16. AV Trend & Hifi Show
Helytelen meghívása a programnak!
A próbálkozás idejét és IP címedet naplóztuk!
A nap híre
A vörösiszap-katasztrófa tanulságai: az Európai Parlament szigorúbb ellenőrzést kér Szigorítani kell a veszélyes hulladékot kezelő telepek ellenőrzését, meg kell alkotni a környezetvédelmi felelősséget megállapító uniós jogszabályt, és átláthatóságot kell teremteni a kártalanításban: ezek a fő üzenetei az öt évvel ezelőtti magyarországi vörösiszap-katasztrófa kapcsán ma megszavazott európai parlamenti állásfoglalásnak.
Brüsszelnek szembe kell szállnia Orbán embertelen gyűlölet-hadjáratával Igencsak borúlátóan ítéli meg a forint kilátásait az az elemző cég, amely mostanáig a legpontosabban jósolta meg az árfolyam alakulását. Az Ebury Partners azt gondolja, hogy az alacsony infláció folytán várható újabb kamatcsökkentés, illetve a lassuló növekedés a januárihoz hasonló mélypontra lökheti a magyar fizetőeszköz jegyzését. Ily módon nem kizárt, hogy az év végére akár 320 forintot kell adni az euróért – tudósít a Bloomberg. Ugyanakkor a hírügynökség által megkérdezett szakértők többsége úgy látja, hogy a szint a következő szűk három hónapban nagyjából marad a mostani, 313 körül. Viszont az HSBC pl. úgy számol, hogy az árfolyam a 325-ös értékig zuhan. 
Az online fizetés piaca: alacsonyabb díjak, kevesebb csalás A fizetési szolgáltatásokra vonatkozó uniós szabályok korszerűsítésével, a piacra belépő, mobil és internetes fizetési lehetőséget kínáló új szolgáltatókkal az eddiginél kevesebbe kerül majd a számlák rendezése: az Európai Parlament e célból szavazott meg ma egy jogszabályt. A képviselők és a tagállami miniszterek között informálisan már májusban létrejött kompromisszum kötelező adatvédelmi és felelősségvállalási szabályok lefektetésével biztonságosabbá is teszi az online fizetést.
Kereskedelmiigazgató-váltás a magyar Ricohnál Szeptembertől Kustos Ferenc (a képen) tölti be a Ricoh Hungary Kft. kereskedelmi és marketingigazgatói posztját. A 41 éves szakember, aki a vállalat direkt és indirekt értékesítéséért, valamint a marketing-kommunikáció és termékmenedzsment területért egyaránt felelős, a Ricoh-t megelőzően a banki szoftvereket fejlesztő ApPello Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója volt.
Digitális Nyíregyháza – oktatás felnőtteknek A Digitális Magyarország komplex kormányzati program megvalósításának első állomása Nyíregyháza: a tavasszal a Magyar Telekom a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve átfogó fejlesztéseket kezdett a megyeszékhelyen.
Az ELTE kutatói az elemi részecskék nyomában A CERN Nagy Hadron-ütköztetője (LHC) a Higgs-bozon felfedezését követően az idén minden eddiginél nagyobb energián indult újra. Az új mérésekben a Pásztor Gabriella által vezetett MTA-ELTE Lendület CMS Részecske- és Magfizikai Kutatócsoport is részt vesz.
Divatbabákkal a veszélyeztetett gyermekekért Az UNICEF eredeti, francia kampánya után – amelyben a többi között a Chanel, Louis Vuitton és Christian Dior divatház képviseltette magát –, ezúttal a magyar divatszakma jelesei terveztek babát és hozzá illő babaruhát. Alkotásaikkal olyan neves tervezők és márkák álltak a kampány mellé, mint Léber Barbara, Daalarna, Luan by Lucia, Je Suis Belle, USE unused, Slang Slang, Romani Design, Tomcsányi Dóri, Matyodesign, Manuéla és Manier Szalon.
