Pulykakonferencia a hálaadás napja előtt Egy nappal az évszázadok óta hagyományos észak-amerikai hálaadás ünnepe előtt, ma tartotta szakmai konferenciáját Budapesten a Baromfi Termék Tanács tagszövetsége a Magyar Pulykaszövetség. A thanksgiving, azaz a hálaadás ünnepének asztali főszereplője a pulyka; a nemzeti ünneppé előléptetett hálaadást „pulykanapként” (Turkey Day, T-Day) is emlegetik az Egyesült Államok és Kanada lakói. Őket képviselte a szakmai eseményen M. André Goodfriend, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője és Bradwin Niblock, a Kanadai Nagykövetség kereskedelmi attaséja.
Hárommillió forintra bírságolta a tőzsde a BTelt A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 3 millió forintra bírságolta a Business Telecom Nyrt.-t (BTel) a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó szabályok sorozatos megsértése miatt, továbbá felszólította a társaságot a korábbi közleményeinek pontosítására, valamint arra, hogy rendezze a tőzsde iránti tartozásait.
Októberben csökkentek az ipari termelői árak A belföldi és az exportár-változás következtében az ipari termelői árak – megtörve a harmadik negyedév növekvő trendjét – októberben 0,9%-kal csökkentek az előző hónaphoz képest. Az árakat leginkább a feldolgozó-ipari ágazatok árainak csökkenése – ezen belül a járműgyártásé – alakította. Az energiaszektor árai nőttek szeptemberhez képest.
A természetesség jegyében: arculat-megújítás Friss, élettel teli és bájosan gömbölyű – a legtalálóbban ekként jellemezhető röviden az Ecover új arculata. A változás teljes körű volt: megújult a cégér, a jelszó és a termékcsomagolás is. Jelenleg az Ecover fogalmazza meg az iparági fenntarthatósági standardokat, alkotja meg természetes (növényi és ásványi), bio alapú összetevőkből környezetbarát termékeit.
A Regio Játékot választotta a LEGO Első alkalommal szervezte ki nagykereskedelmi tevékenységének egy részét a LEGO magyarországi leányvállalata. A világ egyik legismertebb márkája a Regio Játékkereskedelmi Kft.-t választotta hazai szelektív nagykereskedelmi partneréül; a cég 33 áruháza és webáruháza számos elismert nemzetközi márka kizárólagos magyarországi forgalmazója.
Ezt is fizeti az Európai Unió: közlekedésbiztonsági fejlesztések A GYSEV Zrt. nyertes európai uniós pályázatának köszönhetően több mint 2,3 milliárd forintból teheti még biztonságosabbá a vasúti közlekedést vonalhálózatán. A teljes egészében az Európai Unió által finanszírozott beruházás előkészítése a novemberben aláírt támogatási szerződés alapján még idén elkezdődik, a teljes kivitelezés 2015 augusztusában fejeződik be.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >