Bécsi közbringák: az első óra ingyenes Az idei első negyedévben havonta megkettőződött a közbringát használók száma az osztrák fővárosban; 2005 óta nem volt példa ekkora növekedésre. Tavaly 480 ezer regisztrált használója volt a Citybike-rendszernek; a közkerekezők 790 ezer alkalommal összesen 2,5 millió kilométert tettek meg.
Legendás csókok a bécsi Belvedere-ben Andy Warhol Kiss című filmjét és Klimt Der Kuss című festményét állítja szembe egymással az Oberes Belvedere legújabb kiállítása Bécsben. A maga korában mindkét alkotás provokációnak számított. A Klimt & Warhol – Kuss & Kiss című kiállítás július 6-ig látható az Oberes Belvedere Klimt-termében és az Oktogonban.
címkék:  BelvedereBécsDer KussKissKlimtWarholcsókszecesszió
Jubilál a bécsi Duna-torony Ötvenedik születésnapját ünnepli Ausztria legmagasabb épülete, a bécsi Duna-torony. A megnyitása óta több mint 20 millióan élvezték az egyedülálló kilátást a tereszairól. A vasfüggöny lebontásának napján, 1989. június 27-i, bécsi hivatalos látogatásának szabad perceiben Horn Gyula magyar külügyminiszter is szétnézett a Duna-torony legfelső szintjéről.
Svájc természetesen – természetesen Svájc Bár Urs Weber, a Schweiz Tourismus Ausztriáért és Magyarországért felelős igazgatója, valamint főnökei a svájci idegenforgalom élén nem teljesen elégedettek az alpesi köztársaságba beutazó vendégek és az általuk eltöltött éjszakák számával, panaszra aligha lehet okuk. Tavaly 16 831 177-en (3,3 százalékkal többen, mint 2012-ben) választották úti céljukul az alpesi köztársaságot és 35 623 883 éjszakát töltöttek Tell Vilmos hazájában (+2,5%).
címkék: 
Jöttem a Gangesz partjairól „Ami ma a tiéd, valaki másé volt tegnap. És ismét másé lesz holnapután” – A régi indiai  bölcseség országjárásunk alatt sokszor eszünkbe jut... India olyan hatalmas és annyiféle arca van, hogy egy emberélet sem elég ahhoz, hogy igazán megismerjük. (A szerző felvételeivel.)
Franciaország egyedülálló élményeket kínál vendégeinek Párizs nagyon közel van hozzánk: napi három Air France-járat közlekedik a budapesti Liszt Ferenc  és a párizsi Charles de Gaulle repülőtér között, heti két Transavia (Air France/KLM) repül Budapest és az ugyancsak pározsi Orly között, ami április 15-től már hetente háromszor fog közlekedni. Heti húsz repülőjárattal és 12 szupergyorsvonattal (TGV) utazhatnak franciák, külföldiek Párizsból az ország nagyvárosaiba – sorolta újságírók előtt Elisabeth Parragh-Pataki (népszerű nevén: Babette), a Francia Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselője.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >