ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Belföld
Magyar, lengyel két jó barát – Brüsszel ellenében Formálódik az európai szövetség Berlin diktátumával szemben – címmel írt a Vzgljád, azaz Nézet elnevezésű orosz lap cikket Magyarország és Lengyelország egyre szorosabb összefogásáról – dacolva a brüsszeli bürokratákkal. Az Európai Bizottság szankciókkal fenyegeti Lengyelországot az alkotmánybíróság...
Az olimpiai pályázat a magyar lakosság elégedetlenségének gyújtópontjává vált Az osztrák Der Standard egyik cikke arra hívja fel a figyelmet, hogy az uniós joggal ütközhet, diszkriminációnak minősülhet az osztrák koalíciós pártok tegnapi megállapodása, amelynek értelmében a munkahelyteremtés ösztönzésére hivatott támogatás nem járna akkor, ha a munkáltató más uniós országbeli állampolgárt alkalmaz. A júliusban bevezetendő foglalkoztatási jutalékot, amelynek révén felére csökkenne a munkaadói járulék, nem csupán akkor adnák meg, ha a munkáltató osztrák munkanélkülit foglalkoztat, hanem a nem uniós országból érkező, olyan képzett munkavállalók foglalkoztatása esetén is, akik határozott idejű tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkeznek.
Testünk és lelkünk nyavalyái Baj van a vadakkal, és a vidéki fiúkkal. A párzás időszak a legveszélyesebb, mondja az őzekről Enyedi Ildikó. A bakok megbolondulnak, a „hülye vagyok” gomb tövig nyomva, alig esznek, csak koslatnak, aztán ha rátalálnak a zsákmányra, nem engedik. – Enyedi Ildikó 1989-ben első nagy játékfilmjéért (Az én XX. századom) Arany Kamera Díjat kapott Cannes-ban, tíz év múlva a Simon mágus hozta a sikert: a hazai filmszemlén a rendezésével, a salernói fesztiválon a forgatókönyvével jutott a csúcsra. Most a legújabb filmje (Testről a lélekről) Berlinben Arany Medve Díjat kapott. Mindig hangsúlyozza, hogy szerencsésnek érzi magát, amit kigondol, azt mások megvalósítják. Ezért bármit ér is el az életben, az soha sem az egyéni érdeme. (A képen: Enyedi Ildikó.)
Orbán Viktor vágya a Nagy-Magyarország Két bolygó az állócsillag Merkel körül – ezzel a címmel közöl elemzést a bécsi Die Presse Orbán Viktor magyar és Jarosław Kaczyński lengyel vezetőről. Ők azt a másik, keleti Európát testesítik meg, amely következetesen elveti a nemzetek Európája utáni szép új világot – írja az osztrák lap szerzője. Mindkét politikus a német kancellár körül kering ugyan, de Orbán egyre távolabb sodródik a központi csillagtól, míg Kaczyński éppenséggel közelít ahhoz – olvasható a Die Pressében.
Orbán országában egyre nehezebb filmet készíteni Magyarország Trump lelki társa – vonja le a következtetést az Új-Zélandi Herald Szijjártó Péter külügyminiszter szavaiból, aki épp akkor nyitotta meg a wellingtoni magyar követséget, amikor Donald Trump az újságírókat osztotta ki a Fehér Házban első, mintegy másfél órás sajtótájékoztatóján. A magyar külügyminiszter ugyanis úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi sajtó méltatlanul bánik az új amerikai elnökkel. Orbán populista kormányát sokan Európa rossz fiújaként is emlegetik, amelyik jó pár kritikát zsebre tehetett az ellenzékétől épp úgy, mint az Obama kormányától – így az újságíró.
Sanyargatja a magyar kormány a menedékkérőket A kedden az Országgyűlésnek benyújtott határőrizeti eljárás szigorításával kapcsolatos törvénymódosító csomag súlyosan ellentétes Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeivel és a magyar szabályozással is; elfogadásával hazánk ismét a szégyenpadra kerülhet. Az Amnesty International Magyarország szerint téves a kormány kiindulópontja: Magyarországon nincs bevándorlási válsághelyzet, alig érkeznek menedékkérők az országba, ellátásuk a rendelkezésre álló befogadó állomásokon megoldható lenne.

<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >