ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Külföld
Bécsben a teherbringára is van pénzt Bécs mindent megtesz azért, hogy lakosai autó helyett kerékpárral közlekedjenek. Ez év márciusától például akár 800–1000 euróval is támogatná, ha egy család szállítmányozásra is alkalmas új biciklit vásárolna. A teherkerékpárok az idén központi szerepet játszanak Bécs életében, mivel március 20–21-én az osztrák fővárosban rendezik meg az európai kerékpáros logisztikai konferenciát.
Minden eddiginél többen vesznek részt a 30 éves Erasmus+ programban Az Európai Unió egyik legsikeresebb programja az Erasmus. A létrejötte óta eltelt 30 év alatt lehetőséget adott a résztvevőknek, elsősorban a fiataloknak, hogy bizonyos időt külföldön eltöltve, új tapasztalatokra tegyenek szert és szélesítsék látókörüket. Magyarország 1998 óta vesz részt az Európai Unió által támogatott oktatási programokban.
II. Rákóczi Ferenc – Jindřichův Hradec Az év elején emléktáblát kapott II. Rákóczi Ferenc a dél-csehországi városkában, ahol az erdélyi fejedelem 1688–90 között a helyi jezsuita gimnáziumban diákoskodott. A régió múzeumában évtizedekig külön állandó kiállítás mutatta be a fejedelem életét és munkásságát, illetve az ehhez kapcsolódó helyi érdekességeket, ám azt a rendszerváltás idején bezárták.
Schengeni térség: javaslat az ideiglenes határellenőrzés fenntartására Az Európai Bizottság ma javasolta a Tanácsnak, hogy engedélyezze a tagállamok számára az egyes ausztriai, németországi, dániai, svédországi és norvégiai schengeni belső határokon érvényben lévő ideiglenes határellenőrzés fenntartását további három hónapra.
Bécsben tartósan jó a levegő Felére csökkent az osztrák főváros és környékének levegőszennyezettsége 2003 óta. A város környezetvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a szállópor értékét a 2016-i mérések alapján tartósan 40 µg/m3 alatt sikerült tartani, ami azt jelenti, hogy Bécs tavaly immár 5. alkalommal végzett az Európai Unió által meghatározott határérték alatt.
Intézkedések a szociális jogok európai pillérjének létrehozásáért A szociális jogok európai pillérével foglalkozó, ma Brüsszelben zajló nagyszabású konferencia több mint 600 résztvevője – tagállami hatóságok, uniós intézmények, szociális partnerek és civil szervezetek képviselői, köztük 20-nál több tagállami miniszter és a biztosi testület több tagja – megvitatja a szociális jogok európai pillérjéről szóló nyilvános konzultáció eredményét.

<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >