Az Ida című lengyel alkotás nyerte az idei Lux-filmdíjat Az Európai Parlament Lux-filmdíjának idei nyertese az „Idaˮ című lengyel film – jelentette be a Parlament elnöke, Martin Schulz ma délben. Az Ida egy önmagát kereső fiatal nőről szól, a háttérben Európa fájdalmas múltjával. A Parlament minden évben az éppen aktuális égető kérdéssel foglalkozó filmek egyikének ítéli oda a Lux-filmdíjat.
246 millió euró közép-európai együttműködésre Több mint 146 millió közép-európai lakost érint kedvezően az Európai Bizottság 2014. december 16-án jóváhagyott beruházási programja. Az Interreg program révén 2020-ig 246 millió eurót fordítanak a közép-európai városok és régiók közötti transznacionális együttműködésre.
Schulz elnök megdöbbenését fejezte ki a török médiát ért támadás miatt A sajtó szabadsága és sokszínűsége alapvető uniós érték, jelentette ki a Parlament elnöke, Martin Schulz a decemberi plenáris ülésszak megnyitóján annak kapcsán, hogy (az Orbán Viktor számára példaképnek számító – a szerk.) Törökországban a hétvégén újságírókat vettek őrizetbe.  Schulz elnök megdöbbenésének adott hangot az ellenzéki média elleni vasárnapi támadás kapcsán, amelyet aggasztó jelnek vélt. Az Európai Parlament nevében magyarázatot kért a török nagykövetségtől.
Magyar diáklány a Nobel-díjkiosztáson Tóth Réka (a képen) 18 éves középiskolást, a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulóját delegálta a Magyar Innovációs Szövetség a december 4–11. között Stockholmban megrendezett nemzetközi ifjúsági tudományos szemináriumra és az azt lezáró Nobel-díj kiosztási ceremóniára és bankettre. A diáklány a „Konzervált nem kódoló szekvenciák evolúciós elemzése” című pályamunkájával ért el harmadik helyezést a 2013/2014. évi ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyen.
Eurovízió-dalfesztivál, Bécs: jegyek hétfőtől Hétfőtől lehet jegyet vásárolni a 2015-i Eurovízó-dalfesztivál bécsi döntőjére a Wiener Stadthalléba. A szervezők az első körben 100 ezer jegyet dobnak piacra, és összesen három menetben zajlik majd az értékesítés. A a jegytulajdonosok az előadás kezdete előtt két órával, valamint az előadás kezdetétől számított hat órán át ingyenesen vehetik igénybe a bécsi tömegközlekedési eszközöket.
Az emberi jogok városa lesz Bécs Csaknem egyéves előkészítést követően különleges klubba lép be az osztrák főváros: az emberi jogok városa lesz. Ez azt jelenti, hogy a jövőben minden döntést az emberi jogok elvei szerint hoz meg. Ausztriában eddig Grác és Salzburg kötelezte magát hivatalosan is, hogy minden döntését az emberi jogok szerint hozza.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >