Thaiföld, a mosoly országa A mesés Kelet varázslatos világát idézte meg néhány óra erejéig a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) péntek délutáni rendezvénye. A budapesti, Vörösmarty utcai székház Balogh András történészt, volt bangkoki nagykövetet és Kiss Erzsébet sportújságírót látta vendégül Szalontai Éva szakosztályelnök invitálására.
Harminc év után megszűnik az EU tejkvóta-rendszere Március 31-ével véget ér az Európai Unió tejkvóta-rendszere. A kvótarendszert, amely egyike volt a strukturális többlet kezelésére szánt eszközöknek, 1984-ben vezették be, amikor az EU termelése jóval meghaladta a keresletet. A múlt 5 évben az uniós tejexport a kvótarendszer mellett is növekedett (mennyiségében 45, értékében 95%-kal).
Naschmarkt: biosarok, textilszatyor és piac-alkalmazás Számos újítást vezettek be az osztrák főváros legnagyobb forgalmú piacán, a Naschmarkton, hogy még népszerűbb és fogyasztóbarátibb hely válhasson belőle. Biosarkot alakítottak ki, saját textilszatyrot terveztek neki és az online jelenlétét is megerősítették.
Magyar család kétségek közt Kanadában Az egyik kanadai kisváros több lakója el akarja érni, hogy járhasson iskolába két magyar gyerek, aki édesanyjával együtt a családi erőszak elől menekült el Magyarországról, ám novemberben mindhármójukat kiutasították Kanadából, így jelenleg a határozattal szembeszegülve Abbotsford evangélikus templomában laknak – olvasható a Global News beszámolójában.
Mezőkövesd: Mátyás király városa A népművészet tette híressé egykor Matyóföldet, az utóbbi évtizedekben pedig gyógyvize miatt élénkült meg az érdeklődés a térség iránt.A Bükk déli lábánál három település, Mezőkövesd, Tard és Szentistván századokon át kis katolikus szigetetként létezett a környező protestáns települések gyűrűjében. Ez az állapot segítette az ott élők önazonosságának és hagyományainak megőrzését.
Európai igazságügyi eredménytábla, 2015 Az Európai Bizottság a mai napon közzétette a 2015. évi uniós igazságügyi eredménytáblát, amely áttekintést ad a tagállamok igazságszolgáltatási rendszereinek minőségéről, függetlenségéről és hatékonyságáról. Az uniós igazságügyi eredménytábla olyan információs eszköz, amelynek célja, hogy segítse a tagállamokat a hatékonyabb igazságszolgáltatás megvalósításában azáltal, hogy objektív, megbízható és összehasonlítható adatokat szolgáltat polgári, kereskedelmi és közigazgatási igazságszolgáltatási rendszerükről.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >