Szenes Hanna – Szedot Yam, Tivon Az izraeli Szedot Yam kibucban emlékház őrzi a kis település legismertebb egykori lakója, a Magyarországon született, majd a nyilasok által kivégzett Szenes Hanna (1921–44) nevét és személyes tárgyait. Bátorságának elismeréseként utóbb megkapta az Izrael Állam Hőse címet; 1993-ban a magyar katonai bíróság felmentette a vádak alól.
Visszaállítható a német hadkötelezettség Németországban szükség esetén visszaállíthatják a sorkatonai szolgálati kötelezettséget a kormány ma elfogadandó vészhelyzeti védelmi terve alapján – mondta a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottságának elnöke. Ansgar Heveling a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak nyilatkozva rámutatott, a szövetségi kormány 2011-ben nem megszüntette a kötelező sorkatonai szolgálatot, hanem csak felfüggesztette. A CDU politikusa kiemelte, fel kell készülni valamennyi lehetséges fenyegetettségre.
Magyar antifasiszták – Zlatá Koruna A második világháború utolsó heteiben a szovjet és az amerikai csapatok közé szorult Wehrmacht-egységek Csehország területén fejtettek ki nagy ellenállást. A térségben magyar alakulatok is tartózkodtak, a németek azonban nem bíztak bennük, igyekeztek őket lefegyverezni, a katonaszökevényeket pedig kivégezték. A cseh országrészben honvédek is csatlakoztak az ellenállási mozgalomhoz. 
címkék:  SSZlatá Korunaamerikaicsehemlékhonvédmagyartemető
2. Magyar Hadsereg – Don-kanyar Hitler Németországa 1941. június 22-én megtámadta a Szovjetuniót, a villámháborúnak elképzelt hadjárathoz néhány nap múlva Horthy-Magyarország is csatlakozott. A budapesti kormány a náci hadigépezet támogatása végett a keleti frontra, a magyar hadtörténelem minden bizonnyal legszörnyűbb vágóhídjára vezényelte a 2. magyar hadsereg alakulatait.
Magyarok haláltáborokban, 2. – Plaszów, Bréma A lengyelországi Plaszów náci koncentrációs tábora „a halál előszobája" volt: onnan vitték a női foglyok tízezreit a megsemmisítőhelyekre, mindenekelőtt Auschwitzba és Bergen-Belsenbe. Hetvenkét esztendővel ezelőtt, 1944 nyarán Magyarországról oda hurcolt zsidó nők ezreinek tragédiája teljesedett be a dél-lengyelországi tájon. 
Elektronikus parkolási matricát vezetnek be Bécsben A sikeres tesztidőszak után szeptember 1-jétől egész Bécsben bevezetik a lakosság számára az elektronikus parkolási matricát. Az RFID-chippel és QR-kóddal is ellátott parkolási engedélyt nem kell évente cserélgetni, és tulajdonosváltáskor is maradhat a helyén. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >