ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág | a hiteles hírportál

Nyomtat        - http://infovilag.hu/
:: A NAP HÍRE ::

Energiaunió: siófoki cég a támogatottak között
2017-02-17 14:09

Az EU tagállamai ma jóváhagyták azt a bizottsági javaslatot, melynek értelmében 444 millió eurót ruháznak olyan kiemelt munkákra, melyek célja az európai energiainfrastruktúra fejlesztése. A 18 kiválasztott villamosenergia-, gáz- és intelligens energiahálózat-kezdeményezés hozzájárul az energiaunió céljai megvalósításához.

Erősítik az energiahálózatok összekapcsolódását, az energiaellátás biztonságát amellett, hogy a megújuló energiaforrások EU-szerte történő kiaknázása révén hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez.
 
A nyertesek között 922 500 eurós maximális támogatással szerepel a magyar FGSZ Földgázszállító Zrt. (Siófok). A finanszírozás a szomszédos országokkal való jobb összekötését szolgáló Románia–Magyarország–Ausztria gázellátási folyosó magyarországi szakaszához szükséges környezeti hatástanulmányok készítésére és környezetvédelmi engedélyek beszerzésére fordítható.

A finanszírozást az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz bocsátja rendelkezésre a 2014–20 között az energiainfrastruktúra fejlesztésére szánt, összesen 5,35 milliárd eurós keretéből. (A teljes angol nyelvű közlemény itt olvasható.)
 
A 18 kiválasztott projekt

Energiaunió

Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz

Közérdekű projektek – Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz

Felelős szerkesztő: Kulcsár László.
A szerkesztőség címe: 1172 Budapest, XII. utca 33.
Telefon: 06 1 550 00 83
E-mail: infovilag@infovilag.hu

copyright© 2010. http://infovilag.hu/                    Powered by SiteEngine Wombat