Traviata a bécsi Staatsoperben, ahová mindenki máshonnan jött Sokadszor láttam már Verdi operáját a bécsi Staatsoper Traviata-előadásán. Mégis, talán ez volt az első, amelynél minden pillanatban együtt éltem a színpadi világgal, és el is felejtettem, hogy van még más is körülöttem. Kint az utcán, az Operaház előtt hatalmas kivetítőn élőben nézheti bárki, aki leül az odakészített székekre, már az előadás megkezdése előtt, hogy mi zajlik bent a nézőtéren és a színpadon. Hogyan készítik elő azt, amit nemsokára már az operaelőadás részeként fognak látni a szerencsés bent ülők, mert…
Briefmarkenausgabe Liechtenstein – Archäologische Fundstücke, Fürstliche Schätze Drei Schmuckstücke aus der Römerzeit setzen die Serie über archäologische Funde in Liechtenstein fort. Die „Gemme“ (Wertstufe CHF 0.85) aus rotem Jaspis war ursprünglich in einen Fingerring eingelassen und datiert ins erste bis zweite Jahrhundert.
TASZ–EKINT: Óvodás gyermekek méltósága sérült Október 2-án több híradás is beszámolt arról, hogy a zákányi óvodások az óvodavezető által szervezett program részeként saját készítésű ajándékot vittek a magyar– horvát határon szolgálatot teljesítő katonáknak. A látogatásról a köztévé felvételt készített híradója számára.
Cowboyok, avagy világunk vége? Ezt a történetet látni kell! Ez nem reklám, ez matematika. A világ egyik fele tart az iszlámtól, a másik fele, lehet, hogy nem szereti, de elfogadja. Ahogy van: tanítóival, híveivel, a burkával, a csadorral. A Cowboyok című film hozzájuk, tehát majdnem mindenkihez szól. (A képen: Thomas Bidegain, a kétszeres César-díjas rendező.)
Civilek éjszakája – a fővárosban és országszerte Október 10-én rendezik meg a hazai civil szervezetek bemutatkozását: a kedvcsináló programokon mintegy ötven egyesület képviselteti magát. Értelemszerűen a legtöbben Budapestről jelentkeztek, de számos nagyváros – egyebek mellett Debrecen, Siófok, Nyíregyháza – is szerepel a rendezvények helyszíne között.  
Merkel és Hollande történelmi vitán vett részt az Európai Parlamentben Az Európai Unió helyzetéről és közös kihívásokról vitázott az Európai Parlament François Hollande francia elnök és Angela Merkel német kancellár részvételével; kettejük személyében szerdán 26 év után ismét együtt szólalt fel a Francia Köztársaság elnöke és a Német Szövetségi Köztársaság kancellárja a strasbourgi ülésteremben. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerint Angela Merkel és François Hollande látogatása „a német-francia megbékélés és az európai egység szimbóluma". Mióta François Mitterand francia miniszterelnök és Helmut Kohl német kancellár 1989-ben az Európai Parlamentben járt, „önök az első két kormányfő, akik együtt szólnak az európai képviselőkhöz az Európa előtt álló példátlan feladatról szólva" – fogalmazott a Parlament elnöke.
Délelőtt kezdődik az olvasás éjszakája A Móricz Zsigmond könyvesboltban, a Kossuth Kiadói Csoport negyedik könyvesboltjában, a budai, XI. kerületi Móricz Zsigmond körtér 2. szám alatt már október 10-én, szombaton délelőtt elkezdődik az olvasás éjszakája: 11 órától meseírók, játékok és filc-tetoválás várják a gyerekeket.
Két szenzációs szerzeménnyel gyarapodott a Wienbibliothek gyűjteménye a napokban. Ödön von Horváth eddig ismeretlen darabja, a „Niemand” és a Bambi szerzőjének, Felix Saltennek a teljes hagyatéka is Bécsé lett. A „Niemand” értékesítési jogaival a Thomas Sessler Kiadó rendelkezik, és könyv formában hamarosan ki is adja a darabot.
Címkefelhő