Nemzetgazdasági szinten a fizikai foglalkozásúak nettó keresete 104 900 forint Az egy évvel azelőttihez képest 2,9%-kal nőt­tek az átlagkerese­tek a legalább öt személyt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmé­nyek és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében. A köz­­foglalkoztatottak átlagosan nettó 65 520 forintot, a hu­mán-egész­ség­ügyi, szociális ellátás dolgozói bruttó 142 300, nettó 119 532 forintot kerestek.
Áraival versenyez ezután is az Auchan Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója levelet írt az áruházlánc vásárlóinak abból az alkalomból, hogy a magyar parla­ment kereskedelmi­ és adótörvényeket fogadott el. A történtek kapcsán – írja a cég első embere – a vevők tőlük is érdeklődtek, hogy milyen hatással lesznek ezek a szabályozások az Auchan magyarországi jövőjére.
Az euróövezetinél jobban bővülhet a magyar gazdaság Tartósan az eurózóna átlagát meghaladó mértékben bővülhet a magyar gazdaság. Az idén hazánkban 3,2 százalékos, az eurózónában 0,8 százalék lehet a GDP-növekedés. A magyar gazdaság a következő években két százalékot meghaladó mértékben növekszik majd, a bővülés üteme minden évben gyorsabb lehet az eurózóna átlagánál – derül ki az EY negyedéves eurózóna-előrejelzéséből. 
Növekedésellenes a kormány gazdaságpolitikája A világgazdaság harmadik negyedéves teljesítményében érezhető a regionális krízisek mélyülésének hatása. A fejlett országok gazdasági növekedése nem érte el a várt dinamikát, valamivel az alatt maradt. A magyar gazdaság a múlt év közepe óta, az alacsony bázishoz képest, dinamikusan bővül – írja a többi között dr. Katona Tamás (a képen) kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.
Három napig korlátlan Hipernet December 24–25–26-án korlátlan Hipernet-hozzáférést ajándékoz ügyfeleinek az idén 20 éves Telenor. Az adatforgalmi számlálók lekapcsolásával gyakorlatilag korlátlan internet eléréssel élvezhető a szupergyors Hipernet minden telenoros számára, legyen szó lakossági, üzleti, számlás vagy kártyás előfizetésről.
Európai összedfogás a határokon átnyúló e-mobilitás fejlesztésére Az ABB közreműködésével jön létre Hollandiában a világ legátfogóbb, elektromos autókat kiszolgáló gyorstöltő-hálózata. Az ABB szerepvállalása nyomán hasonló rendszerek épülhetnek Európa más térségeiben is. A kezdeményezésben részt vevő öt partner, köztük az ABB, állami és magántársaságok, illetve szervezetek bevonásával, a tagok konzorciumot hozott létre a fenntartható és megbízható nagytávolságú e-mobilitás megvalósítására – írja Crijn Bouman, az ABB elektromos járműtöltési-intrastruktúra üzleti fejlesztésért felelős csoportjának elnökhelyettese.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >