GDP-arányos hiány, 2014: 2,6% A kormányzati szektor 2014. évi hiánya az előzetes adatok szerint 829,1 milliárd forint, a GDP 2,6%-a volt, ami 2013 azonos időszakához képest 95,4 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,1 százalékponttal magasabb volt. A 2014. IV. negyedévi hiány 192,8 milliárd forint volt, a GDP 2,4%-a, ami az előző év azonos időszaki hiányánál 137,6 milliárd forinttal volt több.
Spekuláns: aki sok pénzt keres; kivéve... Hiába dönt hetente történelmi rekordokat a DAX német részvényindex, ennek senki sem örül felhőtlenül. Az alapblog.hu-nak nyilatkozott tőzsdei viselkedéskutató, Joachim Goldberg (a képen) tapasztalatai szerint a portfoliókezelők Európa-szerte azért imádkoznak, hogy jöjjön már valamiféle korrekció.
Ipari termelői árak, 2015. február: 3,2%-os csökkenés Az export- és a belföldi árak változásának eredményeként az ipari termelői árak 2015 februárjában átlagosan 3,2%-kal csökkentek 2014 azonos hónapjához képest. Ezen belül a belföldi értékesítés árai 4,7, az exportértékesítésé 2,3%-kal mérséklődtek. 
Félmilliárdos raktárberuházás a Dreherben Átadták rendeltetésének az ország vezető sörgyárának két új épületét. A Dreher Sörgyárak így összesen4400 négyzetméter alapterületű raktárral gazdagodott, a tárolókapacitás bővítése csaknem félmilliárd forintba került. A beruházás hozzájárul a vállalat hatékonyabb működéséhez.
Négyezerrel csökkenhet az idén a cégek száma az építőiparban A januári rekorddal szemben februárban meglepően kevés cég szűnt meg az építőiparban, de az év így is rosszabbul kezdődött, mint bármikor azelőtt – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató frissen közzétett adataiból. Az ágazat megrendelésállománya sok jót nem vetít előre, a várakozások inkább stagnálást vagy csökkenést valószínűsítenek, mintsem növekedést, így tovább emelkedhet a megszűnésarány.
Vegyünk autókereskedést! Ez most a tuti… (Amerikában) Szédületes ütemben fejlődik az autópiac Amerikában. Az idén 17 millió új autót fognak értékesíteni az amerikai autógyárak. Steven Szakaly, a NADA (amerikai autókereskedők országos szövetsége) közgazdásza jelezte azAlapblog.hu-n, hogy nem hisz sem az inflációs veszélyben, sem abban, hogy gyorsan és dinamikusan fog kamatot emelni a Fed.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >