15. AV Trend & Hifi Show
Verseny smart city-alkalmazások tervezésére InnoApps néven versenyt hirdetett a Huawei, az információs és kommunikációs technológiák világméretű szállítója és az Európai Fiatal Innovátorok Fóruma (European Young Innovators Forum): november 9-ig várják a 29. életévüket még nem betöltött európai és kínai fiatalok jelentkezését. A pályázóknak egy új „smart city” alkalmazást kell kitalálniuk és megalkotniuk ahhoz, hogy megnyerhessék a 20 ezer eurós, azaz 6 millió forintos fődíjat.
Agyba látó sisak – elnöki kezdeményezés A GE Global Research olyan modern technológia kifejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi a mozgásban lévő betegnél a sejtszintű, összetett biológiai struktúrák vizsgálatát. A szkenner kifejlesztése része a Barack Obama amerikai elnök tavaly áprilisban kezdeményezett Brain Initiative-nak. Célja az agyi működészavarok és rendellenességek, mint például az Alzheimer-kór, autizmus és agyrázkódás felismerése, kezelése és megelőzése.
Átírható a Duna-delta jövője? – világörökség, bioszféra-rezervátum Az éghajlatváltozás hatásai egyre jobban fenyegetik a Duna élővilágban és természeti erőforrásokban is gazdag torkolatvidékét. A Természetvédelmi Világalap, a WWF szakértői már három éve dolgoznak a páratlan élővilágnak otthont adó deltavidék állapotának javításán, amely a helyi közösség megélhetését is segíti.
Hazánk legjobb kamionsofőrje: Szalai Gábor Megvan az utak új királya: a Baranya megyei Lánycsókról származó Szalai Gábor Magyarország legjobb kamionsofőrje. A hétvégén zárult a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett „5 tengelyen – biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny.
Kamenyec-Podolszkijtól Auschwitzig – nemzetközi emlékkonferencia a kegyelet jegyében Nemzetközi kegyeleti és tudományos emlékkonferenciát szervez és tart a Wesley János Lelkészképző Főiskola Soá és Kereszténység Kutatóintézete (Budapest), a Nazareth College The Hickey Center for Interfaith Studies and Dialogue (Rochester, New York). A magyar zsidóság végső elpusztításával fenyegető 1944-i deportálás hetvenedik évfordulója alkalmával, október 12–14-én rendezendő konferenciát védnöki minőségben támogatja az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem.
Roche–77 Elektronika: svájci–magyar együttműködés a labortechnológiában Harmadik alkalommal az idén rendezték meg a svájci üzleti napot azzal a céllal, hogy – a Magyarországon működő, svájci kötődésű vállalkozások bemutatásán túl – az újszerű termékek és technológiák megismerhetők legyenek a szakma számára. A szellem szabadságának a határok nem állhatják útját.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >