Menekültügyi biztos: Magyarországnak európai segítségre van szüksége Dimitrisz Avramopulosz az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa. A jogász és politikatudományi végzettségű politikus volt már Athén polgármestere, a görög jobbközép Új Demokrácia Párt alelnöke, az athéni kormány külügy, majd később honvédelmi minisztere. Görögországban beszélgetett vele az Euronews munkartársa.
A legkorszerűbb képzés jegyében: kilenc oktatási tömb épül Bécsben Kilenc oktatási tömböt hoznak létre 2023-ig az osztrák fővárosban mintegy 700 millió euró ráfordítással. Az új modellben összenőnek az óvodák és az általános iskolák. Még 2015 telén leteszik az alapkövét a donaustadti Campus Attemsgassénak, amely 2017-re készül el.
Bécs: napelemes terasz egyetem tetején Szemet gyönyörködtet, hűsít és áramot termel a bécsi BOKU (Agrártudományi Egyetem) tetején felépített napelemes tetőterasz, ahol nemcsak a hallgatók, de a rovarok is szívesen időznek. Ráadásul az egyetem hűtői tele vannak házi készítésű bazsalikomos pestóval. (Képek: Houdek / PID)
Egyedülálló bécsi kezdeményezés: két hétre sportpályává változik az osztrák főváros Augusztus 23-tól két héten át a sport játssza a főszerepet az osztrák fővárosban. A SPORT.PLATZ Wien kezdeményezés révén naponta más-más sportágat próbálhatnak ki ingyen a bécsiek. Az első edzés 2015. augusztus 23-án, a Museumsquartier Mariahilferstraße felőli oldalán lesz. (Képek: WAT/Schedl és WAT/Schiffl)
Páratlan magyar siker az Avignoni Fesztiválon A második legjobb előadásnak járó díjat nyerte el az Avignoni Fesztiválon az a színdarab, amelynek egyik főszerepét Goztola Krisztina alakítja. A fiatal tehetség az első magyar prózai színész, aki francia nyelven szerepelt a patinás esemény színpadán. Felvetődöttt, hogy az Avignonban díjazott darabot itthon is bemutatnák, természetesen magyarul. 
Amerika Trumppal randevúzik, de Hillaryt veszi el… Amerika rendkívüli nyitottságának, kultúrájához kapcsolódó rugalmasságának köszönheti, hogy az utóbbi években jobb gazdasági teljesítményt és magasabb foglalkoztatást tudott felmutatni, mint Európa – jelenti ki Jared Bernstein professzor, aki éveken át Joe Biden amerikai alelnök gazdasági főtanácsadójaként tevékenykedett. Jelzi viszont, hogy Európához képest Amerikában egészen súlyos társadalmi/politikai egyenlőtlenségek alakultak ki az utóbbi években.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >