Úttörő felfedezés a sejtek szemételtakarító útvonaláról A genetikai rendellenességek jobb megértéséhez járulnak hozzá azok az egyedülálló kutatások, amelyeket Juhász Gábor, az ELTE Anatómiai, Sejt- és Fejlődésbiológiai Tanszék tudományos főmunkatársa és nemzetközi partnerei végeznek. A kutatócsoport friss publikációját a rangos eLife folyóirat 2016. január 26-án közölte.
Intelligens gázpedál, avagy takarékos vezetés lábujjhegyen Régi igazság: az üzemanyag-fogyasztás negyede a vezető lábától függ. E tekintetben eddig csak az óvatosság segített – meg a takarékos vezetést oktató tanfolyamok. A Bosch azonban egyedülálló műszaki segítséget kínál az aktív gázpedál formájában, amely nemcsak takarékosabbá, hanem biztonságosabbá is teheti az autókat, mivel egy sor vezetéstámogató rendszerrel hálózatba kapcsolható.
Betegek a hazai vizesélőhelyek Ma van a vizesélőhelyek világnapja. Riasztó adat, hogy a legújabb eredmények szerint hazánkban a természetes folyóknak és tavaknak csak a nyolcada (!) van jó ökológiai állapotban. A jelenleg elérhető EU-források elenyésző hányada szolgálja közvetlenül vizeink helyreállítását. A közvetett források szakmailag összehangolt, tudatos felhasználása lehet a feltétele annak, hogy a vizek ökológiai állapota javuljon.
Világversenyre készülnek a Corvinus pénzügyesei A  CFA Institute és a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete (CFA Society Hungary) által szervezett részvényelemző verseny (CFA Institute Research Challenge 2016) helyi döntőjét a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy mester szakos hallgatóiból álló „Goodwill Transaction Services” csapat nyerte a Pécsi Egyetem hallgatói előtt.
Duna-konferencia: bemutatták a Szigetköz és a Csallóköz rehabilitációs tanulmányait Első ízben mutatták be és értékelték magyar és szlovák kutatók azokat a vizsgálati jelentéseket, amelyeket a két ország szakértői 2008–13 között készítettek. Az Akadémia székházában rendezett tanácskozásra az MTA környezettudományi elnöki bizottsága mindazokat – kormányzati tisztviselők, kutatók, természetvédők – meghívta, akik a múlt években hozzájárultak a vitás kérdések rendezéséhez.
Magyar fejlesztés: a világ első biometrikus hívástitkosító alkalmazása A magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás használói az alkalmazás napokban megjelent új változatában már ujjnyomatukkal is azonosíthatják magukat. A biometrikus azonosítással kombinált védelem egyedülálló megoldás a hívástitkosító megoldások piacán.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >