Hackerek világversenye BalaBit-felhívásra Hackerek százainak jelentkezését várja a BalaBit az eCSI Hacker Playground nemzetközi versenyre, melyen a világ legjobbhackerei mérhetik össze tudásukat Észak-Amerikától Ázsiáig. A megmérettetés megnyitóját holnap, július 31-én a Las Vegas-i „Black Hat USA” konferencián tartja a magyar vállalat.
Olajfúrás az Adrián – aktivistacsónak a pesti Deák téren Látványos demonstrációval és „Tiszta Adriát! Olaj helyett megújulókat!” feliratú transzparensekkel kezdett aláírásgyűjtést a Greenpeace ma délelőtt Budapesten. A szervezet az Adriai-tenger horvát partjainál tervezett olajkitermelés ellen tiltakozik. A petícióhoz augusztus végéig a tisztaadriat.hu oldalon lehet csatlakozni.
A mobilitás jövője: az automatizált vezetés térkép-technológiáján dolgozik a Bosch és a TomTom A nagypontosságú térképadatok nélkülözhetetlenek a magas fokon automatizált járművezetéshez. A Bosch a TomTom térképeit használja automatizált vezérlésű kísérleti járműveiben. – Németország autópályáit és gyorsforgalmi útjait az év végéig újra fel kell térképezni az automatizált vezetés céljaira. Az automatizált járművezetéshez deciméter-pontosságú térképek szükségesek.
Iskolakezdésre itt a legújabb helyesírási szabályzat A magyar nyelv első helyesírási szabályzatát a Magyar Tudós Társaság (amai Magyar TudományosAkadémia) jelentette meg 1832-ben. Akkor már nagy szükség volt a nyelvújítás után immár gazdag kifejezőkészségű és bőséges irodalmat is felmutató magyar nyelv írásának egységesítésére, amit előtte csak szokások, és nem egységes rendszer alapján használtak.
Autizmus-szakirány az ELTÉ-n – az első diplomások Nemzetközi viszonylatban is egyedülálló képzés kezdődött az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán 2012-ben: a gyógypedagógia szak alapképzésében az autizmus spektrum pedagógiája szakirány. Első hallgatói ma vették át a  diplomájukat.
Ezer között az ELTE a legjobb magyar egyetem Ma hozta nyilvánosságra a Center for World University Rankings (CWUR / a világ egyetemeinek rangsorát összeállító központ) a legfrissebb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listáját. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem – a lista legjobb magyar intézményeként – a 458. helyen szerepel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >