ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Gazdaság
Személyi változások a Magyar Telekom Csoport csúcsain Gyenes András vezérigazgató-helyettes a mai nappal távozik a társaságtól. A Magyar Telekom új lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese holnaptól Rékasi Tibor, aki egyúttal a T-Systems Magyarország Zrt. újonnan létrehozott igazgatóságának elnöke lesz. A T-Systems ideiglenesen megbízott vezérigazgatója január 11-től Kaszás Zoltán.
E.ON: kikapcsolási moratórium Az extrém hidegre való tekintettel az E.ON vállalatcsoport továbbra is felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat 2017. január 16-ig. Az önként vállalt kikapcsolási moratórium az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes.
Regina Rusz az Osztrák Kulturális Fórum új igazgatója Mag. Regina Rusz Bécsből származik, korábban a pozsonyi osztrák nagykövetségen látta el feladatait. A kulturális munkában számos tapasztalatot gyűjtött a belgrádi Osztrák Kulturális Fórum vezetőjeként (2001--05). Az Osztrák Köztársaság Magyarországi Nagykövetségen betöltött pozíciójának köszönhetően már jól ismeri Magyarországot, a magyar nyelvet és kultúrát. Új igazgatóként fontos számára a fórum intenzív programjának tovvábvitele és az intézmény kiváló hírnevének további megszilárdítása.
Bosch-rekord: 2 másodpercenként 3 elektromos kéziszerszám Fúrógépek, fűnyírók, lézeres távolságmérők – a Bosch elektromos kéziszerszámok üzletág új termelési rekordot állított 2016-ban: több mint 50 millió elektromos kéziszerszám gördült le a gyártósorokról, annyi, mint még soha. Statisztikailag másodpercenként mintegy 1,5 elektromos kéziszerszám készült el.
Orvosok, ügyvédek (és kaszinók?) számára is kötelező az online pénztárgép használata A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy ne legyenek kivételezett szakmák, vállalkozások az online pénztárgépek használatában. Novák Zoltán, a Micra-Metripond ügyvezetője szerint üzenetértékű, hogy a plasztikai sebészeknek is kötelező lesz az online pénztárgépek használata január 1-jétől, de szerinte az ügyvédekre, az összes orvosra és akár fodrászokra is ki kellene terjeszteni a rendeletet, még akkor is, ha ez konfliktusokkal jár.
Átszervezés után még jobban szárnyal a Lufthansa Technik A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (AHK Ungarn) adott otthont Dietmar Focke, a Lufthansa Technik Budapest vezetője „Szervezetfejlesztés a Lufthansa Techniknél – SixToONE, az európai karbantartó hálózat átszervezése” című előadásának. Az LH Technik európai légijármű-karbantartó cégcsoport azt a célt tűzte ki, hogy az európai hat – eddig teljesen különálló – leányvállalatából egy egységes új vállalatot hozzon létre, amely valamennyi, egymástól távoli telephelyén ugyanazt a magas szintű szolgáltatást nyújtja a megbízói számára.

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >