Go-Kart, Go-Bosch! – szakmai verseny fiataloknak Hagyományosan minden tavaszelőn a Bosch izgalmas kihívásokkal és nagyszabású kísérletekkel pezsdíti fel a mérnökhallgatók idegsejt-állományát. A tavalyi verseny sikerének és népszerűségének köszönhető, hogy az idén már kétszer annyi csapat készül az önjárógokart-építő versenyre.
Holnaptól Visegrádon: energiaszakmai találkozó Az energiaszakma legfelkészültebb képviselői részvételével rendezik meg a XXII. nemzetközi energia- és innovációs fórumot február 25–27-én Visegrádon. A tanácskozásra a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a SUNWO Zrt. szervezésével, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) védnökségével kerül sor.
Kecskeméti főiskolások napelemes autóval gurulnak át az ausztrál sivatagon Új kihívást keresett magának a Kecskeméti Főiskola járműépítő eco-marathon csapata, amely négy év alatt a világ élvonalába küzdötte fel magát. A fiatalok járműve, a Megaméter olyan keveset fogyaszt, hogy1 liter benzinnel 3082 km-t tudna megtenni.  Most nem kevesebbre vállalkoznak a főiskolsok, mint hogy saját fejlesztésű  és építésű napelemes járművükkel,  a MegaLuxszal  átszelik az ausztrál kontinenst  versenybe szállva  a világ nagy egyetemeivel. 
A fény nemzetközi éve – tudománynépszerűsítés világszerte Az Egyesült Nemzetek Szervezete 2015-öt a fény nemzetközi évének nyilvánította. Az UNESCO támogatásával megvalósuló tudomány-népszerűsítő programhoz a Magyar Tudományos Akadémia is csatlakozott. A rendezvénysorozat öt fő pillére a tudomány, az oktatás, az ipar, a művészet és a nemzetközi kapcsolatok.
Akadémiai csalogató: megújulhat a hatéves Lendület Csaknem száz kutatócsoport, négymilliárd forint támogatás, kiváló fiatalok gyors előmenetele a hazai tudományos közösségben: hat évvel a meghirdetése után leírható: a Lendület program a magyar tudományos élet megújításának egyik meghatározó eszközévé vált. Lovász László, az MTA elnöke az akadémiai Lendület-napon a feladatok között említette a humántudományok programon belüli arányának növelését és az alkalmazott kutatásokra való esetleges kiterjesztését.
EU-pénzből innovációs forrás informatikai vállalkozásoknak Európai uniós pályázati forrásból egymilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre 2015-re informatikai témájú kutatási, fejlesztési és innovációs kezdeményezésekben érdekelt vállalkozásoknak a GOP pályázati felhíváson keresztül – írja közleményében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >