Gazdaság
Hatvan: Wolfgang Stein gazdasági ügyvezető igazgató Volker Schillinget január 1-jén Wolfgang Stein váltotta a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezetői igazgatói pozíciójában. Az új vezető Németországból, a Bosch reutlingeni gépjármű-elektronika gyárból érkezett, ahol gazdasági gyárigazgatóként dolgozott.
Tulajdonosváltás az Invitel Csoportnál – a  vevő a China-CEE Fund pénzügyi befektető Az Invitel Csoport többségi tulajdonosa megállapodást írt alá a cégcsoport részvényeinek eladásáról a China-CEE Fund-dal, amelynek befektetési tanácsadója a budapesti irodával is rendelkező CEE Equity Partners. A tranzakció a szükséges részvényesi és versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul.
Árrögzítés, piacfelosztás, információcsere – 76 milliós büntetés A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Duna House Holding Nyrt. (DHH) és az Otthon Centrum Holding Kft. (OCH), valamint a Duna House Franchise Szolgáltató Kft. (DHF) és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft. (OCF) összehangolta árpolitikáját, egyúttal bizalmas, üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködéseikben.
Személyi változások a Magyar Telekom Csoport csúcsain Gyenes András vezérigazgató-helyettes a mai nappal távozik a társaságtól. A Magyar Telekom új lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese holnaptól Rékasi Tibor, aki egyúttal a T-Systems Magyarország Zrt. újonnan létrehozott igazgatóságának elnöke lesz. A T-Systems ideiglenesen megbízott vezérigazgatója január 11-től Kaszás Zoltán.
E.ON: kikapcsolási moratórium Az extrém hidegre való tekintettel az E.ON vállalatcsoport továbbra is felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat 2017. január 16-ig. Az önként vállalt kikapcsolási moratórium az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes.
Regina Rusz az Osztrák Kulturális Fórum új igazgatója Mag. Regina Rusz Bécsből származik, korábban a pozsonyi osztrák nagykövetségen látta el feladatait. A kulturális munkában számos tapasztalatot gyűjtött a belgrádi Osztrák Kulturális Fórum vezetőjeként (2001--05). Az Osztrák Köztársaság Magyarországi Nagykövetségen betöltött pozíciójának köszönhetően már jól ismeri Magyarországot, a magyar nyelvet és kultúrát. Új igazgatóként fontos számára a fórum intenzív programjának tovvábvitele és az intézmény kiváló hírnevének további megszilárdítása.

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >