16. AV Trend & Hifi Show
Lehetséges és szükséges uniós forrásokból a magyar otthonok rezsicsökkentő felújítása Megdöbbenéssel fogadta a Magyar Energiahatékonysági Intézet a miniszterelnökség nyilatkozatát, amely szerint az „Európai Unió irányelvei és vonatkozó szabályai nem teszik lehetővé az uniós források magáncélú felhasználását.” A 2014–20 közötti programozási időszakban nemcsak lehetővé vált lakossági energiahatékonysági beruházások uniós forrásokból támogatása, hanem a 2014. évi országspecifikus ajánlásában a Bizottság kifejezetten felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar „háztartások energiaintenzitása jelenleg uniós szinten a legmagasabbak közé tartozik, annak javítására különösen a lakóépületek tekintetében lenne lehetőség”. Ajánlásában pedig arra biztatta Magyarországot, hogy „tegyen intézkedéseket az energiahatékonyság javításáért, különösen a lakóépületek tekintetében”.
Budapest az idegenellenességéről ismert európai város A német szociáldemokraták alelnöke kijelentette, hogy a bajor kormányfő a jobboldali-populista Orbán Viktor szögesdrót-és-gumibot-stratégiájához igazodik a menekültkérdésben – írja a Die Welt. Pedig életveszélyes dolog kijátszani egymás ellen az embereket. Schäfer-Gümbel szerint Seehofer hamisan sugallja azt, hogy a helyzetet egy csapásra meg lehet oldani. Nincs ugyanis felvonóhíd, amelyet be lehetne csukni, a válságból csak széles körű európai és nemzetközi összefogással lehet kiutat találni. A SPD-vezető hozzátette: éppen a németek tudják, hogy falakkal és szögesdrótokkal nem lehet feltartóztatni senkit, aki szabadságra és biztonságra vágyik. És amikor a bajor politikus a határ lezárásáról beszél, akkor csupán eltereli a figyelmet a lényegről.
Magyarországot folyton félreérti a Nyugat – Zágráb tartósan „rossz fiúja” Schöplin György szerint a nyugati liberálisok félreértik Magyarországot a menekültválság kapcsán, mert a magyar vezetést alapvetően a részvét, a jogszerűség és a politikai felelősség vezérli – olvasható a Politico-ban. A Fidesz EP-képviselője úgy látja, hogy a kormány számára a jogállamiság a legfontosabb, azaz hogy megtartsa a schengeni, illetve dublini szabályozásból fakadó kötelezettségeit, továbbá a hazai lakosság igényének megfelelően szavatolja a biztonságot és a hozzáértést. A legfrissebb felmérések szerint 80 százalék támogatja ezt a politikát, ami arra utal, hogy a hatalom eleget tesz felelősségének... 
Kínából jöhet a válság a fejlődő országok kárára - bevándorlási hullámmal Európába A Der Spiegel vendég-kommentárjában a Financial Times állandó német szemleírója úgy értékeli, hogy sokkal könnyebb lenne megoldani a menekültválságot, ha hagynák a csudába a briteket és a kelet-európaiakat és akkor Merkel villoghatna. Wolfgang Münchau felhívja a figyelmet, hogy a kvóta ellenzői közül négy állam nem tagja az euróövezetnek, a románok és a britek pedig nem tartoznak Schengenhez. Ebből következik, hogy sokkal jobbak lennének az esélyek krízis rendezésére, ha utóbbit sikerülne az eurózónára korlátozni. Ehhez külön ajánlatot kellene tenni a szlovákoknak, de ez egyszer már ugyanígy történt a görög segítség ügyében. A szűkebb térségben 340 millióan élnek, a régió 3 millió menekültet simán fel tud szívni.
Magyarország az újjáéledő nacionalizmussal válaszol a világméretű kihívásokra A német kancellár a színfalak mögött élesen bírálta a kelet-európai kormányokat a menekültválság kapcsán, amiért nem tanulnak saját történelmükből – tudósít a Politico. Merkel szerdán Strasbourgban, nyilvános felszólalása előtt zárt körben találkozott az Európai Néppárt tagszervezeteinek képviselőivel, és meglehetősen indulatosan arról beszélt, hogy a kontinens keleti fele megtapasztalta: az elszigetelődés nem segít. A tanácskozásról kiszivárgott hangfelvétel tanúsága szerint szomorúan szólt arról, hogy éppen azok akarnak teljesen kimaradni a globalizáció bizonyos fejleményeiből, akik megélhették a hidegháború végét. 
Brüsszelnek szembe kell szállnia Orbán embertelen gyűlölet-hadjáratával Igencsak borúlátóan ítéli meg a forint kilátásait az az elemző cég, amely mostanáig a legpontosabban jósolta meg az árfolyam alakulását. Az Ebury Partners azt gondolja, hogy az alacsony infláció folytán várható újabb kamatcsökkentés, illetve a lassuló növekedés a januárihoz hasonló mélypontra lökheti a magyar fizetőeszköz jegyzését. Ily módon nem kizárt, hogy az év végére akár 320 forintot kell adni az euróért – tudósít a Bloomberg. Ugyanakkor a hírügynökség által megkérdezett szakértők többsége úgy látja, hogy a szint a következő szűk három hónapban nagyjából marad a mostani, 313 körül. Viszont az HSBC pl. úgy számol, hogy az árfolyam a 325-ös értékig zuhan. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >