ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Informatika
Technológiai előrejelzés 2017-re Kiterjesztett valóság, blockchain, vállalati drónok, autonóm járművek és új anyagok, mint a grafén vagy a szilicén: a 2020-as években egyebek között ezek a témák határozzák majd meg a technológia fejlődését. A közelebbi jövőre nézve a Cisco összegyűjtött 6 + 10 üzleti és technológiai trendet.
Három okos megoldás vállalati szoftverekre Okostelefonról, mozgás közben is irányíthatjuk vállalatunkat – és nem is kell ehhez mélyen a zsebbe nyúlni. Három olyan megoldást mutatunk be összeállításunkban, mely megkönnyíti a cégvezetők, a HR vezetők és az alkalmazottak életét egyaránt.
Securing Smart Cities: nemzetközi feladat az okos városok védelme Csupán egy év telt el azóta, hogy meghirdették az „Okos városok védelme” (Securing Smart Cities) nem nyereségérdekelt, világméretű kezdeményezést azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet (és lehetőség szerint meg is oldja) az intelligens városok kiberbiztonsági problémáit. A kezdeményezést támogató közösség, a szakértők száma máris harminc, a támogató szervezeteké tizenöt.
Megzöldülnek a kékszámok – új alapokon az elektronikus aláírások – közművé lett a széles sávú hálózat Két évtized után elbúcsúzunk a kékszámoktól; 15 év után új szabályozás lép hatályba az elektronikus aláírások piacán; törvényi garanciával indulhatnak újra a hírközléspiaci gyorsjelentések; lehetővé válik a széles sávú hálózatok telepítése a közműves infrastruktúra felhasználásával – ezek a legfontosabb, július 1-jével életbe lépő infokommunikációs jogszabályváltozások.+
A gyors digitális átalakulás eszköze a K5 felhőszolgáltatás Az egész világra kiterjeszti a következő generációs IaaS és PaaS felhőszolgáltatását, a Fujitsu K5-öt – jelentette be a hazánkban is honos nemzetközi vállalat. Ez az első olyan számításifelhő-felület, amely a hagyományos IT-környezeteket az új felhő alapú technológiába tökéletesen beillesztve, támogatja a digitális átalakulást.
SMART, 2016: digitális ipari forradalom Gyökeresen alakítanak át mindent a hálózatba kapcsolt okoseszközök. Az okostechnológia szerepe rohamosan terjed a nagyvállalatok ügyletvitelében, a várostervezésben, az egészségügyben, otthon és az agráriumban is. A szenzorokra, a dolgok internetére (IoT), illetve a big data-ra épülő megoldások teljes iparágakat változtatnak meg. Erről a jelenségről szóltak az előadások és szakmai beszélgetések a mai SMART, 2016 konferencián.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >