Beavatkozott a Versenyhivatal a magyarországi sörpiac szerkezetébe A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. (Heineken), a Dreher Sörgyárak Zrt. (Dreher) és a Borsodi Sörgyár Kft. (Borsodi) vállalásait, amelyek eredményeként a három, nagy, hazai sörgyár csökkenti a kizárólagos szerződésekkel lekötött sör forgalmát. Ezért a GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.
Hyppolit csak lakáj volt, az SMSinas készséges mindenes Agyon hajszolt vezetők, fáradt kismamák életét egyaránt megkönnyítő szolgáltatás kezdődött, az első, hazai sms-asszisztens. Az smsinas.hu rendkívül egyszerű dolgot kínál: a szöveges üzenetekben megfogalmazott kéréseket egy-egy hús-vér inas teljesíti – ráadásul ingyen.
Tudnivalók lakás(al)bérlés esetére A felsőoktatási ponthatárok kihirdetését követően mindig felpezsdül a lakásbérleti piac. Az idén azonban már eleve bajban vannak azok, akik bérelni szeretnének, mert a kínálat nem képes kielégíteni a hatalmas igényeket. A Duna House elemzéséből az okok, irányzatok és a legfrissebb árak is kiderülnek.
Magyar tejet a magyarnak Hazaitej-fogyasztási kampányba kezdett a Magyar Turizmus Zrt. szoros együttműködésben a Földművelésügyi Minisztériummal, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal. Szeretnék megtanítani a fogyasztókat arra, hogy mire figyeljenek oda, ha jó minőségű, itthoni tejet szeretnének vásárolni. Célként határozták meg a helyi értékek védelmét is – hangzott el ma a Naszálytej Tejfeldolgozó és Kereskedelmi Zrt. váci központjában tartott sajtóeseményen.
Kaizen: változtatni jó – miskolci kezdeményezés A versenyképesség és hatékonyságnövelés végett egyre több vállalat alkalmazza a lean (A lean (eredeti jelentése: karcsú) vállalatszervezési, vállalatirányítási rendszer; célja, hogy a vállalat minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit, szolgáltatásait) módszert itthon is, látványos eredményekkel. A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-nél évek óta stratégiai fontosságú terület a lean-módszerek gyakorlati alkalmazása és ezek folyamatos fejlesztése.
Stadler Flirt motorvonatokkal gazdagodik a MÁV és a GYSEV Jövőre összesen 133 motorvonat száguld a Magyar Államvasutak és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút vonalain. Főként az elővárosi közlekedést teszik kulturáltabbá és kényelmesebbé az alacsony padlós, kiemelkedően üzembiztos, az energiát hatékonyan hasznosító szerelvények. A MÁV-Start Zrt. ma írt alá szerződést a tavasszal meghirdetett közbeszerzés nyertesével, a Stadler Bussnang AG-val huszonegy Flirt típusú elővárosi villamos motorvonat szállításáról.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >