Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
Elárverezi a kézbesíthetetlen csomagokat az Osztrák Posta Az Osztrák Posta megbízásából kézbesíthetetlen csomagokból tart árverést a bécsi Dorotheum augusztus 5-én. A kikiáltási ár egységesen 10 euró, lehet licitálni okostelefonra, gitárra, hajó- és repülőgép-makettre, bőrnadrágra és tojáskeltetőre is. A meghirdetett tárgyak nagy része vadonatúj, a kínálat az okostelefontól és e-könyv-olvasótól a varrógépen, digitális kamerán és ruházati cikkeken át a hócipőig, bőrnadrágig és kávégépig terjed.
Mexikóba exportálja Mozartot Bécs A bécsi Haus der Musik mintájára várhatóan 2015 közepére készül el Mexikó hangzásmúzeuma, a Casa della Música Viena. A virtuális karmestert, a virtostage-et és a Mozart névjátékot egy az egyben építik meg, lesz, amit adaptálnak. A licencszerződésből évi százezer euró bevétele lesz a bécsi intézménynek.
A nyomok Meiringenbe vezetnek – Sherlock Holmes-kultusz Svájcban A Reichenbach-vízesés sorsfordító helyszíne Sherlock Holmes életének... A svájci Meiringen ma is részben erre építi idegenforgalmát. Meiringen főutcáját Baker Streetre keresztelték, szállodát neveztek el a mesterdetektívről, teret a szerzőről. A Parkhotel Du Savuage bejáratánál emléktábla utal Doyle 1891-i látogatására.
Bécs: mégsem lesznek új közlekedési lámpák Mivel túl bonyolultak, illetve elvonják a gyalogosok figyelmét, nem vezetnek be új közlekedési lámpafajtákat a gyalogosok számára Bécsben. Három új jelzőlámpatípust teszteltek. Két éven át próbált három újfajta közlekedési lámpát az osztrák főváros, hogy növelje a gyalogosok biztonságérzetét az úttesten átkeléskor, illetve rövidítse a várakozási időt.  
EcoTram, Bécs: sikeres az energiatakarékos villamos Egy átlagos osztrák háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát takarított meg próbajáratán a bécsi energiatakarékos villamos, az EcoTram. Ez az első villamos, amelybe hőszivattyút is szereltek. A Wiener Linien és több cég – például a Rail Tec Arsenal, a Siemens, a Vossloh Kiepe, a SCHIG mbh és a TU Wien – közös kezdeményezése 2009-ben kezdődött, és a Klima- und Energiefonds is támogatta.
Németül tanulnak a bécsiek A „Németóra a parkban” program részeként a szó valós értelmében a közparkokban tartanak ingyenes német nyelvtanfolyamokat a migrációs háttérű bécsiek számára az osztrák fővárosban. A tanárok a helyszínen verbuválják a diákokat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >