ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Külföld
Fogyasztóvédelem – autókölcsönzés Előfordult már Önnel, hogy az interneten bérbe vett autó átvételekor azzal szembesült, hogy a vártnál többet kellett fizetnie? Csak tavaly Európában több, mint kétezer fogyasztó fordult ezzel a problémával az Európai Fogyasztói Központokhoz, amelyek határon átnyúló utazás vagy vásárlás esetén segítséget nyújtanak a fogyasztóknak.
Uniós finanszírozás: 160 millió € kkv-knak Az Európai Beruházási Alap (EBA) és az UniCredit ma garanciamegállapodást írt alá, melynek révén nyolc országban, köztük Magyarországon könnyebben juthatnak finanszírozáshoz az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) és a közepes piaci tőkeértékű vállalatok.
Óriás korcsolyapálya a Bécsi Városháza előtt Január 24-én nyílik meg a Bécsi Jégálom (Wiener Eistraum) a kibővített, 8500 négyzetméteres pályája a városháza előtti téren. A helyszín és a rendezvény folytatása a tavaly karácsony után megnyílt jégálomnak, amely akkor még csak fele akkora korcsolyapályán várta a téli sportok kedvelőit.
Mobiltelefon-automatákra cserélik a telefonfülkéket a bécsi aluljárókban Hat bécsi metróállomáson máris mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különféle tartozékokig terjed. Még az idén további 30 automatát szeretnének telepíteni. Az automaták előnye, hogy a nap bármely szakában a vásárlók rendelkezésére állnak, ráadásul akkora forgalmat bonyolítanak le, hogy naponta kell feltölteni őket.
Egyetemek fenntarthatósági rangsora Hatodik helyen végzett a bécsi agrártudományi egyetem, a BOKU (Universität für Bodenkultur Wien) a világ egyetemeinek fenntarthatósági rangsorában. Ezzel az eredménnyel a német nyelvterület összes felsőfokú oktatási intézményét maga mögé utasította. A magyar egyetemek közül a szegedi lett a legjobb, a 107. a rangsorban.
Egy kémjelentés margójára – „Fülkeforradalom” amerikai módra? Hangos a világ valós vagy hamis hírektől, igaz vagy vélt titkoktól, valamint a Trump-korszak közeledtével egyre inkább gyülekező aggodalmaktól. Most különösképpen az: az egész világot bejárt állítólagos kémjelentéstől. És még nem tudjuk a legfontosabbat: Hogyan kormányozza január 20-tól Trump az „USA-konszernt”, amely mégis csak a világ legerősebb hatalma?

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >