ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Külföld
Arany János – Montgomery A walesi Montgomery díszpolgárává avatták Arany Jánost. A walesi bárdokban megénekelt történetet az ötszáz dalnok lemészárlásáról Arany János révén természetesen többen ismerik ugyanis Magyarországon, mint Walesben. Ezt figyelembe véve döntött úgy Montgomery tanácsa, hogy Arany Jánost posztumusz "Montgomery Szabad Polgára" címében részesíti.
Új uniós cselekvési terv a kábítószerek ellen Az Európai Bizottság ma új cselekvési tervet terjesztett az Európai Parlament és a Tanács elé, mely a 2017–2020-as időszakra fokozott uniós fellépést irányoz elő a kábítószer-használat és a kábítószer-kereskedelem ellen. Az EU 2013 és 2020 közötti időszakra vonatkozó kábítószer-ellenes stratégiájára.
Növekvő uniós szerepvállalás Szíriában Az Európai Bizottság és az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Federica Mogherini ma közös közleményt fogadott el, mely Szíriára vonatkozóan előre tekintő uniós stratégiát javasol. A közös közlemény ismerteti a jelenlegi szíriai politikai, biztonsági és humanitárius hátteret, valamint a szíriai válság kezelésére szolgáló uniós segítségnyújtás helyzetét.
A Gazprom elszigetelte a magyar gázpiacot A Gazprom számos közép- és kelet-európai országban domináns piaci pozícióval rendelkező gázszállító. A Bizottság 2015 áprilisában kifogásközlést küldött a Gazpromnak, mivel előzetes véleménye szerint a cégnek a közép- és kelet-európai gázpiacok feldarabolására vonatkozó általános stratégiája sérti az uniós antitrösztszabályokat.
Magyar innovatív cégek is részesülnek a Horizont 2020-milliókból A „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt 22 ország 71 innovatív kis- és középvállalkozása részesül rövidesen összesen közel 104 millió euró uniós támogatásban. A kkv-eszköz második szakaszában nyújtott támogatás 66 projekt innovációs tevékenységeinek (demonstráció, tesztelés, prototípus-készítés, bővítés, miniatürizálás, üzleti terv fejlesztése stb.) finanszírozásához járul hozzá legfeljebb 2,5 millió euróval.
Nagyszerű programok húsvéton innen és túl Bécsben Bőséges kulturális kínálattal várja az osztrák főváros mindazokat, akik húsvét körül nem csupán az aktuális vásárokra kíváncsiak. Javában zajlik a harmonikafesztivál, amit blues és elektronikus zene követ, és női animációs filmfesztivál, valamint komplett húsvéti programsorozat is várja az érdeklődőket. (A képen: Franziska Hatz, foto: Max Moser.)

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >