Kelendők a 60 millió forintnál drágább ingatlanok Reálértéken számolva a nem régi 2,3%-os arányhoz képest 3,2%-ra emelkedett 2016 első félévében a 60 millió forintnál drágábban értékesített lakások aránya a teljes eladásból. A legtöbb adásvételt a budai II. és a XII., illetve pesti V. és VI. kerületben jegyezték be; ezeken a helyeken az arány a 15 százalékot is meghaladta a múlt hónapokban.
Megtört a kkv-szektor derűlátása A kis- és középvállalkozói szektorban a konjunktúramutató az áprilisi 31 pontos csúcsról 27 pontra csökkent, ezzel a tavaly októbere óta tartó folyamatos javuló tendencia fordult meg – áll a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felmérésében. Miközben a vállalkozások jelenlegi helyzetüket pozitívabban értékelik, mint az előző negyedévben, addig jövőbeli kilátásaikat illetően már pesszimisták. A vállalkozók azzal számolnak, hogy látványosan visszaesik beruházási aktivitásuk, a létszám, a kapacitáskihasználás, a termelési szint és a jövedelmezőség.
Magyar autóbusz-termékcsalád Mercedes-Benz-alapokon Új autóbusz-termékcsaládot fejlesztenek Mercedes-Benz-alapokra építve Debrecenben – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ITK Holding Zrt. és az EvoBus Hungária Kft. hosszú távú együttműködését kinyilvánító közös szándéknyilatkozat ma délelőtti aláírásán Budapesten közölte szerkesztőségünkkel a tárca sajtóosztálya.
Automechanika, 2016: intelligens megoldások, hálózat, karbantartás A Bosch számára a hálózatba kapcsolt műhely, vagyis a „Connected Workshop”, további internet alapú szolgáltatásokkal és kiterjesztettvalóság (Augmented Reality) -alkalmazásokkal együtt alkotja a majna-frankfurti Automechanika, 2016 kiállítás egyik központi témáját. A hálózatba kapcsolt műhely a Bosch 2400 négyzetméteres standján a 9. pavilonban testközelből is megismerhető szeptember 13–17. között.
Új szolgáltatás az autósoknak: parkolóhely-keresés könnyedén Csaknem valamennyi autósút valamilyen parkolóhelyen fejeződik be, amit azonban először meg kell találni. A zsúfolt belvárosok forgalomterhelésének mintegy harmadát okozza közvetlenül a parkolóhely-keresés, különösen az út menti szabad helyek ritkák.  
Új vezető tisztség a magyar SAP-nál Új, vezetői beosztást hozott létre az SAP hazai fejlesztőközpontja, amelyre Magyar-Zimmerman Nicholast nevezte ki – adta hírül a társaság. A működtetési igazgatói (COO) szerepet a fejlesztő-központnál zajló nagy mértékű bővítés indokolta. Magyar-Zimmerman tíz éve áll a cég szolgálatában Budapesten. Karrierjét a fejlesztési területén kezdte, majd újszerű, hatékonyságnövelő módszerek bevezetéséért felelt. Mostani kinevezése előtt az egyik fejlesztői csapat irányításáért felelt. Magyar-Zimmerman (36) a skóciai Heriot-Watt Egyetemen szerezte diplomáját. Angol anyanyelve mellett németül, franciául beszél. A szakember családos, szabad idejében emellett sportol, és magyar nyelvtudását tökéletesíti.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >