„Innovációs garázst” alapít az Ericsson Budapesten Az Ericsson ma bejelentette: „innovációs garázst” nyit a budapesti kutatási és fejlesztési központjában. Az új technológiai inkubátor-laboratórium az iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint pl. a felhő alapú infrastruktúra, virtualizáció, 5G, IoT (Internet of Things / innovatív, internet alapú megoldások) és az analitika. Az innovációs „Garázs” elsőként a felhő alapú infrastruktúrára és a virtualizációra összpontosít majd.
Vitázik a világ ifjúsága Magyarországon: lányok az élen Izgalmas szócsatának lehettek tanúi a ma Budapesten, a német nyelvű vitavetélkedő magyarországi döntőjén részt vevők.  „Bevezessék-e Magyarországon az állami tankönyv-monopóliumot?“ – a négy legjobb magyar vitázónak erre a kérdésre 24 perce volt, ennyi idő alatt kellett meggyőzniük álláspontjukról a vitapartnereket és a zsűrit. A képen az első helyezett: Ryan Anna.
Emlékek: könyv a nácivadász Klarsfeld házaspártól Beate Klarsfeld olyan, mint egy átlagos nagymama. De ez csak a látszat. A 76 éves asszony és férje, a 79 éves Serge, a legelszántabb nácivadászok közé tartoznak. Bejárták a világot, hogy bíróság elé állítsák Hitler csatlósait. A francia zsidó férfi és a német nő véletlenül talákozott a párizsi metrón 1960-ban. Hogy mi történt azóta, erről szól új könyvük, az Emlékek.
Kihelyezett tanszéken oktatják az állatkerti állatok orvoslását A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara és a Fővárosi Állat- és Növénykert ma kötött megállapodást az „állatkerti állat-egészségtani tanszék” létrehozásáról, amely kihelyezett tanszékként a pesti állatkertben fog működni. Az új szakmai műhelyben a hallgatók közvetlenül, a helyszínen ismerkedhetnek majd az egzotikus vadállatok orvoslásával.
Biológiai sokféleség: bajok vannak – jogszabályokra várva Két nap múlva ünnepeljük világszerte a biológiai sokféleség világnapját, és egyben a magyar természet napját, miközben az Európai Bizottság mai jelentése egyértelműen kimutatja a biológiai sokféleség drámai csökkenését. A természeti értékek védő jogszabályok ennek ellenére gyenge lábakon állnak.
Filmesdíj-gála: nyert A berni követ A berni követ, A Nagy Fafilm, Másik Magyarország, Három nagymamám volt és a Vágy, hogy indiánok lehessünk című filmek alkotói nyertek kategóriájukban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hétfői Mecenatúra-díjátadóján Budapesten, amelyen a testület Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott és egyben a tavaly őszi Filmhéten bemutatkozott filmek legjobbjait ismerték el.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >