Negyvenkét új vonatszerelvény: 220 millió euró a magyar vasúthálózat korszerűsítésére Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a Kohéziós Alapból finanszírozott, több mint 220 millió eurós beruházást, melyet 42 vonat beszerzésével a magyar vasúti járműflotta korszerűsítésére fordítanak. Megvalósulásával javul a vasúti személyszállítás minősége, megbízhatósága és kiszámíthatósága, és a környezet javát szolgálva a közúti közlekedés egy része vasútira állhat át. A terv várhatóan még idén megvalósul.
Jövő hétfőig kérhető a munkáltatótól az szja-bevallás elkészítése Legkésőbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére – hívja fel a figyelmet az adóhivatal. Ez azokra vonatkozik, akik kizárólag egy munkahelyről kaptak adóköteles jövedelmet. Ha ezt a munkaadó nem vállalja akkor február 16-ig kérhető a NAV segítsége az egyszerűsített bevallás elkészítéséhez. Bármely bevallási módot választják is az adózók, mindenképpen meg kell kapniuk a kifizetők igazolását február 2-ig.
A munkanélküliség átlagos idő­­­tartama másfél év A munkanélküliek száma 2014 IV. negyedévében az előző év azonos időszakához képest 80 ezerrel, 319 ezerre, a mun­kanélküliségi ráta 2 százalékponttal, 7,1%-ra mérséklődött. Ugyanebben az időszakban 4 millió 142 ezer volt a foglalkoztatottak száma, 172 ezerrel több az egy évvel azelőttinél. A 15–64 évesek foglalkoztatási aránya62,6%-ra emel­ke­dett.
Megtévesztő hirdetések miatt versenybírság A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértést állapított meg a Vitabalans Kft. és Vitabalans Oy vállalkozás Lacto Seven és Lopacut 2mg termékeinek reklámozásával kapcsolatban. A jogsértés elkövetéséért 10 840 000 forint bírságot szabott ki a hatgóság. A két társaság 2011. július 1. és 2013. szeptember 5. közötti egyes reklámjaiban megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, mert a Lacto Seven étrend-kiegészítő termék egészségre gyakorolt hatására vonatkozó állításai nem feleltek meg az ágazati szabályokban megjelenő reklámozási rendelkezéseknek. 
Bartha Péter 12 országban vezeti az Avnet TS-t Az amerikai Avnet Technology Solutions (TS) 2014 őszén az IBM disztribútoraként lépett be a balkáni országok piacára. A Magyarországgal együtt 12 országot magába foglaló régiót Bartha Péter, az Avnet Technology Solutions Magyarország ügyvezetője irányítja.
Jochen Limberger a Bosch miskolci autóipari gyárigazgatója Ez évtől Jochen Limberger a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. miskolci gyárának ügyvezető igazgatója. Az új vezető a magyarországi Bosch meghatározó autóipari alkatrészek gyártóközpontjáért felel. Dr. Max Nitzsche, a miskolci gyár leköszönő ügyvezető igazgatója a Magyarországon töltött jó négy, sikeres év után Németországban folytatja pályafutását.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >