Friss állandó kiállítás nyílt a nagycenki Széchényi-kastélyban Széchenyi István születésének 225. évfordulóján új állandó kiállítással tiszteleg a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum „a legnagyobb magyar” életműve előtt. A szeptember 21-én, nemzeti történelmünk egyik legnagyobb alakjának születésnapján megnyílt tárlat címe: „Megint, s megint szüntelen” – Széchenyi napjai.
Utómunka – ismeretterjesztő film a koronáról Azoknak, akik átélhették az eseményt, meghatározó élménnyé vált az a pillanat, amikor Cyrus Vance, akkori amerikai külügyminiszter 1978. január 6-án visszaszolgáltatta a magyar népnek a második világháború zűrzavarában a szövetséges csapatok kezére jutott (ekként az enyészettől megmentett) magyar királyi koronát és a koronaékszereket.
A jövő gőzgépei? – érdemes virrasztani a kutatók éjszakáján Akárcsak Európa-szerte sokfelé, 2005 óta Magyarországon is megrendezik a kutatók éjszakáját. Délutántól késő estig várják a laboratóriumokban és a kutatóhelyeken a kíváncsi fiatalokat és a kevésbé fiatalokat. A rendezvényt megelőzően, kedvcsinálóként már számos, figyelmet felkeltő eseményt, „villámcsődületet” is szerveznek a fővárosban és számos vidéki helyszínen.
Baleset-megelőzés: munkásvédelmi ismeretek gyerekeknek Hét-kilenc és 9–11 éves iskolások számára kínál játékos módon elsajátítható munkásvédelmi alapismereteket az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA). Az online szabadon hozzáférhető tananyagot a Nemzetgazdasági Minisztérium juttatja el az ország általános iskoláinak. 
Kölyöklaborban nevelkednek a jövő vegyészmérnökei Négyezernél több mérnök, közte vegyészmérnök tudna azonnal elhelyezkedni hazánkban. A világ legnagyobb vegyipari vállalata, a BASF nemzetközi Kölyöklabor (Kids' Lab) programja a mérnökhiány csökkentéséhez, megszüntetéséhez kíván hozzájárulni. Az öt évvel ezelőtt kezdődött Kölyöklabor-program résztvevőinek száma az idén már elérte a tízezret.
Veteránok a magyar kazánok A tavalyi ősz alapvető változásokat hozott a központi fűtésre és meleg víz előállítására szolgáló, főleg a gázkészülékek energia-megtakarítási, hatékonysági követelményeiben. Általános fogalommá vált a kondenzációs kazán, a hagyományos, nyílt égésterű készülékek üzembe helyezési moratóriuma június végével megszűnt. A Magyar Energiahatékonysági Intézet a körkérdésére kapott válaszokat az átállás évfordulóján hozta nyilvánosságra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >