Óföldeákon mától SZIPpantanak a világhálóból Tizenegy járás csaknem száz települését érintő, kis híján kétmilliárd forint értékű európai uniós támogatást nyert el az Invitel a Széchenyi 2020 program részeként kiírt pályázat első és második körének eredményeként a 30 Mbit/mp sebességű vezetékes internet-hálózat fejlesztésére.
Hackertámadás parlamenti pártok ellen Németországban informatikai támadás érte a szövetségi parlament (Bundestag) több pártját. A hatóságok orosz hírszerző szolgálatokhoz köthető hackerekre gyanakodnak, és attól tartanak, hogy a támadók bizalmas dokumentumokat szerezhettek meg, amelyeket a közvélemény befolyásolásának szándékával hoznak majd nyilvánosságra a 2017-i Bundestag-választás előtt – írta a Süddeutsche Zeitung. Augusztus 14-én és augusztus 25-én kapott fertőzött e-maileket egyebek mellett a Baloldal szövetségi pártigazgatósága, a jobboldali CDU/CSU pártszövetség ifjúsági szervezete és a CDU Saar-vidék tartományi szervezetének vezetősége.
Szupergyors internet, szolgáltatásbővítés a monori körzetben Októbertől nagyszabású hálózatfejlesztésbe kezd az UPC Magyarország Monoron és a környező településeken: 500 Mbit/mp átviteli sebességre képes optikai hálózatot épít ki, amely a szélessávú internet mellett olyan újszerű szolgáltatásokat is elérhetővé tesz a helyi előfizetők számára, mint a Műsorvisszanéző, a Horizon G, a Wi-Free.
Zsaroló trójai a víruslista élén Minden hónapban összeállítja az ESET a világszerte terjedő számítógépes vírusok listáját, amelyből megtudható, éppen milyen kártevők veszélyeztetik leginkább a számítógépemket. A biztonságtechnológiai cég egyúttal azt is bejelentette, hogy Smart Security 9 megoldása elnyerte a legnagyobb európai informatikai magazin, a ComputerBild legjobb otthoni biztonsági megoldásoknak járó „Golden Computer” díját.
Honor 8 – a Huawei P9 szerfölött kedvező alternatívája Érdemes megjegyezni a Honor 8-ról alkotott egymondatos véleményünket: csaknem egyenértékű a tudásuk alapján ma a legjobbak között említett, két kamerás okostelefonokkal, a többi között a példaképének tekinthető Huawei P9-essel. A kínai gyártó nagyszerű, jól látható full HD-s képernyővel, kiváló minőségű fényképezővel látta el a készülékét, amely megjelenésével, fém–üveg-kombinációja révén, a felső kategóriába tartozását sugallja, amit ujjnyomat-érzékelője által csak erősít az abszolút biztonságra törekvés.
Európai uniós támogatással jó ütemben épül a gyorsinternet hazánkban A Magyar Telekom és leányvállalatai a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat első és második (Magyarország nyugati és keleti részét érintő) körének eredményeként 46 járásra vonatkozóan 12,2 milliárd forint európai uniós forrást nyertek el legalább 30 Mb/mp sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére. Emellett a vállalat folytatja tavaly megkezdett, önerős fejlesztéseit is, az idén további félmillió háztartás szélessávú lefedése a cél.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >