ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Külföld
Teherbringára cserélné a teherautókat Bécs Nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági haszna is van, ha teherautók helyett cargobiciklikkel végzik az áruszállítást a városokban – derült ki a bécsi európai kerékpáros-logisztikai konferencián. Az osztrák főváros 2030-ra szén-dioxid kibocsátása nélkül szeretné megoldani az áruszállítást.
Batsányi János – Párizs, Linz Batsányi János kalandos és tragikus fordulatokban bővelkedő életét nagyban meghatározta a történelem. A forradalmi hevületű versek szerzőjeként inkább ismert poéta alázatos munkájával eredményesen szolgálta a magyar nyelv és irodalom ügyét is.
Nemzetközi vizsgálat a menedékkérők jogellenes őrizetbe vétele miatt Az Amnesty International Magyarország az Európa Tanácshoz, az Európai Bizottsághoz és az ENSZ-hez fordul a múlt szerdán Áder János köztársasági elnök által aláírt törvénymódosító csomag miatt, amely elrendeli a menedékkérők – köztük a 14 évesnél idősebb, kísérő nélküli kiskorúak – automatikus őrizetbe vételét. 
Szégyenfolt Európa lelkiismeretén az EU–Törökország-megállapodás Az Amnesty International szerint a menekültek és migránsok ezreinek szenvedését okozó, egy évvel ezelőtt megkötött EU–Törökország-alku szégyenfolt Európa kollektív lelkiismeretén. A megállapodás eredeti célja az volt, hogy menedékkérőket küldhessenek vissza Törökországba, ám arra a hamis előfeltevésre alapoz, hogy az biztonságos a számukra. Csakhogy a saját mércéje szerint is teljes kudarc, ugyanakkor emberek ezreit teszi ki veszélyes és nyomorúságos körülményeknek a görög szigeteken.
Hetvenöt esztendeig némán porosodott – húsvétkor újra megszólal A második világháborúban majdnem beolvasztották, aztán elveszett a harangnyelve a Chorglöcklnek, a bécsi Stephansdom legöregebb és legkisebb harangjának. Háromnegyed évszázad után, most húsvétvasárnap újra felcsendül a 13. századból származó harang hangja. (Képek: Verein „Unser Stephansdom“)
Semmilyen dicsőítést a lett Waffen-SS-nek! Nemzetközi antifasiszta tiltakozást tartott az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége, a  FIR március idusán a lett Waffen-SS állami segédlettel történő dicsőítése ellen Athénban, Berlinben, Brüsszelben, Rómában és Budapesten. A Német Antifasiszta Szövetség Berlinen túl további virrasztást szervezett Brémában, Hamburgban, Majna-Frankfurtban és Düsseldorfban. (Képek: Takács Ferenc)

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >