16. AV Trend & Hifi Show
11 éves palesztin fiú bosszúból késelt Jeruzsálemben - Mi jöhet még? A gyűlölködés, elkeseredés és elvakultság nem ismer korhatárt – derül ki a The Times of Israel című napilap hírportáljának tudósításából. Az izraeliek ellen elkövetett új keletű késeléses merényletek mintáján felbuzdulva, két, 11 és 14 éves palesztin fiú megkéselt egy biztonsági őrt, aki egy helyérdekű kisvasúton teljesített szolgálatot Jeruzsálem szívében.
Növekedési jelentés: fellendülés, konvergencia A ma előterjesztett csomag útjára indítja az éves gazdasági kormányzási ciklust. Megállapítja az EU általános gazdasági prioritásait, és politikai iránymutatást nyújt a tagállamoknak a következő évre. Mivel a szakpolitikai kihívások országonként eltérőek, a válaszok is különbözők.
Élménygazdag advent a Schönbrunni Állatkertben Az idei adventi időszakban is különleges programokkal várja ifjú látogatóit a Bécs-Schönbrunni Állatkert. A gyerekeknek szóló vezetések, a közös barkácsolás és sütögetés a tiroli parasztudvar konyháján ünnepi hangulatba ringatják az egész családot. Karácsony napján pedig fókákkal, pingvinekkel és más sarki állatokkal együtt lehet várni a Jézuskát. (Képek: Tiergarten Schönbrunn)
Uniós támogatás 38 innovatív magyar vállalkozásoknak A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogramból 13 ország 38 innovatív kis- és középvállalkozása részesül támogatásban a kkv-támogató eszköz második szakaszának legutóbbi pályázati fordulójában. A 33 kezdeményezés egyenként legfeljebb 2,5 millió euró finanszírozáshoz jut – kivéve az egészségügyi projekteket, melyeknél... 
Erősebb bankunió: intézkedések a betétesek védelmének megerősítésére Az Európai Bizottság ma javaslatot terjesztett elő az euróövezet egészére kiterjedő betétbiztosítási rendszer létrehozása és a bankszektorban még meglévő kockázatok további csökkentése végett. Az utóbbi időszakbanlezajlott válság megmutatta, hogy a jelentős gazdasági és pénzügyi sokkok megrendíthetik a bankrendszerbe vetett bizalmat. 
A Mustang nyerte az idei LUX-filmdíjat A Mustang című film nyerte az Európai Parlament 2015-i LUX-díját - jelentette be Martin Schulz elnök a keddi plenáris ülésen rendezett díjátadón. A Mustang öt nővér történetét meséli el, akit kényszerházassággal akarnak férjhez adni, ám aki ehelyett a saját életét élve megtöri a hagyományt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >