Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
Négy év alatt 444 millió euró az 5G fejlesztésére A Huawei Technologies ma itthon is bemutatta az üzleti használóknak szánt legújabb, csúcstechnológiájú termékeit. Az újdonságok mellett a Huawei ismertette a vállalat informatikai megoldásokkal foglalkozó üzletágának tavalyi eredményeit és terveit. Az 5G-technológia élenjáró kutatójaként, kidolgozójaként mintegy 444 millió eurót fordít az technológia további fejlesztésére a következő négy évben.
KRESZ-módosítás a gyermekek védelmére Némileg változnak gyermekek közlekedésének biztonságát szolgáló előírások. Az uniós szabályozás új elemként bevezette az i-Size (integrált univerzális ISOFIX) gyermekbiztonsági rendszerek használatának lehetőségét a személygépkocsikban. Egy másik pontosítás: a „Gyermekszállítás” táblával megjelölt autóbuszt – párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten – tilos kikerülni a gyermekek be- és kiszállása közbe.
Az idei I. félévben 2035 milliárd forintot költöttek beruházásra A nemzetgazdasági beruházások 21,2%-kal nőttek 2014 II. negyedévében az előző év II. negye­dé­véhez mérten. A nemzetgazdasági ágak közül kiemelkedő a szállítás, raktározás és a feldol­go­zóipar to­vábbi bővülése. A beruházások teljesít­mény­értéke folyó áron 1210 milliárd forint volt. A beruházási tevékenység II. negyedévi 21,2%-os növekedésén belül a gép- és berendezés-beruhá­zások 32,8, az építési beruházások 12,2%-kal emelkedtek.
Vaj, sovány tejpor: az EU támogatja a raktározást Az agrártermékekre vonatkozó orosz embargó hatásainak enyhítése érdekében egyes tejtermékek esetén Brüsszel támogatást nyújt a készlet raktározásához. Az EU a vaj, a sovány tejpor és a származási helyük vagy földrajzi megjelölésük miatt oltalom alatt álló sajtok esetében vállalja át a raktározás költségeinek egy részét 3-7 hónapra. Ezzel a termelőknek több idejük lesz Oroszországba szánt termékeikre új vevőt találni.
Szombathely: a helyi közlekedésben is érvényes a kombinált bérlet Szeptembertől a helyi közlekedésben is érvényes lesz a Szombathely és Püspökmolnári között bevezetett kombinált bérlet. A GYSEV Zrt. és a Vasi Volán Zrt. februártól kínál közös, kombinált bérletet, amely a vasúti és az autóbuszos közlekedésre is feljogosít. A két közlekedési társaság és a szombathelyi önkormányzat megállapodása értelmében kiadott kombinált bérlet plusz szeptember l-jétől a vasi megyeszékhelyen közlekedő helyi autóbuszjáratokon is érvényes lesz.
Tovább emelkedtek az ipari termelői árak A belföldi- és az exportárváltozás eredőjeként 2014 júliusában az ipari termelői árak átlagosan 0,5%-kal emelkedtek az előző hónaphoz képest. A feldolgozó-ipari ágazatokon belül a kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás, vegyi anyag, termék gyártása, valamint a kohászat, fémfeldolgozás árai voltak a legnagyobb hatással az árnövekedésre. Júniushoz képest kismértékű árcsökkenés történt az energiaszektorban.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >