17. AV Trend & Hifi Show
Médiapluralizmus, demokrácia, újságírók védelme Az Európai Bizottság ma tette közzé az éves alapjogi kollokviumhoz fűződő  intézkedéseket, amelyek a médiapluralizmus és a demokrácia előmozdítását szolgálják. Az újságírók, tudományos szakértők, nem kormányzati szervezetek és politikusok részvételével november közepén tartott megbeszélések hat pontra összpontosítottak.
Az Európai Bírósághoz fordul Kishantos a magyar vidék igazáért A Greenpeace Magyarország segítségével az Európai Bírósághoz fordul a kishantosi biogazdaság, ugyanis nem ért egyet az Alkotmánybíróság (AB) tegnapi döntésével. [1] Az AB elutasító határozatának megfogalmazásakor nem volt egységes: az öttagú tanácsából két alkotmánybíró is ellenvéleményt fogalmazott meg a döntéssel kapcsolatban.
Bécs exportslágere: 150 éves a Kék Duna keringő Százötven éves Ausztria egyik legismertebb zeneműve, a Kék Duna keringő. A jubileum alkalmából a bécsi Wienbibliothek rendezett kiállítást, amely nemcsak a darab keletkezését mutatja be, hanem egészen napjainkig tartó hatását is. Eredeti címét – An der schönen, blauen Donau (A szép, kék Dunánál) – a bajai Beck Károly versének egyik sorából kapta…
Részben kidobott pénz az Ukrajnának adott támogatás Az Európai Számvevőszék legújabb jelentése szerint az Ukrajnának nyújtott uniós támogatás csak korlátozott hatást gyakorolt, és az újonnan tapasztalható reformlendület ellenére az eddig elért eredmények továbbra sem szilárdak. A kijevi, Majdan téri eseményeket követően az unió és Ukrajna közötti együttműködés elmélyült, a Kijev előtt álló kihívások azonban továbbra is rányomják bélyegüket a reformfolyamatokra, és a korábbi és a jelenlegi oligarchák is nagy kockázatot jelentenek. Az EU azonnal reagált a 2014-i válságra, és a következő hétéves időszakra egy 11,2 milliárd eurós csomagot ajánlott fel. Ez azonban csak vészhelyzeti megoldás.
Földrészünk ifjúságáért: Európai Szolidaritási Testület Az Európai Bizottság ma létrehozza az új Európai Szolidaritási Testületet. Mától a 18–30 év közöttiek új lehetőségekre jelentkezhetnek, hogy Európa-szerte értékes társadalmi hozzájárulást tehessenek, felbecsülhetetlen tapasztalatokhoz juthassanak, és karrierjük kezdetén értékes készségeket sajátíthassanak el.
Magyarázó táblát kapnak a problémás utcanevek Bécsben Átnevezés helyett kiegészítő információkat tartalmazó táblákkal látják el a történelmileg problémás személyekről elnevezett utcákat és köztereket Bécsben. Ilyen például a Dr.-Karl-Lueger-Platz vagy a Porschestraße. Városszerte összesen 28 utcanévtábla kap magyarázatot.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >