Külföld
Bécsben tartósan jó a levegő Felére csökkent az osztrák főváros és környékének levegőszennyezettsége 2003 óta. A város környezetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a szállópor értékét a 2016-i mérések alapján tartósan 40 µg/m3 alatt sikerült tartani, ami azt jelenti, hogy Bécs tavaly immár 5. alkalommal végzett az Európai Unió által meghatározott határérték alatt.
Intézkedések a szociális jogok európai pillérjének létrehozásáért A szociális jogok európai pillérével foglalkozó, ma Brüsszelben zajló nagyszabású konferencia több mint 600 résztvevője – tagállami hatóságok, uniós intézmények, szociális partnerek és civil szervezetek képviselői, köztük 20-nál több tagállami miniszter és a biztosi testület több tagja – megvitatja a szociális jogok európai pillérjéről szóló nyilvános konzultáció eredményét.
Fogyasztóvédelem – autókölcsönzés Előfordult már Önnel, hogy az interneten bérbe vett autó átvételekor azzal szembesült, hogy a vártnál többet kellett fizetnie? Csak tavaly Európában több, mint kétezer fogyasztó fordult ezzel a problémával az Európai Fogyasztói Központokhoz, amelyek határon átnyúló utazás vagy vásárlás esetén segítséget nyújtanak a fogyasztóknak.
Uniós finanszírozás: 160 millió € kkv-knak Az Európai Beruházási Alap (EBA) és az UniCredit ma garanciamegállapodást írt alá, melynek révén nyolc országban, köztük Magyarországon könnyebben juthatnak finanszírozáshoz az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok.
Óriás korcsolyapálya a Bécsi Városháza előtt Január 24-én nyílik meg a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a kibővített, 8500 négyzetméteres pályája a városháza előtti téren. A helyszín és a rendezvény folytatása a tavaly karácsony után megnyílt jégálomnak, amely akkor még csak fele akkora korcsolyapályán várta a téli sportok kedvelőit.
Mobiltelefon-automatákra cserélik a telefonfülkéket a bécsi aluljárókban Hat bécsi metróállomáson máris mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különféle tartozékokig terjed. Még az idén további 30 automatát szeretnének telepíteni. Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket.

<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >