Gödöllő sétányt avattak a császári család nyaralóhelyén, Bad Ischlben Sétányt neveztek el a testvérváros Gödöllőről Bad Ischlben – olvasható Gödöllő város honlapján. A Gödöllő sétány az osztrák kisváros új nevezetességében, a Sisi-parkban található, az átadáson a magyar település egy fát is elültetett. Gödöllő és az ausztriai Bad Ischl éppen két évvel ezelőtt lépett testvérvárosi kapcsolatra. Az osztrák és a magyar kisváros polgármesterének jelenlétében Gödöllő Alsó-Parkjában Bad Ischl utat avattak. Bad Ischlt testvérvárosi kapcsolat fűzi össze Gödöllővel, aminek alapja a közös történelmi múlt. A képen: Sisi, azaz Erzsébet királyné; fényképfelvétel 1867-ből.
Az EP emberi jogi biztosa aggódik a menedékkérők őrizetbe vétele miatt Magyarország, Görögország és Ciprus hamarosan ismét szállíthat zöldséget és gyümölcsöt Oroszországnak. A Rosszijszkaja Gazeta című folyóirat az illetékes felügyeleti hatóság vezetőjére hivatkozva azt közölte, hogy az orosz élelmiszer-egészségügyi szervek mind a három országban, valamint Indiában a helyszínen ellenőrzik a higiéniai körülményeket az érintett cégeknél. Nálunk és a görögöknél összesen mintegy húsz cég kaphat engedélyt. A tudósítás emlékeztet arra, hogy az orosz fél válaszul rendelt el élelmiszer-beviteli tilalmat, miután az EU, az USA és több más nyugati ország az ukrán válság miatt szankciókat hozott Moszkva ellen...
Így ne, Orbán úr! – aki a sajtószabadságot támadja, az a demokráciát fenyegeti Ausztriában sajtóvita bontakozott ki a budapesti Nemzeti Színházban történt közjáték miatt, de a bécsi Burgtheater igazgatónője megvédte színészei eljárását. A Nemzetiben történt eseményekről tudósít a Die Welt is. A Neue Zürcher Zeitung az Európai Parlament most nyilvánosságra hozott éves jelentését idézi, amelyben az áll: Aki a sajtószabadságot támadja, az a demokráciát fenyegeti, ám Európa több államában egyre gyakrabban erőszaknak vannak kitéve a független újságírók és civil szervezetek.
ELTE: molekuláris tetoválás: sejtbiológiai áttörés A világon először sikerült biológiailag aktív hatóanyagot, azaz gyógyszert úgy célba juttatni egy élő állatban, hogy annak hatása mindössze egyetlen sejtre, vagy a sejt egy meghatározott régiójára koncentrálódjon. Az ELTE Biokémiai Tanszékén működő kutatócsoport eredményeit a Cell Press kiadásában megjelenő tekintélyes Chemistry&Biology folyóirat mai, április 23-i száma címlapon közölte. – Az ELTE-kutatócsoport eredményeinek köszönhetően akár a sejtalkotók szintjén is lehetőség nyílik egy molekula hosszú távú hatásának térbeli és időbeli lokalizációjára, amire eddig nem volt mód.
A Gröning-per megerősíti az auschwitzi borzalmakat A Yahoo-AP hírügynökség megerősíti: a menekültek nagy többsége nem kíván magyar földön maradni; akik viszont  menedékjogot kérnek, azokat még az sem érdekli, hogy elintézzék a papírmunkát. Magyarország csupán a legnépszerűbb hátsó ajtó sok tízezer ember számára, aki a Földközi-tengert elkerülve, a halál kockázata nélkül próbál meg bejutni az unióba. Igaz, a fogadó állam nem Európa jobbik feléhez tartozik, ahol nagy bevándorló közösségek élnének, lenne bőven munkalehetőség és nagyobb a szabadság...
Paks csak Orbán számára kulcsfontosságú a rezsicsökkentés céljából Nem kér bocsánatot az FBI igazgatója, de sajnálja, hogy név szerint említett országokat, mert ezzel elvonta a figyelmet a lényegről – írja a Washington Post. A külföldi lapok emellett „az auschwitzi könyvelő” peréről tudósítanak. Közben neonácik tüntettek Lüneburgban a bíróság előtt, azt állítva, hogy Gröning a szövetségesek kései bosszújának áldozata. A Financial Times arról számol be, hogy elhárult az akadály a paksi bővítés elől. A Bloomberg a tegnapi magyar kamatdöntést elemzi: a hírügynökségnek nyilatkozó elemzők további kamatcsökkenéssel számolnak.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >