Paks–II nélkül a világ 2050-ben Magyarország jövőbeli energaigényének fedezéséhez nincs szükség atomerőműre. Az összes energia-felhasználás akár fele, a termelt áramnak pedig a négyötöde is származhat megújulókból 2050-re, a szükségletek akkor is biztonságosan kielégíthetők –  derül ki a német Wuppertal Institut és az Energiaklub most elkészült energetikai modelljeinek eredményeiből.
Derék kezdeményezés: 3D-nyomtatót minden iskolába! Nagyot lép előre a „3DTech az iskolákban” kezdeményezés azáltal, hogy az alapító FreeDee Printing Solutions-höz csatlakozik a 3D-nyomtatás még két fontos, magyar szereplője, a CraftBot 3D nyomtató és CraftWare program díjnyertes magyar fejlesztője és gyártója, a Craftunique és a világszerte használt 3D-modellező szoftver magyar készítője, a Leopoly.
Kazinczy-pályázat a kiváló diákok könyvjutalmazására A pályázat céljáról Kiss Gábor, a Tinta Kiadó Lőrincze Lajos-díjas igazgató-főszerkesztője elmondta: a hazai oktatási intézményekben tanuló és kimagasló eredményt elért tanulók tanév végi könyvjutalmazása magas színvonalú, az alap- és középfokú oktatásban és az önképzésben is jól használható könyvekkel, szótárakkal.
Médiaunió-kampány: Nem nehéz vigyázni a Földre „Nem nehéz…” ez a Médiaunió idei, környezetvédelmi témájú kampányának fősora. A zöld civil szervezetekkel együttműködésben kialakított kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a tudatos fogyasztásra. Azaz a szakértők javaslatai alapján elsősorban arra, hogy ha nem vásárolunk feleslegesen sokat, és okosan újra hasznosítjuk a hulladékot, azzal máris sokat tettünk környezetünkért.
Sorskérdés Érdemes időnként évtizedek óta ki nem húzott fiókok rejtekében kutatgatni – nem pusztán nosztalgiázás okán, sokkal inkább egy-egy pontosításra szoruló adat, név, évszám miatt, amit kisodort a rohanó idők szele az emberi emlékezetből, tekintve, hogy a krónikás feje sem káptalan. Ilyen-olyan okból megőrzött egykori újságcikkek böngészése közben bukkantan a ma is időszerű témát őrző, megsárgult, 1987. április 8-i lapkivágásra. A publicisztika az akkor tekintélyes Magyar Hírlapban jelent meg. 
SMART, 2016: okostechnológiai konferencia Intelligens önvezető autók, kiterjesztett valóság alapú repülőgép-átvizsgáló rendszer, hordozható személyi EKG – néhány a startupok, ígéretes, kezdő vállalkozások újszerű termékei közül. A startup néven emlegetett innovatív mikrovállalkozások mutatkoznak be ötletekkel, prototípusokkal, kész megoldásokkal május 23-án a SMART, 2016 konferencián, a budai Várkert Bazárban.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >