A magyar történelem rejtélyei Újabb értékes sorozatot indított útjára néhány hete a Kossuth Kiadó: szerzői kéthetente a nagyközönséget és a szakembereket egyaránt régóta foglalkoztató egy-egy történelmi titkunknak próbálnak a végére járni. A Szent Korona története és Sisi királyné regényes élete után a sorozat harmadik részeként most a Magyarország II. világháborús hadba lépésének ürügyéül szolgáló 1942. június 26-i hírhedt légitámadást taglaló elemzés jelent meg. A művet a korral foglalkozó legnevesebb történész, Romsics Ignác jegyzi.
Gyógyítástól a gyilkolásig: a tudományosan megalapozott népirtás története Hétfőn, április 25-én a náci fajelméletet, az eugenikát és a holokauszthoz vezető utat bemutató kiállítás nyílik Budapesten, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban a texasi Holocaust Museum Houstonnal és a szintén amerikai Center for Medicine after the Holocausttal közös szervezésben.
Klimaügyi vészhelyzet – 11 hónapja folyamatosan nő a hőmérséklet Az amerikai légi hatóság, a NOAA mérései alapján a múlt hónap volt a legmelegebb március a feljegyzések kezdete óta. 1880-ban kezdték a rendszeres méréseket, és az idén márciusban az átlagos hőmérséklet a föld és az óceán felszínén 1,22 Celsius fokkal volt magasabb, mint az átlagos hőmérséklet a 20. században, amely 12,7 Celsius fokot ért el. 
Magyarok voltak, hiányoznak – kiállítás a Metró Galériában Közismert és köztiszteletben állt olyan magyar állampolgárokat és tevékenységüket mutatják be a Metró Galéria Hiány című kiállításának a tablói, akiknek származása vagy politikai nézetei, kirekesztettsége miatt fordult az élete tragédiába. A képen: a 111 esztendeje született író 38 évesen, munkaszolgálatosként halt bele a megpróbáltatásokba a Don mentén. 
Isten szeme mindent lát? Mobilra üzen a fúrógép Bemutatta One-Key digitális szerszámplatformját a Milwaukee. A továbbfejlesztett alkalmazások segítségével bárki bármely pillanatban láthatja a munkaterületen lévő szerszámok teljes listáját, és akinek a gondjára bízták őket, az az okostelefonjára kaphat értesítést akkor, ha egy-egy szerszámot 30 méternél messzebbre viszik a kijelölt területtől.
Go-Kart, Go-Bosch! – az intelligencia és a bátorság találkozása – nyílt nap a Boschnál Élmény és innováció, intelligencia és bátorság találkoznak tíz elszánt csapat küzdelmében a Bosch campuson április 23-án. Ahogy a jó gokart-versenyzőkből felnőtt korukban kiváló pilóták lesznek, úgy a ma önjáró gokartot fejlesztő tehetségek egyszer igazi önvezető járműveket fejleszthetnek majd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >