ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Külföld
Puskás Ferenc – Melbourne A melbourne-i Olimpiai parkban 2017 februárjától áll Puskás Ferenc bronzszobra. A magyar futballcsillag az ötödik kontinensen is edzősködött, mégpedig egyhelyi görög csapat mestereként, annak nyomán, hogy a Panathinaikosszal még 1971-ben elérte a  BEK-döntőt.
Mozart, a vállalkozó – kiállítás Bécsben „Mozart és bécsi kapcsolatrendszere. Egy keresztmetszet“ címmel nyitott időszakos kiállítást a bécsi Mozarthaus. A tárlat dokumentumok, rézkarcok és emléktárgyak segítségével mutatja be, hogyan építette ki kapcsolatait a zeneszerző és vált ezáltal nemcsak felkapott művésszé, hanem sikeres vállalkozóvá is.
Megállapodás az online tartalomszolgáltatások hordozhatóságáról Az uniós tárgyalófelek – az Európai Parlament, a tagállamok és az Európai Bizottság – között létrejött megállapodásnak köszönhetően hamarosan lehetővé válik, hogy az európai polgárok az EU-n belül bárhol teljes körűen igénybe vehessék filmekre, sporteseményekre, e-könyvekre, videojátékokra vagy zenei szolgáltatásokra való előfizetéseiket.
Rendszámot és parkolóhelyet kapnak a járókeretek a bécsi bérházakban A szigorú tűzvédelmi előírások miatt csak speciálisan kialakított helyen tárolhatók a kerekes járókeretek a bécsi bérházakban. A rollátor-parkolóhelyet az önkormányzatnál kell kérvényezni, aki megkapja, annak rendszámot is raknak a járókeretére. A rollátor-parkolóhelyek ingyenes kialakítása is megkönnyíti kicsit az idős lakóink mindennapjait
Újra divat könyvtárba járni Bécsben Negyvenegyzer új olvasóval bővült a bécsi könyvtárak, a Büchereien Wien tagjainak a száma 2016-ban. Főleg a fiataloknak jött meg a kedve az olvasáshoz, és kedvelt az e-könyvtár-szolgáltatás is. – A gyerekkönyvek kölcsönzési listájának élén Jeff Kinney „Egy ropi naplója, 5 – A rideg való” állt.
Bécsben már több az éves bérlet, mint az autó Több rekordot is tartogatott 2016 az osztrák főváros tömegközlekedése számára: először lépte át az utasszám a 954 milliót, ráadásul már több éves bérlet van forgalomban, mint ahány személygépkocsi. Eközben tovább csökkent a jegy nélkül utazók, a bliccelők száma is.

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >