Kapósak és egyre drágábbak a lakások az egyetemi városokban Átlagosan ötödével emelkedett a lakások négyzetméterára a múlt három évben az egyetemi városokban és az érintett fővárosi kerületekben. A kereslet napról napra növekszik, így annak, aki lakást venne, érdemes idejében kezdenie a kiválasztást. Egy nagy bank ingatlanszakértő közössége összeállította a felsőoktatási szempontból fontos területek lakáspiaci listáját.
IFA 2016, Berlin: az innováció fővárosa A digitális világ és innovációk vezető vásárát szeptember 2-7. között tartják meg Berlinben. A rendezvény Európa szívébe vonzza az iparág minden fontos képviselőjét, szakértőjét, kereskedőket és a technológia szerelmeseit.  Az idei IFA több mint 150 000 m2-t foglal el, amelyre 120 országból mintegy 1600 kiállító és 35, nemzetközi rangú előadó érkezik.
Európai banki hitelből vesz új mozdonyokat a GYSEV Az Európai Beruházási Bank (EIB) és a GYSEV Zrt. képviselői aláírták a vasúttársaság fejlesztési hitelszerződését, emellett az ehhez kapcsolódó garancia-megállapodásokat is ellátták kézjegyükkel a vasútvállalat, az OTP Bank és a Magyar Állam képviselői, amely szerint a GYSEV 40 millió eurós hitelkerethez jut, hogy új villamos mozdonyokat vásároljon.
Nem marad munka nélkül 1200 UBER-sofőr: folytatás közösségi futárszolgálatnál Az Infovilág is közölte tegnap a hírt: az UBER a kedvezőtlen jogi szabályozás miatt határozatlan időre felfüggeszti magyarországi tevékenységét. A döntéssel személyszállításból élő mintegy 1200 kisvállalkozó veszítené el munkáját. Csakhogy: a nemrégiben alakult EZ Expressz magyar közösségi futárcég megoldást kínál számukra.  
címkék: 
Negyedik éve az élmezőnyben A Fujitsu immár a negyedik éve a vezető cégek csoportjában szerepel az adatközponti erőforrás-kihelyezés és a közmű-jellegű infrastruktúra-szolgáltatások európai piacáról készített Gartner Magic Quadrant összesítésben. Az idén a japán vezető infokommunikációs technológiai vállalat a céges digitalizációt segítő platformja, a MetaArc hozta meg a Fujitsu számára az előkelő helyezést.
Felfüggeszti a szolgáltatást az Uber Magyarországon Felfüggeszti a szolgáltatást az Uber Budapesten július 24-én 12 órától, amikor életbe lép a működését ellehetetlenítő jogszabály – jelentette be Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív igazgatója sajtótájékoztatón ma Budapesten. A jogszabály nyomán bevonhatják az autósok jogosítványát, elvehetik rendszámukat annak ellenére, hogy minden engedéllyel rendelkeznek. Mint mondta, nem szeretnék ennek kitenni 1200 egyéni és kisvállalkozó autósukat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >