ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 InfoTechnológia
A használókat alig érdeklik az új okostelefonok – súlyos válságban a Windows Phone Az IDC piackutató cég felmérése szerint a használok egyre inkább elégedettek a régebbi készülékeikkel. Az okostelefon-piac az iPhone 2007-i bevezetése óta folyamatosan növekedett, évről évre egyre több újdonság érkezett a piacra, 2015-ben még várhatóan tíz százalékos lesz a növekedés 2014-hez képest, de ez jövőre már 1,6 százalékra csökkenhet. Ennek az az oka, hogy a legújabb készülékek már olyan magas színvonalúak, hogy az a használókat nem ösztönzi mielőbbi cserére. Ezen a tendencián az okostelefongyártók a virtuális valóság térhódításával fordíthatnak. Az operációs rendszerek közt 85,3 százalékos az Android piaci részesedése, őt az Apple követi, a Windows Phone továbbra is válságban van, az idén 75 százalékkal csökkennek az értékesítéseik és nagyjából mindössze 0,5 százalékos lehet a piacrészük.
Karnyújtásnyira élő eltűnt gyerekek Eltűnt gyerekek fényképeivel borított óriási falfelület jelent meg a budai Sirály sétányon. Ezek a gyerekek – szerencsére – csak virtuálisan nincsenek jelen időnként, fizikailag nem veszett nyomuk. Szüleiknek azonban mégis hiányozhatnak a nap bizonyos időszakaiban, akkor, amikor eltűnnek az internet világában. Valójában senki sem tud(hat)ja pontosan, merre is járnak, a világháló melyik bugyrában tartózkodnak éppen.
Hasznos, okos, olcsó újdonságok a berlini IFA-n Mindenekelőtt a táblagépek, a telefonok és a virtuális valóság kategóriájában mutatta be újdonságait az Alcatel a berlini IFA-n. A világ legnagyobb szórakoztató-elektronikai, távközlési kiállításán és vásárán a francia gyártó elsősorban a fiatal nemzedéket igyekezett megnyerni az újdonságainak.
A világon az első: hajlított kijelzőjű gaming-notebook A szeptember 2-án kezdődő berlini IFA előestéjén mutatta be az Acer a Predator 21 X gaming-laptopot, amely a maga nemében első a világon azáltal, hogy hajlított kijelzőt kapott. Része továbbá a legfrissebb szemkövető technológia is. A digitális világ és innovációk vezető vásárának látogatói megtekinthetik a tajvani gyártó újdonságainak teljes választékát.
Megjelent a Fritzbox 7560 Néhány nappal a berlini IFA, a világ legnagyobb informatikai, távközlési kiállításának és szakvásárának a megnyitása előtt a FRITZ! márkájáról világhírű berlin–alt-moabiti AVM GmbH megjelentette a napjainkban a cég zászlóshajójának számító 7490 jelű Fritz!Box routerének némileg karcsúsított változatát, a 7560-nal jelölt boxot, amely egyaránt működik  ADSL- és VDSL-csatlakozásról, miközben IP-telefonközpontként is szolgál.
Határok nélküli Európa – határtalan kommunikáció A Deutsche Telekom az új „Európa” kampányában Andrea Bocelli sztártenorral együtt hangsúlyozza az egységes hálózat által összekapcsolt Európa fontosságát. A bennünket „láthatatlanul is körülvevő és összekötő hálózat” gondolata a vezető európai távközlési szolgáltató, a Deutsche Telekom stratégiájába illeszkedik.

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >