A Saul fia az idei LUX-díj elődöntősei között Két magyar vonatkozású film, Nemes László „Saul fia” című filmje és Alexander Nanău román–magyar–német koprodukcióban készült „Totó és nővérei” című alkotása is bejutott a LUX-díj tíz elődöntős filmje közé. A 10 film listáját az 50. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon hirdették ki, július végén közülük választják ki a három döntős filmet. A LUX-díj az Európai Parlament filmdíja, melynek célja az európai mozi népszerűsítése.
Napelemes öntözőberendezést próbálnak Bécsben A Wien Energie kísérleti kezdeményezésére napelemes öntözőberendezés próbáját kezdték meg az osztrák fővárosban. Dízelmotorral hajtott szivattyú helyett mobil naperőmű működteti a csepegtetős öntözőrendszert. Ha beválik a módszer, a Wien Energie új szolgáltatással egészíti ki a mezőgazdaságnak szóló kínálatát. Az új rendszer nem drága, mivel a gazdák bérelhetnék a mobil naperőműveket.
Így lesznek tovább egészségesek a bécsiek Az osztrák szövetségi főváros vezetése programot dolgozott ki, hogy minél tovább éljenek jó egészségben a bécsiek. A recept: az eddiginél több mozgás, egészségesebb ételek, kevesebb császármetszés és kevesebb rossz fog. Erősíteni szeretnék továbbá a lakosság pszicho-szociális egészségét, alacsonyan tartani a környezeti ártalmakat, mozgásra ösztönözni az embereket és egy monitoring-rendszert kiépíteni.
Juncker-terv elfogadva: 315 milliárd euró beruházásösztönzésre Támogatta szerdán a Parlament az Európai Bizottság által tavaly novemberben bejelentetett, 315 milliárd eurós európai beruházást ösztönző befektetési tervet. A Parlament a Tanáccsal folytatott tárgyalásokon módosította a terv gerincét alkotó alap finanszírozási szerkezetét, beleszólási jogot nyert az alap vezetőségének kiválasztásába, és gondoskodott az alap működésének demokratikus ellenőrzéséről.
Bécs: hat vallás egy helyen Megáldották az osztrák fővárosban a „Vallások kampuszát”, ahol néhány éven belül római katolikus, evangélikus, román ortodox, zsidó, iszlám és buddhista templom áll majd. A békés együttélést jelképező térséget Bécs új városrészében, a Seestadtban alakítják ki.
címkék:  BécsSeestadtkampuszvallások
Antitröszt-szabályozás kartellezés miatt – 116 millió eurós bírság az Európai Bizottságtól Az Európai Bizottság összesen 115 865 000 euró bírságot szabott ki a kiskereskedelmi élelmiszer-csomagolásban használatos tálcákkal foglalkozó nyolc gyártóra és két forgalmazóra, amiért részt vett az e területen feltárt öt különálló kartell valamelyikében (akár több ilyen kartellben is). A nyolc gyártó a finn Huhtamäki, a francia Nespak és Vitembal, a német Silver Plastics,az olasz Coopbox, Magic Pack és Sirap-Gema, valamint a brit Linpac. A két érintett forgalmazó a portugál Ovarpack és az egyesült királyságbeli Propack.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >