Az örmény népirtás 100. évfordulója: a képviselők a kapcsolatok normalizálását kérik Török- és Örményországtól Használja ki Örményország és Törökország az örmény népirtás 100. évfordulóját arra, hogy felújítja a diplomáciai kapcsolatokat, megnyitja egymás között a határt és így az utat a gazdasági integráció előtt: ezt kérte az Európai Parlament egy szerdán megszavazott állásfoglalásban.
Vásárlás zeneszóra a bécsi piacokon A májusi hétvégéken kofák mellett zenekarok is benépesítik majd a bécsi piacokat, amelyek hetedik alkalommal adnak helyet a Zenepiac-programsorozatnak. Klasszikus zene, jellegzetes bécsi zene és világzene egyaránt szerepel a kínálatban. A Zenepiac (Musikmarkt) rendezvényeire a belépés ingyenes, a közönség pedig zöldséget és gyümölcsöt formázó ülőalkalmatosságokon pihenhet meg.
Elkészült Bécs első gyalogostérképe Titkos átjárók, sétáló- és bevásárlóutcák, cipészek, ivókutak és nyilvános vécék egyaránt szerepelnek Bécs első gyalogostérképén, amely a gyaloglás éve alkalmából készült el. „A gyalogostérképpel még a tősgyökeres bécsiek is felfedezhetnek olyan helyeket a városban, amelyeket eddig nem ismertek” – mondja Bécs gyalogosügyi megbízottja, Petra Jens.
Gyula, a Dél-Alföld kulturális fellegvára Történelmi emlékeivel, kulturális kínálatával, népi és polgári hagyományaival, s mindenekelőtt gyógyvizével vált Gyula napjainkra a dél-alföldi térség kulturális fellegvárává. Ha már vár: a 15. században megépült az egyetlen, napjainkra is épségben fennmaradt síkvidéki gótikus téglavár…
Izraelben a Fellegvándorok A Magnus Expedíció tagjai hosszabb időt töltöttek Izraelben, a Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós-producer alkotta csapat eljutott a Galileai-tenger partjára, járt a Golán-fennsíkon, repült a Holt-tenger medencéje fölött. A Fellegvándorokat Tel-Avivban fogadta Magyarország izraeli nagykövete is – tudta meg az infovilág tudósítója. (Hankusz Kálmán felvételei.)
Esterházy-művek németül – avagy: magyarnak lenni nehéz Magyarnak lenni nehéz – így összegzi Esterházy Péter „Egyszerű történet vessző száz oldal” című könyvének lényegét a német Die Zeit kritikusa. A mű – A kardozós változat – most jelent meg németül. A történet össze-vissza kalandozik az évszázadok között, de a fő helyszín egyértelműen Magyarország, ahol úgy tűnik föl, sosincs jelen idő, ahhoz túl sokszor és túl masszívan tör fel a múlt. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >