SozialMarie-díj: esélyes magyar kezdeményezések Tizenegyedik alkalommal az idén ítélik oda a SozialMarie-díjat Bécsben, melyre újszerű társadalmi kezdeményezésekkel lehet pályázni. Három év óta a közönség is választhat országonként egy-egy nyertest, az idei résztvevőkre február 28-ig még lehet szavazni. A magyar pályázók között van a többi között a Strázsapróba meg a WebNővér is.
Bécs mozgásban: hároméves a mobilitási ügynökség Az életminőség tekintetében Bécs évről-évre jól szerepel a felmérésekben, a városi mobilitás kérdéseivel pedig külön ügynökség foglalkozik. „Bécs mozgásban” címmel most fotópályázatot írtak ki azoknak, akik a téli hónapokat is aktívan töltik a szabadban; 2015 a gyaloglás éve az osztrák fővárosban. (Képek: Sebastian Philipp)
Ifjúsági foglakoztatási kezdeményezés: 63 ezer magyar fiatal munka nélkül A legújabb bizottsági tervek szerint 2015-ben a 2014-20 közötti időszakra járó ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés összforrásainak egyharmada, azaz 1 milliárd euró már 2015-ben elérhető lenne: erről vitázott a Parlament kedden délelőtt az Unió foglalkoztatásért felelős biztosával, Marianne Thyssennel. A felszólalók többsége támogatta a fiatalok munkanélküliségét enyhítő kezdeményezések finanszírozásának felgyorsítását, ugyanakkor hosszú távú megoldást és strukturális reformok bevezetését kérték.
Szumózó, repülő és szlalomozó robotokat várnak Bécsbe Az idén újra megrendezik Bécsben a RobotChallenge nemzetközi robotversenyt, melyen tizennégy kategóriában indulhatnak saját építésű gépeikkel amatőr versenyzők. A rendezvény az április 11–12-i hétvégén lesz, a Bécs I. kerületében, a Wollzeile 27a. alatt, az Aula der Wissenschaften-ben sorra kerülő versenyre a nevezési határidő február 28.
Javuló uniós gazdasági kilátások, Magyarországon lassulhat a növekedés Az Európai Bizottság téli gazdasági előrejelzése szerint 2007 óta első alkalommal lehet arra számítani, hogy idén az EU összes tagállama növekedést mutat. A várakozások értelmében 2015 során a gazdasági tevékenységek unió-szerte némileg fellendülnek, és ez a tendencia jövőre tovább javulhat.
Klimt és Schiele a sydney-i operaház vitorláin – bécsi zene szállt az öbölben A sydney-i operaház jellegzetes tetőszerkezetére vetítette a császárváros legjavát a Bécsi Turisztikai Hivatal. Az eredeti ötlet, a látvány és zene ausztrál járókelők ezreit késztette megállásra, odafigyelésre. A „Visions of Vienna” című show idején az operaház vitorlákat formázó tetőszerkezetén hol Klimt- és Schiele-festmények, hol pedig bécsi nevezetességek elevenedtek meg. Többször kivetítették továbbá az operában éppen zajló koncertet is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >