Még a vendéglátó is figyelmeztette Orbánt – kanadai magyar vezető: „Magyarország jelenleg valószínűleg a legkorruptabb állam az EU-ban” A kanadai magyarok egyik vezetője úgy látja, hogy Magyarország jelenleg valószínűleg a legkorruptabb állam az unión belül – írja az msn.news. A Stuttgarter Nachrichten „Reklámtúrán a magyar kormányfő" címmel számol be Orbán Viktor 4 nappal ezelőtti baden-badeni magánlátogatásáról, ahol még a vendéglátó alapítvány elnöke is utal arra, hogy a gazdasági együttműködésnek a közös értékek, például a szólásszabadság tiszteletben tartása a feltétele.
Nepotista, megalomán, autoriter Orbán – az RTL jogi lépéseket tesz az adókivetés ellen Az RTL Csoport jogi lépéseket jelentett be, mert szerinte diszkriminatív a magyarországi reklámadó emelése. A társaság pénzügyi igazgatója azt közölte, hogy a 18–20 millió eurós többletköltség gyakorlatilag lenullázza az RTL Klub hasznát, miközben a leányvállalat tavaly adózás előtt még 15 millió eurós nyereséget könyvelt el. Úgy látják: az ügy az Európai Bíróságra tartozik. Kitért arra is, hogy ők az egyetlen befolyásos csatorna, amely független tájékoztatást nyújt, de az új adó őket kizárólag őket sújtja teljes mértékben – tudósít a finanznachrichten.de (forrás: Galamus).
Washingtonnak mostanáig volt türelme Orbánhoz – túl bensőséges Budapest és Moszkva kapcsolata Orbán Viktornak az Egyesült Államoknak szóló tegnapi üzenetéről tudósít a Reuters. A magyar kormányfő, akire Brüsszelben és Washingtonban sokan úgy tekintenek, mint aki túlságosan is jó viszonyt ápol Oroszországgal, mintha bizonyítékot akart volna szolgáltatni a bírálóinak, amely szerint Magyarország az oroszok vonzáskörébe került – írják. Az Economist úgy értékeli, hogy bár egyre több a tüntetés Magyarországon, ám ez nemigen befolyásolja a kormányfőt. A Die Zeit „Putyin nagy terve” címmel hosszú elemzésben foglalja össze, milyen módszerekkel – titkosszolgálati műveletekkel, vámháborúval, földek vásárlásával, propagandával és katonai beavatkozással – építi ki befolyását az orosz elnök a Keleti-tengertől az Adriáig.
Putyin Oroszország egyik legfontosabb partnereként beszélt hazánkról Az elnök ezzel áldását adta, hogy olyan kapcsolat alakuljon ki a szovjet idők szövetségesével, ami aggasztja az unió több államát. Miközben az ukrán válság miatt feszült a viszony egy sor EU-ország és Moszkva között, aközben a magyarok élvezik az enyhülést a Kremllel. – A korrupció és az adóemelés viszi most a magyarokat az utcára… A tét emelkedik: hiszen felvetődik az Európával szembeni kétértelmű magatartás, hogy a hatalom Oroszországhoz dörgölőzik, hogy elvesztek a demokratikus jogok – írja a Süddeutsche Zeitung.
Megmentendő a budapesti legendás Radnóti Gimnázium art déco épülete Az államigazgatás segítségét kéri az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest, XIV., Cházár András utca 10.) november 26-i rendezvényén dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, dr. Molnár Katalin, az iskola igazgatója és Zoboki Gábor építész, egykori diák. A Radnóti évtizedek óta Magyarország egyik legfontosabb szellemi és oktatási műhelye. A magyar művészet és tudomány olyan meghatározó alakjai tanultak ott, mint Sebestyén Márta előadóművész, Perényi Miklós csellista, Paczolay Péter jogtudós, Patkós András fizikus és Kamarás Katalin vegyész.
Magyarország lesz a következő Ukrajna? – az USA is szemmel tartja Orbánt Magyar hivatalos személyek szerint ugyan Orbán Viktor azért volt jelen a tegnapi magyar-orosz meccsen, mert szereti futballt, a felbukkanása mégis feltűnő, amikor a legtöbb uniós vezető azon van, hogy az ukrán megszállás miatt ne hozzák kapcsolatba Oroszországgal – tudósít a Reuters. Vajon Magyarország lesz-e a következő Ukrajna? – teszi fel a kérdést az International Business Times a hétfői tüntetések után. „Orbán takarodj!” címmel a svájci Neue Zürcher Zeitung arról számol be, hogy nem állnak le a magyar kormány elleni tüntetések.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >