17. AV Trend & Hifi Show
Négy magyar cég a techvilág legnagyobb seregszemléjén Néhány hét múlva kiderül, hogy milyen technológiai irányzatok, eszközök, újdonságok határozzák majd meg mindennapjainkat a jövő évben. Január 5–8. között ugyanis immár ötvenedik alkalommal rendezik meg a CES-t Las Vegasban, ahová 3800 kiállítót és 165 000 látogatót várnak a szervezők. A világ legnagyobb technológiai show-ján ezúttal négy cég képviseli kiállítóként hazánkat, köztük három, ígéretes startup vállalkozás is.
A piros csepp kínálja Európa legnagyobb 4G roaming hálózatát A téli üdülési és síszezonra készülve, a Vodafone Magyarország ügyfelei immár 100 országban élvezhetik a leggyorsabb mobilinternet szolgáltatásokat, miután a 4G roaming immár a századik országban, Uruguayban is elérhetővé vált. A dél-amerikai országba látogató Vodafone ügyfelek a „világ napijegy” megváltásával az itthon megszokott feltételekkel használhatják telefonjukat, ugyanúgy ahogy az EU-n kívüli közelebbi, vagy távolabbi 71 országban is.
címkék:  4GVodafonebarangolásroaming
Faros Ikarus a Közlekedési Múzeum új szerzeménye Értékes műtárggyal, egy Ikarus 66-os (közismert nevén „faros”) autóbusszal gyarapodott a megújuló Közlekedési Múzeum. Az Ikarus gyár nagy sorozatban gyártott buszait eddig nélkülözte a gyűjtemény. Miután restaurálták, a ma még meglehetősen rossz állapotú jármű a múzeum városligeti épületében nyíló új állandó kiállítás egyik fontos eleme lesz, a hazai autóbuszgyártás sikeres, kedvelt és páratlan formavilágú típusa.
Lakáspiac: bővülés, áremelkedés Két év óta folyamatosan bővül a lakáspiac, tavaly az áremelkedés a nagyvárosokban is érezhető volt. Az átlagos négyzetméterenkénti árak Debrecenben, Győrött és Sopronban nőttek legnagyobb mértékben. A szakértők úgy gondolták, a bővülés 2016-ban sem torpan meg.
OPEC-póker: erősödik a dollár, csökken az olajár Erőteljes nyersolaj-drágulást hozhat egy esetleges OPEC-megállapodás, ám még a nagy jelentőségű termelés-visszafogási megállapodás – melyhez Oroszország is csatlakoznék – sem hozna tartós emelkedést. Egyébként pedig azzal az alapvető tendenciával kell számot vetniük az olajtermelőknek és -exportőröknek, hogy csökken a világban a szénhidrogének iránti kereslet, az alternatív energiahordózóké viszont növekszik. Ennek hátterét mondja el az oilprice.com vezető elemzője, Evan Kelly az alapblog.hu-nak adott interjújában.
Folytatódik hazánk régiós leszakadása A 2016. harmadik negyedévi 2%-os növekedés alátámasztotta a GKI egész évre várt 2%-os idei növekedési prognózisát. Az elmúlt hetekben az IMF 2%-ra, az EU 2,1%-ra csökkentette előrejelzését, ami lényegesen elmarad a régiótól várt fejlődéstől. Főként az EU-támogatások újraindulása következtében az idei jlátványos beruházási visszaesést jövőre érdemi növekedés váltja fel, miközben az idén nagyon gyorsan növekvő fogyasztás lendülete folytatódni fog.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >