15. AV Trend & Hifi Show
Magyar állampolgárok menedék iránti kérelme: elbírálás 48 óra alatt A Szövetségi Bevándorlási Hivatal (ODM) gyorsított eljárás keretében kezeli a magyar állampolgárok által benyújtott menedékkérelmeket. Első fokon a regisztrációs és eljárási központok (CEP) rendelkeznek 48 órán belül minden olyan esetben, ahol nincs szükség további vizsgálatra, mint például az Európai Unió tagországainak állampolgárai esetében. Az elutasított kérelmezőknek el kell hagyniuk az országot, a visszautazáskor sem segítségnyújtásra, sem útiköltség-térítésre nincsen mód.
Berlin – 25 éve a fal nélkül A történelemi viharok és a kettéosztottság évtizedei után Berlin újra a virágkorát éli, ma Európa egyik legvonzóbb úti célja. Az idén ősszel sokan a fal ledöntésének évfordulójához kapcsolódó látnivalók kedvéért keresik fel. Milliók élete változott meg ugyanis 1989 őszén, amikor a keletnémetek békés forradalmának eredményeként megszűnt Németország kettéosztottsága.
Karintiai tél: az Alpok napos oldalán Még pár nap, és ha tovább hűl a levegő, megérkezik a tartós havazás Ausztria legdélibb tartományába, Karintiába is. A hó, a különösen sok napsütés és a lélegzet-elállítóan gyönyörű tájak nem csupán a sípályák szerelmeseinek kínálnak gondtalan kikapcsolódást, hanem a korcsolyázás, a hótalpas túrák, a szánkózás, a sífutás, a jégmászás kedvelőinek is. A vendégeket ölelő karokkal váró karintiai városok családias hangulata békét és megnyugvást ígér a hétköznapi rohanásból kilépők számára.
Bécs, Pioneers Festival: startup-találkozó Október végén újra megrendezik Bécsben Európa egyik legrangosabb startup-fesztiválját, melynek részeként a Bécsi Gazdasági Ügynökség az idén először két külföldi kezdő vállalkozást (startupot) is díjazni fog. Fejlesztésekben és sikersztorikban nem lesz hiány, ráadásul a fesztiválon debütál a szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 is.
Az Európai Parlament igent mondott a Juncker-bizottságra Az Európai Parlament ma nagy többséggel, 423 igen szavazattal, 209 nem szavazattal és 67 tartózkodás mellett zöld lámpát adott az új Európai Bizottságnak. Az új testület november 1-jén lép hivatalba. A teljes, angol nyelvű sajtóközlemény itt olvasható.
Schulz  bejelentette az EFDD megszűnését Megszűnt a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD) képviselőcsoport október 16-án, jelentette be az októberi ülésszak nyitóülésén hétfőn hivatalosan az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz. Az EDFF azért vesztette el státuszát, mert a lett Iveta Grigule képviselő távozásával a szükséges hétnél eggyel kevesebb tagállamból érkező képviselő alkotta volna a képviselőcsoportot. Új képviselőcsoport akkor hozható létre, ha a legalább 25 főnyi, hét tagállamot képviselő tagja egyenként feliratkozik a képviselőcsoportba, mondta Schulz elnök a Parlament Eljárási Szabályzatára hivatkozva.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >