Kommunikációs cégóriások hadüzenete a terrornak Az amerikai Google olyan szoftvert vet be, amely az «iszlám állam» angol és arab nevére érkező kereséseket a radikálisok megfékezését szolgáló oldalakra vezeti. A Twitter csevegőprogram központjában pedig bejelentették, hogy 125 ezer fiókot blokkoltak, mert a felhasználóknak közük volt a terrorizmushoz. Az akcióban azt a technológiát alkalmazták, amelyet korábban a gyermekpornográfia terjesztői ellen vetettek be. A fellépést az tette indokolttá, hogy  az «iszlám állam»  propagandistái remekül használták és részben használják ma is a közösségi médiát eszméik terjesztésére, toborzásra.
Egyre nagyobb veszélyben az Apple rendszerei Az Apple eszközök terjedésével a vállalat operációs rendszerei (OS X, iOS) is egyre népszerűbbek a kiberbűnözők körében; a utóbbi két évben számos kártevő jelent meg ezen a platformon (is). A más rendszerekhez képest egyelőre kisszámú fenyegetés ellenére a Symantec fokozott óvatosságot javasol az Apple rendszereit használóknak.
A biztonságos internet napja: február 9. Bár a gyermekek és intézmények többsége persze helyesen használja az internetet, főleg tanulásra, szórakozásra, az itthon és a nagyvilágban nemrég történt szomorú esetek rávilágítanak arra, hogy súlyos gondok vannak a fiatalok internetezési szokásaival. Mind több az internetes zaklatás már az általános iskolákban is.
Arany és ezüst, netán szürke: honor 5X Akár meglepetésként is fölfogható: pénztárcabarát árával is felhívja magára a figyelmet az 5,5 hüvelyk képátlójú Full HD képernyővel és második generációs ujjnyomat-olvasóval ellátott, fémvázas okostelefon, a honor 5X. A készülék méretei: 151,3×76,3×8,15 mm, súlya akkuval együtt 158 gramm. Operációs rendszere: Google Android 5.1 (Lollipop) és Huawei EMUI 3.1
Ingyenessé válnak, megzöldülnek a kék számok A hírközlési hatóság (NMHH) idei első rendelete a fogyasztói érdekekre tekintettel a kék számokat fokozatosan megszünteti úgy, hogy azok június 30-ától a jövő év végéig zöld számként továbbra is használhatók maradnak. A rövidszám-tartomány számai, amelyek jelenleg kékszám- és zöldszám-díjazásúak is lehetnek, ez év június 30. után csak zöld számként, ingyenesen lesznek hívhatóak.
ZyXEL-kaméleon: NWA5123-AC Füstjelzőhöz hasonlító külsővel és beépített antennával látta el a ZyXEL a legújabb hozzáférési pontját, amely – a gyártó szerint – megbízható 802.11ac WiFi csatlakozást kínál szállodák, munkahelyek részére. Az eszköz teljesítményét követő LED-mutató szükség esetén kikapcsolható.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >