Külföld
Magyar innovatív cégek is részesülnek a Horizont 2020-milliókból A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 22 ország 71 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen közel 104 millió euró uniós támogatásban. A kkv-eszköz második szakaszában nyújtott támogatás 66 projekt innovációs tevékenységeinek (demonstráció, tesztelés, prototípus-készítés, bővítés, miniatürizálás, üzleti terv fejlesztése stb.) finanszírozásához járul hozzá legfeljebb 2,5 millió euróval.
Nagyszerű programok húsvéton innen és túl Bécsben Bőséges kulturális kínálattal várja az osztrák főváros mindazokat, akik húsvét körül nem csupán az aktuális vásárokra kíváncsiak. Javában zajlik a harmonikafesztivál, amit blues és elektronikus zene követ, és női animációs filmfesztivál, valamint komplett húsvéti programsorozat is várja az érdeklődőket. (A képen: Franziska Hatz, foto: Max Moser.)
Bécsben börtönbe csukhatják a busz- vagy villamosvezető bántalmazóját Egy módosító törvényjavaslat nyomán szeptembertől akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak arra, aki tettleg bántalmazza a bécsi busz- és villamosvezetőket, valamint jegyellenőröket. A szigorításra az egyre gyakoribb támadások miatt volt szükség. A bécsi közlekedési vállalat 2013 óta ötpontos programot hajt végre munkatársai biztonságának növelése céljából.
A földigiliszta az új házi kedvenc Bécsben Egyre több bécsi osztja meg otthonát gilisztákkal, amelyek a gondozásért cserébe értékes komposzttal látják el gazdáikat. A hasznos társbérlők egy hokedlihez hasonló faládában laknak, és csupán némi zöldhulladékra van szükségük. A jól kezelt ládában három hónap alatt megduplázódik az állomány, és nincs szükség a lakók utánpótlására.
Antall József – Róma Szobrot kapott a rendszerváltás utáni első magyar miniszterelnök az olasz fővárosban, a Római Magyar Akadémia (RMA) egyik udvarán. Az Antall József Tudásközpont (AJT) támogatásával és a miniszterelnökség együttműködésével készült mellszobrot – Veres Gábor szobrászművész alkotását – Gulyás Gergely, az országgyűlés alelnöke (a képen jobbra) és Paczolay Péter római magyar nagykövet avatta fel.
A szürke ötven árnyalata a bécsi Stephansplatzon Új burkolatot kap a bécsi Stephansdom környéke, így márciustól novemberig régészek tartanak idegenvezetést az építési munkák miatt feltúrt téren. Beszélnek majd a Stephansplatz viharos történetéről, és a legújabb leletekről is. A 9–10. században emelték ott az első templomot, amelynek helyén később a Stephansdom épült.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >