Külföld
Húsz éve a Világörökség része a Schönbrunn A Schönbrunni kastély és parkja már húsz éve az UNESCO Világörökség részét képezi. A nagy kitüntetés felelősséggel is jár, a bécsi császári kastély megőrzésére folyamatos az épületegyüttes karbantartása és rendszeresek a restaurálási munkák. Jövőre, Mária Terézia születésének 300. évfordulójára a két kínai kabinet is teljes pompájában fog ragyogni.
Néző-örökbefogadás: a bécsi Volkstheater egyedülálló kezdeményezése A bécsi Volkstheater az évad kezdetével indította el néző-örökbefogadási kezdeményezését, amelynek részeként olyanok számára teszik lehetővé a hozzáférést a kultúrához, akik egyébként sosem jutnának el az előadásokra. Közösségi finanszírozással 15 ezer eurót szeretnének összeszedni, hogy ötszáz új nézőnek adhassanak bérletet.
Bécsi példa a kilakoltatások megszüntetésére Évente mintegy 900 esetben kerül sor kilakoltatásra Bécsben, ami az önkormányzati bérlakásokban élő családok kevesebb, mint fél százalékát érinti. Mivel a városnak ez az arány is túl magas, 2017 februárjától célzottan képzett szociális munkások segítenek az érintetteknek.
Bemutatták az ENSZ fenntartható fejlődési céljait Bécsben Az osztrák fővárosba vezetett Ban Ki-Mun leköszönő ENSZ-főtitkár utolsó külföldi útja, ahol leleplezte a világszervezet fenntartható fejlődési céljainak jelképeit. A bécsi UNO-City látogató-központjában mostantól bárki megnézheti őket. Bécs még áprilisában csatlakozott az ENSZ fenntartható fejlődéssel kapcsolatos 17 céljához, vállalva ezzel, hogy támogatja a nemzetközi szervezetet a megvalósításukban.
Magyar kutatók európai uniós sikere Az Európai Kutatási Tanács (EKT) kiválasztotta azt a 314 kiváló európai kutatót, akit összesen 605 millió eurós támogatásban részesít. A konszolidátori támogatás révén a szakembereknek lehetőségük nyílik, hogy értékes hatást gyakoroljanak tudományterületükön belül, sőt azon túlmutatóan is. A finanszírozást a „Horizont 2020” uniós kutatási és innovációs keretprogram „Kiváló tudomány” elnevezésű pilléréből nyújtják.
Idősgondozás Bécsben – a cél az önállóság megőrzése A következő másfél évtizedre, 2030-ig szóló idősgondozási és -ápolási stratégiát dolgozott ki az osztrák főváros, hogy szociális kínálatát a jövő igényeihez igazítsa. A cél, hogy az idősek minél tovább megőrizzék önállóságukat, és még inkább személyre szabott ápolási kínálatból választhassanak. (Kép: Mario Lang.)
címkék: 

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >