Bécsi gazdasági támogatások kezdőknek, újítóknak Az idén összesen 40 millió eurót fordít gazdasági támogatásokra az osztrák főváros. A kis-, nagy- és közepes vállalkozások húsz program keretében pályázhatnak az ötezer eurótól 1,5 millió euróig terjedő támogatásokra. A cél, hogy a lakosság ne csak a turizmus és a kultúra metropoliszaként azonosítsa a városát, hanem ipari központként is.
Ahol szépen szól a macskazene A Vierwaldstätti-tó környékén a farsang időszaka az év ötödik évszaka. Ilyenkor a Svájc minden részéből idesereglett polgárok önfeledten az utcán tolonganak, s maszkot öltve mulatoznak, ropják a macskazenére. Egy közép-svájci üdülés persze elképzelhetetlen a télisportok örömei nélkül. Luzernből 14 síterepet lehet elérni. 
A tangó története: kiemelkedő élményt kínáló koncert Astor Piazzollának, az argentin tangó nuevo nagymesterének állít emléket a Kutrowatz zongorista testvérpár a „klassik | tanz“ koncertciklus részeként az Európa szerte tevékenykedő bécsi táncosnő és koreográfus Cornelia Voglmayr közreműködésével. A produkció premierje a kismartoni/eisenstadti Kultur Kongress Zentrumban lesz január 29-én, csütörtökön este.
Európai intelligens közlekedési rendszerek – határokon átnyúló utas-információk Az Európai Unió a TEN-T program keretében több mint 50 millió euróval társfinanszírozza az európai autópályák biztonságosságát, védettségét és hatékonyságát javító intelligens közlekedési rendszer (ITS) kialakítását és működtetését. A projektek számos ITS-szolgáltatást lefednek, így például az intelligens tehergépjármű-parkolást, az utazási időre vonatkozó információkat vagy a valós idejű forgalmi információkat.
Bécs: évről évre népszerűbb a könyvtárba járás Tavaly több mint negyvenezer új olvasóval, felerészt a fiatal korosztályok tagjaival bővült a Büchereien Wien (Bécsi Könyvtárak) ügyfélköre. A múlt évben csaknem hatmillió könyvet és elektronikus médiumot kölcsönöztek ki. A könyvtártagok bárhonnan ingyen hozzáférhetnek a Library Press Display online újságportálhoz, amely 90 ország 1700 napilapját, folyóiratát és magazinját kínálja 44 nyelven.
Divatot csinálnak a szelektív hulladékgyűjtésből Bécsben Újabb kampányt kezdenek a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére Bécsben. Ezúttal divatos táskákat juttatnak el minden háztartásba, amelyben nem csak összegyűjthetik, de mindjárt el is vihetik a gyűjtőszigetekhez az újra hasznosítható hulladékot.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >