Eichmann büszke volt mindenre, amit tett A Basler Zeitung című svájci lap Gabriel Bachhal, az Eichmann-per ügyészével készült interjút közölt: Eichmann büszke volt mindenre, amit tett. Az interjút Daniel Foppa készítette. – „Ha van valami, ami bizonyítja, hogy Eichmann nem csupán parancsok végrehajtója volt, akkor a magyarországi tevékenysége az.”
Az MTA csillagászainak világelső eredménye: kisbolygókat vizsgáltak a Kepler-űrtávcsővel Az MTA CSFK Csillagászati Intézetének kutatói Szabó Róbert vezetésével a világon elsőként végeztek megfigyeléseket kisbolygókról a Kepler-űrtávcsővel. Az egyedülálló adatsor a Naprendszer születéséről is fontos információval szolgál majd, és finomítja a jövő exobolygó-kereső küldetéseit, amelyek egyikében Magyarország a legmagasabb tudományos szinten képviselteti magát.
Pályázat operajegyekre és gyermekvilágnapra „Leánder és Lenszirom” jeligével a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatot hirdet 8–14 éves tanulók, iskolai csoport számára. A nyertesek részt vehetnek a budapesti Erkel Színház április 11-i előadásán. A gyermekek világnapja alkalmából is írt ki pályázatot Országgyűlés és az NGySz.
OXO Labs: Oszkó kezdeti fázisban lévő startupokra vadászik A tavaly szeptemberben nyílt, Oszkó Péter (a képen) nevével fémjelzett OXO Labs januárban látványosan bővítette csapatatát és „angyal befektetőket” vont be partnerei körébe. Emellett a cégcsoport az OXO Labs akcelerátor programjában részt vevő kezdő vállalkozások, startupok számára önálló, egyenként legföljebb 50 millió forintos finanszírozási terméket is meghirdetett.
FLY 2015: a startra kész nemzet európai partnereivel találkozik Budapesten Izrael Állam Magyarországi Nagykövetségével együttműködve rendezi meg február 4–5-én az Európai Zsidó Alap a FLY 2015 konferenciát Budapesten. A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítse az együttműködést Európa és Izrael legkiválóbb üzletemberei között, kihagyhatatlan eseménnyé téve a FLY 2015 konferenciát a vállalkozók és befektetők számára.
A nők és a férfiak nyelve: A gondolattól a szóig A napokban jelent meg Huszár Ágnes nyelvész, az Akadémia doktora: A gondolattól a szóig című könyvének második kiadása a Tinta Könyvkiadónál. Ebből az alkalomból beszélgetett tudósítónk a szerzővel (kutatási területei: szociolingvisztika, genderkutatás, pszicholingvisztika: beszédprodukció-kutatás), akiről bővebben itt tájékozódhat az olvasó; tessék kattintani!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >