Belföld
Művésztársáért Fischer Iván sikerrel lépett föl Trump beutazás-tilalmi rendeletével szemben A The New York Times fényképekkel illusztrált, terjedelmes beszámolóban ad hírt arról, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar e heti amerikai koncertkörútja majdnem kútba esett Donald Trump elnök beutazás-tilalmi rendelete miatt. Kiderült ugyanis, hogy az egyik csellista nem csupán magyar, hanem iraki állampolgár is, így ő a beutazási tilalom hatálya alá eshet. Amikor Fischer Iván karmester ezt megtudta, telefonon felhívta a washingtoni külügyminisztériumot, és annak egyik tisztviselőjét győzködte arról, hogy a szóban forgó személy ugyanolyan magyar, mint a zenekar többi tagja.
Magyarország (is) jól járna, ha pénzért árulná a munkavállalási vízumokat A címben rejlő tartalmat is kifejti a magyar származású amerikai energetikai szakember és befektetési tanácsadó, Steven Kopits (Kopits István) a Zentai Péternek (a képen) adott interjúban. Magyarországnak is azt tanácsolja, amit az Egyesült Államok elnökének: szociális, oktatási, egészségügyi ellátást nem biztosító, viszont az aktuális gazdasági körülményekhez igazított árú munkavállalási engedélyekkel kellene harcolni az illegális bevándorlás és az azzal együtt járó feketegazdaság ellen. Ha ezt megcsinálnák, akkor az Egyesült Államokban nem lenne szükség...
Kétmillióan az aláírásukkal is tiltakoznak Trump Nagy-Britanniába belépése ellen A menekültekkel szemben tervezett újabb magyar intézkedések minden bizonnyal jogi akadályokba fognak ütközni, ami a Brüsszellel való újabb csatározást vetíti előre – ezt a brit Daily Telegraph elemző cikke állítja, miután Kovács Zoltán szóvivő Londonban ismertette a magyar kormány heteken belül bemutatásra kerülő új menekültügyi intézkedéseit. Kovács szerint bombaként fog robbanni a hír az uniós intézményekben, mivel teljesen megtiltja a menekültek szabad mozgását a benyújtott menedékjogi kérelmüket végleges elbírálásáig. Ezzel együtt a magyarok úgy gondolják, hogy az intézkedés az uniós schengeni övezet biztonságát fogja szolgálni.
Kelet-Európát a korrupció korbácsolja azóta, amióta a berlini falból kiütötték az első téglát Orbán és Putyin találkozóját szedte ízekre hétvégi elemzésében a Kommerszant napilap. Orbán Viktor belement abba a játékba, mondja az orosz lap, hogy Putyin Közép-Európában előadhassa a maga verzióját az ukrán helyzetről, sőt Orbán Viktor a kárpátaljai magyarokat említve Porosenko ukrán elnököt közvetve bírálta, amikor nyelvhasználati jogot és biztonságot követelt az ott élőknek. Orbán az ország energiabiztonságának megteremtése miatt hívta segítségül Putyint, aki azonnal ment, hogy támaszt nyújtson – fogalmaz szarkasztikusan a szerző. S persze tisztán a gazdaságról volt szó. Nem, dehogy, ebbe egyik fél sem akart politikát vinni. Majd Dmitrij Drize összegez, felerősítve véleménycikke címét is, hogy ilyenekkel, mint Orbán, lehet felépíteni az új Európát!
Nem volt árnyékuk az orosz medvéknek a pesti állatkertben Nem látta meg az árnyékát a medve! Ez volt az eredménye a Fővárosi Állat- és Növénykertben ma, február 2-án, csütörtökön megtartott medveárnyék-észlelésnek. A népi bölcsesség szerint ez arra utal, hogy a télies időjárás már nem tart sokáig, és hamarosan beköszönt a tavasz.  A pesti állatkertben évtizedek óta figyelik, hogy van-e február második napján árnyéka a medvéknek, sőt, az utóbbi kilenc évben, az ilyenkor rendezett mackófesztivál alkalmával külön program a medveárnyék-észlelés.
Júniusban megszűnnek a roamingdíjak: mobilbelfölddé válik az egész Európai Unió Az egész Európai Unióra érvényes politikai megállapodás jött létre a nagykereskedelmi roaming (mobiltelefon-barangoló) piacok szabályozásáról: ez a befejező lépés abban a folyamatban, amelynek köszönhetően az idén június 15-től életbe lépnek a belföldi díjas roamingszolgáltatások. Az Európai Bizottság, a Parlament és a Tanács képviselői rögzítették az árplafonokat, amelyeket a szolgáltatók egymásnak számolhatnak fel, ha ügyfeleik az EU-n belül más szolgáltató hálózatát használják. A megállapodást az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak hivatalosan is jóvá kell hagynia, ezt követően az Európai Unión...

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >