ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 InfoTechnológia
Gigás letöltési sebesség 4G+ technológián A Magyar Telekom az Ericsson Magyarországgal közösen tesztelte az 1200 Mb/mp letöltési sebességet kínáló mobiltechnológiát a Budapesten megrendezett regionális digitális csúcstalálkozón. A ma még csak laboratóriumi körülmények között bemutatható, továbbfejlesztett 4G+ technológia radikális – körülbelül háromszoros – teljesítménynövekedésre képes a jelenleg publikusan elérhető leggyorsabb mobilinternetes lehetőségekhez képest.
Kicsi a HP Z2 Mini, de erős A HP az Autodesk University mérnöki és tervezői konferencián mutatta be a világ első, CAD és más nagy teljesítményigényű szoftverek használóinak tervezett kisméretű munkaállomását[1]. A HP Z2 Mini hardver nem csupán teljesítményében és sokoldalúságában korszakalkotó: a készülék magassága mindössze 5,8 cm, gyakorlatilag a tizede a hagyományos munkaállomásoknak[2].
Itt az IPv6, a fenntartható internet építőköve A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként a Magyar Telekom vezeti be minden hozzáférési technológián mostantól folyamatosan lakossági ügyfelei részére az IP-protokoll újabb verzióját az IPv6-ot, ami idővel fölváltja a most még tömegesen használt IPv4 protokollt.
Már készül a Digi tavaszi mobil belépőjére a Telekom Jövedelmezőségi szempontból átlagon felüli negyedéven van túl a Magyar Telekom. A társaság egyre élesebb versenyt érez több területen is, mobilban az egyik legnagyobb kihívás a Digi tavaszi megjelenése lesz. Tovább erősödött a verseny a hazai távközlési piacon, mostanában elsősorban a hálózatok közötti versenyről beszélünk – mondta a harmadik negyedéves mutatók értékelése kapcsán Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettes.
Hódít a „vezetékes okostelefon” Megháromszorozódott az IP (internet)-alapú telefonszolgáltatást használó üzleti ügyfelek száma az utóbbi esztendőkben – derül ki az Invitech Solutions által kínált IP-mellék iránti igényekből. Következésképpen: a vezetékes technológiák szerepe a következő években is meghatározó marad, sőt – az IP Center fejlődésével –az IP-alapú üzleti telefonszolgáltatások népszerűsége tovább nőhet is.
Egyedülálló pénzügyi szoftver debütált Más-más okok miatt a nemzetközi és a hazai bankok is növekedési, megújulási kényszerben vannak, mivel látványosan megváltozott a szabályozási, üzleti és a versenykörnyezet egyaránt. A FinTech cégek, az alternatív fizetési megoldások, a mobilszolgáltatók egyre jobban harapdálják a banki szolgáltatások és árrések tortáját.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >