Felhívás a menedékkérő és menekült gyermekek fogvatartásának beszüntetésére Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) az Egyezmény a gyermek jogairól című megállapodás elfogadásának 25. évfordulóján felszólítja a világ államait, hogy vessenek véget a gyermekek bevándorlási őrizetbe vételének. Túlságosan sok országban fenyegeti a gyerekeket az a veszély, hogy akár hónapokat is őrizetben tölthetnek, ráadásul gyakran idegen felnőttekkel összezárva és elfogadhatatlan körülmények között.
Bécs: kicserélik az éves bérletet – ára 365 euró Jövő év elejétől megújul a bécsi tömegközlekedési vállalat, a Wiener Linien éves bérlete. Az új útazási igazolvány bankkártya formátumú lesz és hologrammal is ellátják a hamisítás ellen. Az ára viszont változatlan marad: 365 euró, éppen a fele a budapesti éves BKV-bérletének.
Királyi környezet: édesség- és fényfesztivál Wilanówban Mikuláskor, december 5–7. között rendezik meg a világ édességei fesztivált (Festiwal Słodyczy Świata) a lengyelországi, a Sobieski-kastélyáról világhírű Wilanówban. Egyidejűleg tartják a wilanówi kastélyban a fény királyi fesztiválját (Królewski Festiwal Światla). A kiemelkedően népszerű eseményeket legutóbb is látogatók százezrei keresték föl.
Bécs: nagy kiállítások 2015 első felében Tracey Enim, Jasper Johns, Rembrandt, Tiziano, Bellotto: 2015 első felében ezeknek a kiemelkedő művészeknek az alkotásai csodálhatók majd meg a bécsi múzeumokban. Szerepel még a programkínálatban egy tárlat a bécsi akcionizmusról, grafikák a párizsi Musée d’Orsay gyűjteményéből, kortárs tájfotók, kiállítások a Ringstraße 150., valamint a Bécsi Egyetem alapításának 650. évfodulója alkalmából. Íme egy rövid áttekintés a 2015. első felének legfontosabb eseményeiről.
Christkindlmarkt: kezdődnek a karácsonyi vásárok Bécsben Már csak néhány nap és Bécs legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárokká alakulnak át, amelyek között mindenki könnyen megtalálja a saját ízlésének és hangulatának valót. Pompás birodalmi kulisszák előtt kínál romantikus hangulatot a Schönbrunni kastély előtt felállított karácsonyi vásár. A szórakozásé a főszerep a Wintermarkt am Riesenradplatzon, a Práterben...
A Nemzetközi Duna Filharmónia vezetője kapta a Centrope-díjat Katona Ágnes, a Nemzetközi Duna Filharmónia vezetője vehette át a Bécsi Városházán a kiemelkedő határokon átnyúló teljesítményeket elismerő Centrope-díjat. A kitüntetés mellé tízezer euró is jár. A szlovákiai születésű, de 1987 óta Ausztriában élő zenész a Nemzetközi Duna Filharmónia Kulturális Platformmal vívta ki a zsűri elismerését.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >