Magyarország az uniót teszteli – zajlik az emlékek háborúja  „Magyarország az uniót teszteli” című hosszú elemzésében a World Politics Review az amerikai McCain szenátor emlékezetes kijelentését idézve megállapítja, hogy a legtöbb külföldi bíráló a felelősséget egyértelműen Orbán Viktorra hárítja az ország körüli bajokért. A Bloomberg arról tudósít, hogy a londoni Nomura Közép-Európa szakértője szerint az MKB Bank számára nyújtandó MNB-segítség ellentétes lehet az állami támogatásra vonatkozó uniós szabályozással, továbbá a kormány és a jegybank jogkörének szétválasztásával. 
A Fidesz egyre több ponton azonosul a Jobbikkal – a szeszélyes jogalkotás a magyar gazdaságpolitika rákfenéje Az antiszemitizmus nem a zsidók, hanem Európa problémája. A magyar kormány még nem reagált az Európa Tanács jelentésére, amely szerint az országban az utóbbi időben még inkább tapasztalható hátrányos megkülönböztetés a cigányokkal, zsidókkal, melegekkel és más kisebbségekkel szemben, de a hatalom általában élesen vissza szokta utasítani az ilyen bírálatokat A rubel árfolyamának zuhanása jelzi, hogy Kelet-Európa kockázatos a befektetők számára. A térség megszenvedi az orosz helyzetet. A németek úgy érzik, a vállalatoknak Orbán ajkán kell csüggeniük, ha nem akarnak úgy járni, mint a kereskedelmi láncok.
Orbán „jóvoltából”: Magyarország az Európai Unió neveletlen gyereke A Presse a tegnapi tüntetésről tudósít. Magyarországért a hidegháborút idéző módon harcol a Nyugat és Oroszország – ezt a Globe and Mail írja. A budapesti tudósítás rámutat, hogy Orbán Viktor az elmúlt egy évben Magyarországot az Európai Unió neveletlen gyerekévé tette, először is, amiért Oroszországgal rokonszenvez az ukrán válságban. A brit konzervatívok egyik legtekintélyesebb személyiségének majdnem gyökeret vert a lába, amikor a nyáron elolvasta Orbán Viktor tusványosi beszédét. Chris Patten erről maga számol be a „Szembeszállni az illiberalizmussal” című cikkében a Project Syndicate nevű lapban. Magyarország két arca címmel a Frankfurte Allgemeine Zeitung arról tudósít, hogy a magyar kormány híre rossz, a gazdaságnak viszont egész jól megy.
Homok az orbáni gépezetben – Putyin, Orbán, Erdogan remdszere autokrata demokratúra Néhány hete még elképzelhetetlen lett volna, hogy tízezrek tüntessenek a politikus ellen. Most viszont ezrek vonulnak az utcára, tiltakozásul a korrupció, a szociális juttatások megkurtítása és a hatalmon lévők nagyképűsége ellen. A megmozdulások mögött nem a négy éve gyakorlatilag béna demokratikus ellenzéki pártok, hanem dühös polgárok állnak, akiknek elegük van a kormányfő stílusából - írja a az osztrák Der Standard.
Kezdődik az uniós beruházási offenzíva – hazánkba a jövő tavasszal érkezik a küldöttség Az Európai Bizottság munkahely-teremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős alelnöke, Jyrki Katainen ma megnyitotta azt a 28 országra kiterjedő rendezvénysorozatot, melynek célja az Európai Unió több mint 300 milliárd eurós költségvetésű beruházási tervének népszerűsítése, valamint a kormányok, a befektetők, a vállalkozások, továbbá a regionális hatóságok, a szakszervezetek és más közösségek előtt megnyíló új lehetőségek ismertetése. A ma kezdődött rendezvénysorozat első állomása Románia, ahová a regionális politikáért felelős uniós biztos Corina Crețu is elkíséri az alelnököt.
Orbán, a dongó – "veszély fenyeget külföldről" A Bloombergnek adott interjújában Orbán Viktor dongóhoz hasonlította gazdaságpolitikáját, amelyről azt mondják, hogy adottságai folytán képtelen lenne elemelkedni a földtől, mégis repül. Orbán Viktor szerint ő a magyar gazdasági modellel bebizonyította, hogy a kételkedőknek nincsen igazuk, amit szerinte alátámaszt a 3%-os növekedés és a 3% alatti deficit. A Welt a Fidesz népszerűség-vesztéséről írt, az AP és a Der Standard pedig a tegnapi tüntetésről tudóst. – A magyar kormány elköveti azt a hibát, hogy odahaza és külföldön eltérően nyilatkozik. Ez sohasem működött, és rettenetesen megbosszulta magát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >