ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág | a hiteles hírportál

Nyomtat        - http://infovilag.hu/
:: Gazdaság :: Céghírek ::

Audi Győr: 7136 millió euró árbevétel – házkutatás a konszernközpontban
2017-03-15 13:42

Az Audi Hungaria stabil eredményekkel zárta 2016-ot: a vállalat 1 926 638 (2015: 2 022 520) motort gyártott, dolgozói összesen 122 975 autót (2015: 159 842) készítettek, köztük a legújabb Audi TT RS Coupé és Roadster modelleket. A győri vállalat 7136 millió euró árbevételt ért el, 770 millió euróval kevesebbet, mint 2015-ben. A gyáróriásban tavaly 11 631-en dolgoztak, 220-szal többen, mint 2015-ben.

Az Audi Hungaria, az ország egyik nagy exportőre a még hatékonyabb működés céljából átalakították a vállalati szerkezetét, kft.-ből zrt.-vé. Tovább fejleszti költség- és folyamathatékonyságát az eddiginél magasabb jövedelmezőség végett. Tavaly is beruházásokat valósított meg kapacitásnövelési céllal, valamint az új modell, az Audi Q3 előkészületeire. A vállalat alapítása óta megvalósított beruházások értéke 8300 millió euró, miáltal az Audi Hungaria a legnagyobb járműipari beruházó Magyarországon.

Az Audi Hungaria 1 926 638 gyártott motorral továbbra is a világ legnagyobb motorgyára, amely a Volkswagen konszern több mint 30 telephelyét látja el erőforrásokkal. A győri motorok teljesítmény-választéka a 63 kW-tól (86 LE) a 449 kW-ig (610 LE) terjed. A győri gyárban tavaly elkészült a harmincmilliomodik motor, a sportos, öthengeres, 400 lóerős erőforrás. 

Ugyancsak a múlt évben 122 975 négykarikás autót (Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Roadster modellet) bocsátott ki a gyár, miközben megújult az A3 Limousine és az A3 Cabriolet, és megkezdődött TT RS Coupé és Roadster sorozatgyártása.

Az Audi Hungaria vezetésével fejlesztették ki az első Audi-motort, amelyik gáz- (CNG) és benzinüzemben egyaránt használható. Egyedülálló járatópadot is üzembe helyeztek Győrött a CNG-motor tesztelésére.

Az Audi Hungaria szerszámgyárában évente 300 ezer karosszériaelemet és alkatrészt készítenek az Audi és Volkswagen konszern 25 exkluzív és sportmodellje, például az Audi RS 6 és az Audi R8 számára. A vállalat bővíti a szerszámgyárát.

Okos megoldásokat is bevezetett a gyártásba, a többi között az ember–robot-együttműködést. A két robotmunkatárs, Ádám és Éva kéz a kézben dolgozik együtt kollégáival a járműgyártásban. A világszinten is egyedülálló mozdulatelemző rendszer a „Motion Capturing“ segítségével a munkahelyeket és -folyamatokat az ergonómiai szempontokat figyelembe véve lehet a legtökéletesebben kialakítani.

Az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében máig 1800 fiatal sajátította el szakmáját. A képzési kínálat 2016-ban két új szakmával – járműipari karbantartó technikus, valamint alternatív gépjármű hajtási technikus – bővült. A Széchenyi István Egyetemmel együtt indította el az Audi Hungaria a duális felsőfokú képzést, a fiatalok két szak, a járműmérnöki és a villamosmérnöki közül is választhatnak. 

Dízelbotrány: házkutatás az Audi központjában és telephelyein

(MTI, 17:08) Házkutatást tartottak ma a Volkswagen (VW) csoporthoz tartozó Audi német autógyártó társaság ingolstadti központjában és több telephelyén. A müncheni ügyészség közleménye szerint az eljárás az Egyesült Államokban értékesített mintegy 80 ezer autóval kapcsolatos, amelyet a gyanú szerint a károsanyag-kibocsátási értékeket meghamisító berendezéssel szereltek fel.

Az ingolstadti központban éppen akkor kezdtek házkutatást, amikor a társaság bemutatta 2016-i üzleti jelentését. Vizsgálódtak a többi között az Audi neckarsulmi üzemében és a VW wolfsburgi központjában is. Az akciókban több mint 100 rendőr és ügyész vett részt. 

A Győrött motorgyárat működtető társaság igazgatótanácsának elnöke, Rupert Stadler az éves jelentést bemutató szerdai ingolstadti tájékoztatóján kiemelte: „a legnagyobb elhatározottsággal” dolgoznak azon, hogy a jövőben ne történhessen a dízelügyhöz hasonló eset, ezért a működési struktúrától a folyamatszervezésig mindent felülvizsgálnak, és külön részleget hoznak létre, hogy ellenőrizzék, megfelelőek-e az engedélyeztetési eljárások.

Felelős szerkesztő: Kulcsár László.
A szerkesztőség címe: 1172 Budapest, XII. utca 33.
Telefon: 06 1 550 00 83
E-mail: infovilag@infovilag.hu

copyright© 2010. http://infovilag.hu/                    Powered by SiteEngine Wombat