Az Európai Unió ezt is kifizeti: javul az üzembiztonság Tovább javulhat a menetrend szerinti közlekedés és az üzembiztonság a GYSEV Zrt. hálózatán. A vasúttársaság nyertes pályázatának köszönhetően teljes körűen korszerűsíti a Sopron-Nyugat vontatási transzformátor-alállomást, amely fontos eleme a vasúttársaság villamosenergia-ellátó rendszerének.
Veletech veletek: nagyszombaton nagyszabású technológiai show a budai Millennárison Az ötödik alkalommal az idén, április 19-én rendezik meg az eredetileg Mobile Meetingnek nevezett, de a témakör és a kínálat bővülése miatt két év óta már Veletech néven ismert szemlét, az ország legnagyobb technológiai kiállítását, ahol a mobilkommunikáció, a hardver és az IT-iparág legfontosabb, itthon is jelen levő gyártói és forgalmazói mutatják meg legújabb termékeiket a látogatóknak.
Kifelé a gödörből? Februárban 28,3%-kal nőtt az építőipari termelés Februárban az építőipar termelése mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanap-tényezővel kiigazítva 28,3%-kal volt magasabb az egy évvel azelőttinél. Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületeké 21,3, az egyéb építményeké 39,2%-kal. Az építőiparban egy éve megfigyelhető általános növekedés mellett a februári kedvező időjárás is hozzájárult a termelés nagyarányú emelkedéséhez.
Húsba vágó: disznógondok és remények Édesapját idézte ma a húsipari szövetség sajtóeseményén a sertésprogram megvalósításáért felelős miniszteri biztos, Horváth István: „A gabonát bőrében kell eladni”. Azaz: mindenekelőtt a takarmányt elfogyasztó, lehetőség szerint élelmiszerré feldolgozott állatot kell értékesíteni, mert azért kap jó pénzt a gazda.
Februárban 8,1%-kal nőtt az ipari termelés, 10,9%-kal csökkentek a mezőgazdasági termelői árak Ez év februárjában a mezőgazdasági termelői árak 10,9%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához mérten. Ezen belül a növényi termékek ára 17%-kal esett vissza, az élő állatok és állati termékeké viszont 1,7%-kal emelkedett. Ugyancsak a KSH legfrissebb jelentésében olvasható, hogy februárban 8,1%-kal nőtt az ipari termelés volumene.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az üzletfelek választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszert alkalmazott, ezért a hivatal 2 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >