Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
Akár további kamatcsökkentés is jöhet – Vona újabb kutyákat simogat Véget ért a kétéves kamatvágás, amely hivatalos körök szerint szükséges volt az inflációs célok eléréséhez, ám bírálók úgy látják, hogy túl agresszívnak bizonyult, és aláásta a jegybank függetlenségét a politikai nyomással szemben – írja a Wall Street Journal. A Bloombergnek William Jackson a londoni Capital Economics-től azt nyilatkozta, hogy kompromisszum eredményeként csökkentette a Monetáris Tanács az alapkamatot egy lépcsőben arra a szintre, amelyről úgy gondolja, hogy ott véget ér a könnyítési ciklus. Ám nem mindenki vélekedik így. Peter Attard Montalto, a londoni Nomura munkatársa régóta mondja, hogy az MNB annyit és addig vág, amennyi és amíg csak lehetséges, ezért szerinte a további csökkentés eshetősége még benne van a pakliban - emlékeztet a Financial Times. A Die Welt szerint a Jobbik igyekszik ugyan változtatni a róla kialakult képen, ezért Vona Gábor, aki egyébként a zsidók és a romák ellen uszít, újabban kutyákat simogat, ám emiatt a párt új keletű gondokkal kerül szembe.
A szégyentelen történelemhamisítás emlékműve a nemzetközi sajtóban Orbán Viktor nem avatja fel a megszállási emlékművet – tudósít a Bloomberg. A Neue Zürcher Zeitung is a szoborral foglalkozik. Az ellenzéki véleményt idézi, mely szerint az alkotással a kormány a holokauszt magyar felelősségét igyekszik eltussolni, vagyis meghamisítja a történelmet. A Der Standardban Paul Lendvai a szégyen emlékművének nevezi a Szabadság téri szobrot. Magyarország nagy arányú forinteladást kockáztat azzal, hogy jövőre, vagyis éppen akkor kívánja forintosítani a deviza-jelzálogkölcsönöket, amikorra az amerikai Fed már befejezi ösztönző programját, sőt utána már kamatemelés várható a tengerentúlon – írja a Reuters.
Az AB szerint alkotmányos, hogy egyes állampolgárok egyenlőbbek másoknál Pártvonalakon átívelő egységben támadta meg az ellenzék az Alkotmánybíróságon (AB) a fővárosi önkormányzati rendszer radikális, a választópolgárok és a jelöltek jogait egyaránt sértő átalakítását. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) álláspontja szerint az ellenzék által kifogásolt új választási szabályozás ellentétes az alkotmányosság elveivel és az Alaptörvény szövegével egyaránt. Az AB saját korábbi határozatai ellenében mégis úgy döntött: nem semmisíti meg a választópolgárok egyenlőségét semmibe vevő választási rendszert. A TASZ szerint Budapest Fővárosi Közgyűlése ezután nem tekinthető az alkotmányos demokratikus döntéshozatal intézményének.
Az Orbán-kormány bagatellizálni próbálja  Magyarország szerepét a holokausztban „Éjfél után a helyére került a német birodalmi sas, amely lecsap a Magyarországot jelképező Gábriel arkangyalra” – „Antifasiszták a szobor koncepciójában történelemhamisítást látnak, mivel az nem vet számot azzal, hogy a magyarokat is felelősség terheli a holokausztért” – „A baloldali ellenzék politikusai azt ígérik, hogy ha ősszel a balközép adhatja a polgármestert, akkor eltávolítják az alkotást” – idézetek a mai, külföldön megjelenő lapokból, amelyek leginkább a vasárnap éjjeli-hajnali titkos szoborállítással foglalkoznak.
Megszégyenítően keveset keresnek az egészségügy és a szociális ellátás dolgozói A nemzetgazdaságban – a legalább 5 személyt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézmé­nyeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – az átlagkerese­tek 2,9%-kal nőt­tek az egy évvel azelőttihez képest. Az idén január–májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók átlagos bruttó keresete 234 500 fo­­­­rint volt. A vállalkozásoknál dolgozók átlagosan250 900, a közszférában 204 300 forintot keres­tek. A nem köz­fog­lal­koz­tatás részeként foglalkoztatottak bruttó keresete a nemzetgazdaságban átlagosan 246 700, a vállalkozásoknál 252 400, a költségvetésben dolgozóké 234 700, a nonprofit szervezeteknél pedig 226 600 forint volt.
Dég, Festetics-kastély: megújuló angolkert – szabadkőműves világközpont lehetne Amiért ma a Fejér megyei, pontosabban: a mezőföldi Dégre hivatalosak voltak a sajtó munkatársai, azt az Infovilág tavalyelőtt novemberben jórészt már megírta. A dégi Festetics-kastély kertrekonstrukciójának első üteme befejezéséről van szó. Pályázat alapján (KEOP -3.1.3. „Gyűjteményes növénykertek és védett történeti kertek megőrzése és helyreállítása”) az Európai Unió mintegy nyolcszázmillió forintot bocsátott rendelkezésre ebből a célból; a pénznek nem egészen harmadát költötték el mostanra a Parktó és környéke megújítására.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >