Új modell a számmegértésről Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kognitív Pszichológiai Tanszékén működő labor új modellt dolgozott ki a számmegértés alaprendszereiről. Miközben a kognitív pszichológiában évtizedek óta azt feltételezték, hogy a számmegértés alapja egyszerű, nem csak emberre jellemző képesség, az új kutatás szerint valójában magas szintű folyamat a számok feldolgozása, amire csak az ember képes.
Digitális veszélyek – internet-biztonsági képzés kezdődik 6500 diák számára Decemberben lesz egy éve, hogy a Vodafone széleskörűen kezdeményezte a hátrányos körülmények között élő fiatalok számítógépes ismereteinek fejlesztését és a hazai oktatás digitális átalakítását. A mobiltársaság vezetői ma bejelentették, hogy cég – a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve ­– hamarosan megkezdi diákok ezreinek internet-biztonsági képzését.
Október 21.: Startup-nap az ELTE-n Egyre több, egyetemet végzett fiatal kezd vállalkozásba az utóbbi időben Európa-szerte, miáltal a magánszektor munkahely-teremtésének fontos tényezőivé válik. Az irányzat erősödésének fontos feltétele a vállalkozói szemlélet kialakítása az egyetemeken és az ezt támogató oktatási struktúra.
Már 1700 mérnök dolgozik a budapesti fejlesztési központban Lendületesen bővül a budapesti fejlesztési központ: alig négy hónappal az 1500. mérnök köszöntését követően újabb mérföldkőhöz érkezett a vállalat: az 1600. és 1700. mérnök belépése között mindössze néhány hét telt el. A Bosch  arra törekszik, hogy a fiatal tehetségeknek már az egyetemi éveik alatt is biztos jövőt kínáljon: ösztöndíj- és támogatási programokkal, versenyekkel választja ki és segíti reménybeli munkavállalóit.
címkék: 
Szép, új világ: újraértelmezi a Bosch a biztonságos autózást Néhány éven belül alapjaiban változik meg az autózás. A Bosch a következő évtized elejére egy olyan rendszert dob majd piacra, amellyel a személyautó az autópályákon és az autópályákhoz hasonló utakon teljesen automatizáltan közlekedik majd. Ez nem csupán a közlekedésbiztonság javulását eredményezi, elsősorban a vezető lehetőségei változnak majd meg.
„Remélem, eljön az idő” – fejezetek az ifjú Széchenyi életéből Milyen szellemi-lelki útkeresés után került a magyar közéletbe a Bécsben született, arisztokrata család katonai pályára készülő sarja, a fiatalkorát utazgatással, bohém-romantikus kalandokkal fűszerező Széchenyi István? Fónagy Zoltán történész írása az MTA 225 éve született alapítójáról.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >