Siralmas: Magyarország keveset költ szociális célokra A szociális kiadások területén „világbajnokok” a franciák, akik a nemzeti össztermék 32 százalékát költik ilyen célokra, a második helyen a finnek találhatók (31%). Egy OECD-felmérés szerint Ausztria feljött a harmadik helyre, a GDP 28 százalékát fordítja olyan területekre, mint az egészségügy és a családi pótlék. Magyarország valamivel alatta marad az OECD átlagának. Az osztrákokat a rangsorban a svédek, a németek és a japánok követik. Szembetűnő, hogy ezredforduló után, Magyarország kivételével, szinte mindenütt nőttek a szociális célú kiadások. Az OECD-átlag 3 százalék.
Martin Klein (Márton?) – Havanna „Avisont latasra” – ez a szópár zárja azt a feliratot, amely a kubai fővároshoz közeli guanabacoai askenazi zsidó temető egyik sírkövén olvasható. A 20. század elejétől temetkeznek ide a bevándorló zsidók és leszármazottaik. Az ott nyugvó Martin Klein 1929-ben született Cienfuegosban, és 1961-ben halt meg Varadero közelében.
Guttmann Béla – Lisszabon A portugál Benfica stadionjánál 2014. február végén felavatták a lisszaboni labdarúgóklub egykori magyar sikeredzőjének, Guttmann Bélának (1900–81) a szobrát. A 220 centiméter magas bronzalak – Szatmári Juhos László alkotása – a legendás trénert (egykor készült fotója alapján) a két megnyert BEK-serleggel a kezében ábrázolja a sportpálya 18. kapujánál, a 2004 januárjában elhunyt Fehér Miklós mellszobra közelében.
Saját komornyikkal a karintiai hegyekben Nemcsak biztonsága, tökéletesen előkészített, sípályái és a tengerszemet is magában foglaló idilli természeti tájaival tűnik ki a Nockberge régió közepén található Turracher Höhe a többi síparadicsom közül, hanem kiegészítő szolgáltatásaival is, például a síkomornyikkal – hangzott el az Österreich Werbung mai sajtótájékoztatóján.
Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor – Madrid, Bernidorm, Kairó Az ötvenes évek magyar Aranycsapatának labdarúgói 1956 után – hosszabb nyugati portyát követően – részben hazajöttek, részben azonban a külföldön maradás mellett döntöttek. Az előbbiek között jegyzi a sporttörténelem Hidegkuti Nándor (1922–2002) nevét, aki számos más siker mellett a londoni 6–3 középcsatáraként a Wembley-ben belőtt három góljával írta be magát a magyar labdarúgás krónikájába.
Mesél és gyarapszik a bécsi erdő Legyen juhar, tölgy vagy éppen kőris, Bécsben a legutóbbi jó három évtizedben fák ezreit ültették el az őszönte megrendezett „fiatal bécsiek erdeje" kezdeményezés részeként. Harminckét év alatt összesen 64 hektárral nőtt az erdőterület az osztrák fővárosban e programnak köszönhetően.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >