Auschwitz, 70: a felszabadulás üzenetei A holokauszt nagy interpretátorai – Hannah Arendtől Primo Levin és a Frankfurti Iskola képviselőin át a szociológus Norbert Eliasig, vagy a legjobb mai történetírókig – mind értelmezték és ábrázolták a holokauszt egyediségét és világtörténelmi beágyazottságát, mélységes mély történelmi forrásait. Noha a fogalmi viták már az elnevezéssel elkezdődtek, éppen ezen érdemes a legkevésbé polemizálni.
Így lett Orbán Európa erős embere és egyik legmegosztóbb vezetője Elismerten biccentenek az orbáni gazdaságpolitikára a devizahitelesek megmentése miatt. A New York Times/Reuters szerint a deviza-jelzáloghitelek kivezetését célzó manőver után kijár egy biccentés az orbanomics-nak, vagyis az orbáni gazdaságpolitikának. A Business Week, a Bloomberg kiadványa hosszú cikkben elemzi, miként lett Orbán Viktor Európa új, erős embere (Power Hungary: How Viktor Orban Became Europe's New Strongman). A beszámoló a felcsúti stadionban kezdődik, ahol a politikus teljes átéléssel követi az amúgy elég silány játékot. A sportnak az a változata, ahol test test ellen küzd, ma is központi elem az önértékelésében..
Kiakadtak a németek az ekáer miatt – Magyarországon csak részlegesen független a sajtó Az adócsalások ellen bevezetett árukövető rendszer (ekáer) felbosszantotta a vállalatokat, köztük a német cégeket, amelyek arra panaszkodnak, hogy az intézkedés többlet bürokráciát okoz és károsan hat a gazdaságra – tudósít a Reuters. – A tavaly alakult német közösségi online-újság, a krautreporter.de az Origo példáján mutatja be, miként zaklatja Magyarországon a hatalom a sajtót.  Magyarország erősen hátracsúszott sajtószabadságot tekintve az olyan szervezetek listáján, mint a „Riporterek határok nélkül”, vagy a Freedom House. Közép-Európából Magyarország az egyetlen olyan állam, ahol csupán részlegesen független a sajtó…
Hibák nélkül kell követni a magyar példát – a magyarok többsége a pirézeket is kipaterolná Már nem is annyira követendő példa Orbán Viktor és kormányának ötlete, a jelzáloghitelesekkel történt forintosítás. Lepuszított bankszektor, elfojtott hitelezés és sok más – utánzásra alkalmatlan – van mögötte. A nemzetközi sajtó ma azt is górcső alá veszi, hogy Magyarországon erős az ellenérzés a bevándorlókkal szemben. Egy felmérés szerint a megkérdezettek kétharmada nem akar kínait látni az országban, az arabokat pedig négyötöd utasítja el. A magyarok olyannyira nem kívánatosnak tartják országukban a külföldieket, hogy háromötödük még a nem létező pirézeket is kipaterolná...
Orbán tegyen le az intellektuális szélhámoskodásról Orbán Viktort nyílt levélben figyelmeztették a franciák, fejezze be a politikai haszonszerzést a terrortámadások apropóján. – Vizsgálják az Alstom magyarországi szerződését – írja a Le Monde –, miután kiderült, az USA-ban megszegték a korrupcióellenes előírásokat. – A magyarországi hatalom arra használja fel a bevándorlás ügyét, hogy elterelje a figyelmet egy sor népszerűtlen intézkedésről, így az autópályadíjak kiterjesztéséről, a boltok vasárnapi zárva tartásáról és arról a javaslatról, hogy a jövőben drogtesztnek vessék alá a tizenéveseket. 
Vasárnapi pihenőnap: 200–250 milliárd forint esik ki a költségvetésből A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint várhatóan 200–250 milliárd forint hiányzik majd a költségvetésből a boltok vasárnapi zárva tartása miatt, a foglalkoztatottak és az általános forgalmi adó kiesése következtében. A vasárnapi zárva tartásról érdemi egyeztetés hiányában, egy üzleti terv alapján szűk körben eldöntött intézkedés támadás a vállalkozók tulajdona ellen, ami morálisan is elfogadhatatlan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >