16. AV Trend & Hifi Show
Zöldül a „nagy piros”: elektronikus szerződéskötés A Vodafone Magyarország teljes egészében átáll az elektronikus szerződéskötésre, így az eddiginél sokkal gyorsabban és környezetkímélőbb módon kerülhet sor az új szerződések megkötésére, valamint a régiek meghosszabbítására, módosítására.
A földiek a világűrben keresik bolygónk párját A Földhöz hasonló égitesteket kutató eszközökről és a lakhatóság feltételeiről is tanácskoztak a minap az Akadémián rendezett nemzetközi konferencia részvevői. A kutatók ma már nem tartják elegendőnek az élet kialakulásához a folyékony víz és a szerves anyagok együttes jelenlétét. Megfelelő energiaforrás, katalitikus hatású ásványi felületek és változatos kémiai környezet is kell, amelyben az egyes komponensek áramlanak is.
„A szaké kideríti az igazságot” – beszélgetés Paczolay Gyulával, a magyar közmondáskutatók doyenjével A napokban jelent meg Paczolay Gyulának, a magyar közmondáskutatók doyenjének a Tinta Könyvkiadónál a Többnyelvű szólás- és közmondásszótár című nagy gyűjteménye a Híd szótár sorozatban. Alcíme szerint a kötet 340 közmondás magyar, angol, észt, francia, német, olasz, lengyel, portugál, spanyol és latin nyelven. A megjelenés alkalmából tudósítónk beszélgetett a szerzővel.
Tapintható képernyőtartalom – CES-kitüntetés „In-Vehicle Audio/Video” kategóriában CES 2016 Innovation Award díjjal tüntették ki a Bosch saját fejlesztésű, már tapintható elemekkel is kiegészített érintőképernyőjét. A technika különlegessége, hogy a termék használója tapintás alapján kezelheti az olyan alkalmazásokat, mint például a navigálás, a rádió vagy éppen az okostelefon egyes funkciói.
Rajtösztöndíj: az EU támogatja a magyar grafénkutatót A Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének (MFA) munkatársa, dr. Tapasztó Levente, Lendület-pályázat nyertes, Junior Príma-díjas, Akadémiai Ifjúsági Díjas kutatócsoport vezető elnyerte az Európai Kutatási Tanács Starting Grant (rajtösztöndíj) ötéves, 1,5 millió euróra rúgó kutatási támogatását.
A matekórát tartja az Akadémia elnöke November 9-én élőben nézhető az interneten Lovász Lászlónak, a Magyar Tudományos Akadémia elnökének előadása. A Wolf-díjas – azaz matematikai Nobel-díjas – tudós arról beszél, hogyan működik a tudomány, és ezt matematikai példákkal szemlélteti. Az előadás a magyar tudomány ünnepének megnyitóján hangzik el Szegeden. Diákoknak, tanároknak és mindenki másnak is ajánlott.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >