InfoTechnológia
Eljött a routerszabadság perce – Németországban Nagy az öröm a németországi routergyártók és -forgalmazók körében. Augusztus 1-jével ugyanis megszűnik a routerkényszer. Az internet-előfizetőket napokon belül már senki sem kötelezheti arra, hogy a szolgáltató rájuk erőszakolja az akaratát, nevezetesen: csak azt a routert használják, amelyiket ő szállít az ügyfelének, még akkor is, ha az előfizető éppenséggel jobbat, szebbet, nagyobb tudásút szeretne. Mostanáig, ha észlelte a szolgáltató a változtatást, akár megbüntethette vagy kizárhatta az előfizetőt a világháló áldásaiból.
Az Y-nemzedéknek kedvez újdonságaival a HP A HP legújabb Pavilion termékcsaládjában noteszgépek és táblagép–laptop hibrid gépek széles választéka jelent meg. A vékony kialakítású, nagy teljesítményű eszközökkel elsősorban a diákokat, az otthoni használókat és az 1980–99 között született Y-nemzedék tagjait célozza a vállalat. A termékek a jövő hónapban jelennek meg a hazai kínálatban.
Robosztus router nem csak játékosoknak Bivalyerős routert vezetett be a piacra a tajvani ZyXEL. Az egyre népszerűbb e-sport-rajongókat és a nagy felbontású tartalmak kedvelőit az 1,7 GHz DualCore processzorral felszerelt Armor Z2 igazi erőgépként szolgálja ki, és megszakítás nélküli, kiváló terjedésű, vezeték nélküli kapcsolatot szavatol a használóinak.
Habkönnyű, csábító ajánlat: ingyen weboldal kisvállalkozásoknak Az egy alkalomra szóló ingyenes tanácsadás alkalmával a Telekom szakmai partnere a cégek weboldalának elkészítésében segít; miután feliratkoztak a Webkönnyen próbaváltozatára, külön kell kérniük az extra szolgáltatást, tehát a segítségnyújtás a regisztrációval nem válik automatikussá.
Az AVM az IFA-n: még több FRITZ! – okos otthonok A távközlési, hálózattechnikai és internet-telefónia világában élenjáró, tisztán német tulajdonú, és az éppen az idén 30 esztendős berlini AVM Computersysteme Vertriebs GmbH cég „FRITZ! – Schnell. Intelligent. Überall“, azaz „FRITZ! – Gyors. Intelligens. Mindenütt” jelszóval állítja ki újdonságait a világ legnagyobb távközlési, szórakoztató-elektronikai és háztartásigép-vásárán szeptember 2–7. között.
Okosantenna a „Wi-Fi kihívás” kulcsa A gyorsan fejlődő 802.11ac technológia vezeték nélküli csatornák közötti interferenciáit vizsgálta meg a Bresciai Egyetem szakértői csoportja. Az eredmény: a ZyXEL WAC6503D-S okosantennával felszerelt WiFi hozzáférési pontja háromnegyedével jobb teljesítményre képes a versenytársak modelljeinél, egyszerre kínál nagy teljesítményt és a széles lefedettséget a vezeték nélküli hálózatokban.

<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >