A történelem mérlegén: 120 éve született Hruscsov A szerző „Sub rosa – avagy megíratlan megírandók” című, nyomdafestéket nem látott újságírói magánarchívumából több részletet már megismerhettek az Infovilág olvasói – és csak ők. Az alábbi sorok nyolcvan felé ballagó szerzője több, mint fél évszázadot töltött aktívan az újságírópályán. Sokakkal találkozott világszerte. Köztük volt Nyikita Szergejevics Hruscsov is, aki 120 esztendeje, 1894. április 17-én született.
Zybex Secure Phone: föltörhetetlen titkosítás – magyar ötlet, amerikai elismerés Alig 200 ezer forintból akár egy diploma előtt álló informatikus is képes lehallgató-készüléket összeállítani. Ezt, de akár a titkosszolgálatok által alkalmazott eszközöket is padlóra küldi egy magyar fejlesztésű, telefonbeszélgetések és sms-ek titkosítását végző alkalmazás, amely kategóriájában a világon elsőként szerezte meg az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Hivatal FIPS 140-2-es minősítését. A Zybex Secure Phone erősségére jellemző, hogy az Amerikai Biztonsági Hivatal (NSA) „szigorúan titkos” besorolású információinak védelmére is alkalmas.
Hopp Ferenc Kelet-ázsiai (szép)Művészeti Múzeum Minisztériumi döntés értelmében a pesti, Andrássy úti Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeum (röviden: Hopp Ferenc Múzeum) március elsejétől már nem az Iparművészeti Múzeumhoz tartozik, hanem a Szépművészeti Múzeum tagintézménye lett. A múzeum az ország legnagyobb, ázsiai műtárgyakat őrző intézménye csaknem harmincezer kínai, japán, indiai, délkelet-ázsiai, nepáli, tibeti, mongol, koreai és közel-keleti gyűjteménnyel.
Zeneszerző- és hangszerelő-verseny A Magyar Jazz Szövetség hatodik alkalommal az idén hirdeti meg jazz-zeneszerző és hangszerelő versenyét azzal a céllal hogy hazai szerzőktől új, eredeti dzsessz-kompozíciók szülessenek, egyúttal a szövetség várja magyar szerzők munkáinak új hangszereléseit. A versenyre jelentkezők zeneszerzés és hangszerelés-kategóriában egy-egy, legalább öt és legfeljebb 10 perces művet nyújthatnak be.  
Energiafüggőség 80% – tiltakozás Paks 2 ellen Greenpeace-aktivisták ma látványos demonstrációval tiltakoztak Magyarország egyre nagyobb mértékű energetikai kiszolgáltatottsága ellen. Hazánk olaj- és gázfüggősége jelenleg csaknem 80 százalékos, az aláírt paksi megállapodással villamosenergia-termelésünk függősége a 2030-as években szintén megközelítheti a 80%-ot.
A Pókember is segít a Föld megmentésében A Föld Órája mozgalom és a Pókember egyesítette erejét, hogy mindenkit mozgósítson bolygónk megmentéséért. A túlzott és felesleges energiafogyasztásra felhívó kezdeményezés célja, hogy az emberek felismerjék: egyesített erővel képesek a változ(tat)ásokra a környezet védelme céljából.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >