ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág | a hiteles hírportál

Nyomtat        - http://infovilag.hu/
:: Gazdaság :: Céghírek ::

Nyolcmillió dolláros tőkeinjekciót kap a magyar sikercég
2014-06-18 12:21

Az észak-amerikai és európai érdekeltségeinek tovább erősítése végett nyolcmillió dollár értékű tőkét von be a BalaBit. A tranzakció révén a londoni székhelyű C5 Capital kockázati tőketársaság szerez részesedést az egyik legsikeresebb magyar technológiai vállalatban. A BalaBitnek közvetlen kereskedelmi képviselete van Párizsban, Londonban, Münchenben, Moszkvában és New Yorkban.

A mintegy másfél évig tartott előkészítés és felkészülés után aláírt megállapodás egy első körös befektetés, amelyet a vállalat öt éves stratégiai céljai szerint továbbiak követnek. A BalaBit forrásbevonások segítségével 2019-ig szeretné a mostaninak több mint ötszörösére növelni árbevételét – végső soron a tőzsdére lépés céljából.

A C5 Capital kisebbségi részesedést szerez a BalaBitban. A vállalat vezetőségében nemzetközi bővülés várható továbbra is Györkő Zoltán ügyvezető igazgatóval az élen. 

A BalaBit-ot 2000-ben 5 millió forint törzstőkével alapította hat magyar magánszemély. Az azóta eltelt idő alatt kizárólag saját forrásból, organikus növekedéssel vált nemzetközi szinten jegyzett szoftverfejlesztő vállalattá. Évi átlagos, harminc százalékos bővülésével a régió egyik leglendületesebben fejlődő technológiai cége, amelynek ingyenes megoldásait világszerte csaknem egymillió vállalat használja, a nagyvállatok számára fejlesztett kereskedelmi termékeit pedig öt földrészen értékesítik.

A BalaBit 2013-ban 14,5 millió dollár (3,3 milliárd forint) árbevételt ért el, termékeit világszerte csaknem 100 viszonteladó forgalmazza, közvetlen kereskedelmi képviselete van Párizsban, Londonban, Münchenben, Moszkvában és New Yorkban. Ügyfélkörébe pedig a világ legnagyobb bankjai, távközlési vállalatai, államigazgatási szervezetek és kritikus fontosságú ipari létesítmények tartoznak. A cégcsoportnál jelenleg 160-an dolgoznak, a termékeket a vállalat budapesti központjában és veszprémi K+F részlegében fejlesztik, dolgozói létszámát 2019-ig szeretné megduplázni.

A C5 Capital kockázati tőketársaságot Nazo Moosa a The Carlyle Group európai technológiai alap alapító tagja és Andre Pienaar, a biztonsági és kockázatkezelési piacon sikeressé vált vállalkozó alapította. A C5 Capital 70 millió dollár tőkével rendelkezik, ezt az év végéig 100 millióra szeretné emelni. A társaság Észak-Amerikában, Európában és a Közel-Keleten rendelkezik lokális érdekeltségekkel. 

Felelős szerkesztő: Kulcsár László.
A szerkesztőség címe: 1172 Budapest, XII. utca 33.
Telefon: 06 1 550 00 83
E-mail: infovilag@infovilag.hu

copyright© 2010. http://infovilag.hu/                    Powered by SiteEngine Wombat