ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Külföld
Egységes piaci stratégia: szolgáltatás alapú gazdaság az európaiakért A Brüsszeli Bizottság ma ambiciózus és arányos intézkedéseket körvonalazó jogszabálycsomagot terjesztett elő azzal a céllal, hogy a vállalkozásoknak és az érintett szakembereknek könnyebb legyen szolgáltatásokat nyújtani az EU 500 millió potenciális fogyasztót tömörítő egységes piacán.
Figyelmetlen autósok akadályozzák a bécsi villamosokat, buszokat Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített. Mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki nem figyel oda parkoláskor, és a leállított gépjárműve akadályozza a forgalmat.
Megváltó Krisztus piros–fehér–zöldben – Rio de Janeiro Tegnap, december 30-án egy órára piros–fehér–zöldbe öltözött a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobra, elismerve hazánknak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, illetve a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.
Gyerekek halnak és sérülnek meg a moszuli csatában Fennáll a veszélye egy újabb humanitárius katasztrófának: a Moszulért folyó véres harcokban gyerekek ragadtak a tűzvonalban – állítja az Amnesty International a helyben folytatott kutatása során feltárt bizonyítékok alapján. A civil szervezet munkatársai - az Iszlám Állam és az Egyesült Államok által vezetett koalíció által támogatott iraki kormányerők közötti harcokban - borzalmas sérüléseket szenvedett gyerekekkel találkoztak.
Húsz éve a Világörökség része a Schönbrunn A Schönbrunni kastély és parkja már húsz éve az UNESCO Világörökség részét képezi. A nagy kitüntetés felelősséggel is jár, a bécsi császári kastély megőrzésére folyamatos az épületegyüttes karbantartása és rendszeresek a restaurálási munkák. Jövőre, Mária Terézia születésének 300. évfordulójára a két kínai kabinet is teljes pompájában fog ragyogni.
Néző-örökbefogadás: a bécsi Volkstheater egyedülálló kezdeményezése A bécsi Volkstheater az évad kezdetével indította el néző-örökbefogadási kezdeményezését, amelynek részeként olyanok számára teszik lehetővé a hozzáférést a kultúrához, akik egyébként sosem jutnának el az előadásokra. Közösségi finanszírozással 15 ezer eurót szeretnének összeszedni, hogy ötszáz új nézőnek adhassanak bérletet.

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >