Gazdaság
Átszervezés után még jobban szárnyal a Lufthansa Technik A Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (AHK Ungarn) adott otthont Dietmar Focke, a Lufthansa Technik Budapest vezetője „Szervezetfejlesztés a Lufthansa Techniknél – SixToONE, az európai karbantartó hálózat átszervezése” című előadásának. Az LH Technik európai légijármű-karbantartó cégcsoport azt a célt tűzte ki, hogy az európai hat – eddig teljesen különálló – leányvállalatából egy egységes új vállalatot hozzon létre, amely valamennyi, egymástól távoli telephelyén ugyanazt a magas szintű szolgáltatást nyújtja a megbízói számára.
Alkonyi befektetés: nyugdíjbiztosítás adójóváírással Akár a 200 ezret is meghaladhatja az adókedvezményes nyugdíjbiztosítást választók száma az év végére, miután a nemzeti bank adatai szerint az első félév végén már 153 ezren voltak. A lakosság egyre kétkedőbb a reménybeli nyugdíjának mértékét illetően. Az érintettek ma már akár nem egészen egy százalék teljes költségmutatóval is hozzájuthatnak az adójóváírással támogatott nyugdíj-biztosításhoz.
Kartelleztek a bankok – erősítette meg a Kúria A Vj/74/2011/873. számú ügy bírósági felülvizsgálatakor a Kúria december 13-án a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésével egyezően megerősítette, hogy a bankok stratégiáikat összehangolták a deviza-jelzáloghitelek kiváltására alkalmas hitelek értékesítésének korlátozása céljából.
Jogsértők az Ultherapy reklámok — húszmilliós bírság A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Gemini-Tel Híradástechnikai Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. (Gemini-Tel), valamint a Solennis Orvostechnikai Kft. (Solennis) valótlanul állította, hogy az Ultherapy elnevezésű szolgáltatás kedvező hatású és hatékony eredményekkel jár. A GVH a jogsértésért összesen több mint 20 millió forint bírságot szabott ki a két vállalkozásra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.
Gyatrán fizetettek a magyarok A munkavállalók 17 százaléka, nagyjából minden hatodik alkalmazott az alacsony keresetűek közé tartozott az Európai Unióban 2014-ben – ez derült ki az uniós statisztikai hivatal felméréséből. Alacsony keresetű az, aki a nemzeti bruttó órabér mediánjának kétharmadánál kevesebbet kap munkájáért.
Vízmelegítőtől a motorkerékpárig: a Bosch a hálózatba kapcsolás éllovasa Hétköznapjainkat minden eddiginél egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá tévő hálózatba kapcsolt technikákat mutat be a Bosch a CES 2017 kiállításon január 5–8. között. A technológiák és szolgáltatások nemzetközi szállítója merőben újszerrű megoldásokat vonultat föl az okosotthon, az okosváros, a hálózatba kapcsolt mobilitás, az Ipar 4.0 és az érzékelők területén.

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >