Washingtonnak mostanáig volt türelme Orbánhoz – túl bensőséges Budapest és Moszkva kapcsolata Orbán Viktornak az Egyesült Államoknak szóló tegnapi üzenetéről tudósít a Reuters. A magyar kormányfő, akire Brüsszelben és Washingtonban sokan úgy tekintenek, mint aki túlságosan is jó viszonyt ápol Oroszországgal, mintha bizonyítékot akart volna szolgáltatni a bírálóinak, amely szerint Magyarország az oroszok vonzáskörébe került – írják. Az Economist úgy értékeli, hogy bár egyre több a tüntetés Magyarországon, ám ez nemigen befolyásolja a kormányfőt. A Die Zeit „Putyin nagy terve” címmel hosszú elemzésben foglalja össze, milyen módszerekkel – titkosszolgálati műveletekkel, vámháborúval, földek vásárlásával, propagandával és katonai beavatkozással – építi ki befolyását az orosz elnök a Keleti-tengertől az Adriáig.
Putyin Oroszország egyik legfontosabb partnereként beszélt hazánkról Az elnök ezzel áldását adta, hogy olyan kapcsolat alakuljon ki a szovjet idők szövetségesével, ami aggasztja az unió több államát. Miközben az ukrán válság miatt feszült a viszony egy sor EU-ország és Moszkva között, aközben a magyarok élvezik az enyhülést a Kremllel. – A korrupció és az adóemelés viszi most a magyarokat az utcára… A tét emelkedik: hiszen felvetődik az Európával szembeni kétértelmű magatartás, hogy a hatalom Oroszországhoz dörgölőzik, hogy elvesztek a demokratikus jogok – írja a Süddeutsche Zeitung.
Megmentendő a budapesti legendás Radnóti Gimnázium art déco épülete Az államigazgatás segítségét kéri az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest, XIV., Cházár András utca 10.) november 26-i rendezvényén dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, dr. Molnár Katalin, az iskola igazgatója és Zoboki Gábor építész, egykori diák. A Radnóti évtizedek óta Magyarország egyik legfontosabb szellemi és oktatási műhelye. A magyar művészet és tudomány olyan meghatározó alakjai tanultak ott, mint Sebestyén Márta előadóművész, Perényi Miklós csellista, Paczolay Péter jogtudós, Patkós András fizikus és Kamarás Katalin vegyész.
Magyarország lesz a következő Ukrajna? – az USA is szemmel tartja Orbánt Magyar hivatalos személyek szerint ugyan Orbán Viktor azért volt jelen a tegnapi magyar-orosz meccsen, mert szereti futballt, a felbukkanása mégis feltűnő, amikor a legtöbb uniós vezető azon van, hogy az ukrán megszállás miatt ne hozzák kapcsolatba Oroszországgal – tudósít a Reuters. Vajon Magyarország lesz-e a következő Ukrajna? – teszi fel a kérdést az International Business Times a hétfői tüntetések után. „Orbán takarodj!” címmel a svájci Neue Zürcher Zeitung arról számol be, hogy nem állnak le a magyar kormány elleni tüntetések.
Magyarok a tűréshatáruk végén – a kínai hírügynökség is beszámolt a tüntetésekről Több mint tízezren követelték az Országház előtt, hogy csapjanak le a korrupcióra – írja a Wall Street Journal. Az újabb tüntetések bizonyítják az ország egyre nagyobb megosztotságát – teszi hozzá a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A Guardian szerint Merkel egyre jobban aggódik Putyin növekvő befolyása miatt Közép-Európában, mely legjobban Budapesten érhető tetten. Orbán aggodalmat keltett Washingtonban és az EU-ban politikájával, amelyről a bírálók azt mondják, hogy bünteti a nagy gazdasági szereplőket, szűkíti a demokratikus szabadságjogokat, és közelebb viszi az országot a Kreml érdekövezetéhez – jelentette a Reuters.      
Szijjártó külügyminiszterként is Orbánt magyarázza, védi az Európai Uniótól A Die Weltnek adott interjúban Szijjártó Péter nem hagy kétséget afelől, hogy Magyarország támogatja az újabb oroszellenes szankciókat, de újra szembeszáll az Európai Bizottsággal, ha az túlságosan kritikus lesz Orbán Viktorral szemben. Szijjártó Péterről azt írja a bevezető, hogy még egy hónapja sincs hivatalban, de máris meglehetősen biztos a dolgában, de hát új tisztségében csak azt csinálja, amit eddig szóvivőként, hogy külföldön magyarázza Orbán Viktor lépéseit.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >