Ötezer magyart mentett meg a vészkorszakban Ángel Sanz-Briz spanyol diplomata Ángel Sanz-Briz (a képen), „A Világ Igaza” címmel az 1944-ben ötezer zsidó életét megmentő spanyol diplomata emlékét idézi fel Spanyolország magyarországi nagykövetsége és a Cervantes Intézet kiállítása, amely a Zsidó Kulturális Fesztivál alkalmából augusztus 30–szeptember 6. között látható Budapesten, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában.
Xerox-fejlesztések a takarékos nyomtatásra Hamarosan hazánkban is elérhető lesz a Xerox megoldása, amely segít a vállalatoknak, szervezeteknek a környezetszennyezésük csökkentésében és ahhoz is hozzájárul, hogy munkatársaik még nagyobb figyelmet fordítsanak a természeti környezet megóvására.
Új utakon a sejtbiológia és a gyógyszerkutatás Jó negyedmilliárd forint támogatást nyert el Málnási Csizmadia András kutatócsoportja, amely a világon egyedülálló kutatásokat folytat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Biokémiai Tanszékén. A kutatók a Semmelweis Egyetem kutatóival és ipari partnerekkel közösen dolgoznak.
Hálózatba kapcsolt okos autók Az autóval hálózatba kapcsolt okostelefon, amelynek alkalmazásai a műszerfal képernyőjén futnak, az időszerű karbantartásukat előre közlő alkatrészek vagy a navigációs rendszer adatai alapján az otthonához közeledő autós számára a ház fűtésrendszerének bekapcsolása – mind olyan fejlesztések, melyek a Bosch jármű-technológiai jelenéhez és közeli jövőjéhez tartoznak, s amelyek – a kényelmi funkciók mellett, következetesen az okoseszköz-filozófiához – az energiafelhasználás csökkentését és a fenntarthatóságot szolgálják. Mindezt a legmagasabb biztonság mellett, állítják határozottan a Bosch szakemberei.
Continental-fejlesztések a ma és a holnap autóiban A hibrid és elektromos autózás kapcsán a hatótávolságot meghatározó akkumulátor és a gyorsulásért is felelős elektromos motor mellett a hajtásrendszer hatékonysága szintén kulcsfontosságú. Ez az elektromos rendszer egyrészt a teljesítményért és az energetika kezelésért felel, másrészt feladata az elektromos meghajtásban rejlő lehetőségek kiaknázása. Ennek köszönhetően javítható a vezetési élmény, részben a magas indítónyomaték, részben a villanymotor reakciós jellemzőinek segítségével.
Zsidó Kulturális Fesztivál: bemutatják a Zsinagógák népe című filmet A kárpát-medencei zsinagógákat a római időktől napjainkig bemutató dokumentumfilmet láthat a közönség augusztus 25-én, kedden a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban; a Zsinagógák népe című alkotás díszbemutatója. A filmet az augusztus 30. és szeptember 6. között Budapesten rendezendő Zsidó Kulturális Fesztivál előfutáraként vetíti a Glokalfilm Kft. és az Orczy Kultúrkert Egyesület. Az előadás előtt köszöntőt mond Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Klein Rudolf, a film építész szakértője és Szabó Mihály, az alkotás rendező-operatőre.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >