17. AV Trend & Hifi Show
Energiaforradalmat Magyarországon is: a lakosság megtermelhetné a villanyáramát A megújuló alapú villamosenergia-termelés készülő támogatási rendszere (METÁR) nem képes kellőképpen serkenteni a megújulók térnyerését hazánkban, miközben erre lenne szükség az ország által vállalt klímacélok eléréséhez is. Nemzetközi szinten a szél- és a napenergia a leggyorsabban növekvő energiaforrás, a hazai szabályok azonban érthetetlen okból ellehetetlenítik vagy hátráltatják a terjedését.
Szomorú: a hulladéknak csak a tizedét válogatja a magyar Több mint kétmillió tonna, azaz pontosan 22 millió mázsa lakossági hulladék keletkezett tavaly hazánkban, aminek mindössze a tizedét gyűjtötték szelektíven. A szétválogatva gyűjthető hulladék legnagyobb részét az élelmiszerek és fogyasztási cikkek csomagolóanyagai adják.
Tények, amiket a gáz fűtőértékről tudni illik Gyakran hallani – főként a fűtési szezonban – olyan véleményeket, amelyek szerint a földgáz fűtőértéke megváltozott, hiszen magasabb lett a gázszámla, vagy éppen más lett a gázláng színe. A feltételezés távol áll a valóságtól. A földgázelosztó a rendszerébe betáplált gáz elosztását végzi. A fűtőérték ’értékét’ sem befolyásolni, sem megváltoztatni nem tudja.
Számunkra lesújtó a legfrissebb PISA-felmérés eredménye Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa, valamint Douglas Frantz, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkár-helyettese ma mutatta be a 2015-i Nemzetközi tanulói teljesítménymérés (PISA-felmérés) eredményeit. A hatodik alkalommal, és ezúttal a világ 72 országában végzett vizsgálat a 15 éves tanulók teljesítményét hasonlítja össze.
Plüssmedvék nyerték a programozóbajnokságot Hatodik alkalommal az idén rendezték meg az Ericsson C++ programozóbajnokságát. A feladat a futball-téma köré íródott. A történet szerint egy focibajnokság van készülőben és ahhoz, hogy a csapatok eljussanak a mérkőzésig, először egyenként kell felfejleszteniük csapattagjaikat.
Mi volt itt a Naprendszer előtt? A tudományos alapkutatás „olimpiai aranyérmét” nyerte egy magyar csillagászcsoport, amelynek vezetője egy olasz kutatónő. Az MTA CSFK Csillagászati Intézetében arra keresik majd a választ, hogy a Földnek is otthont adó Naprendszer általános csillagrendszer-e a galaxisban, vagy ritka kivétel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >