Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
A tiszta energia győzelme Hét kategóriában jó 60, nem szénhidrogén-meghajtású, környezetbarát jármű versenyzett az MVM-energiafutamon Budapest belvárosában, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren. A Magyar Villamos Művek Zrt. nemzetközi szintű rendezvényével negyedik alkalommal az idén hívta fel a közönség figyelmét az üvegházhatású gázok kibocsátása nélküli energiatermelés és -felhasználás fontosságára. (A felvételen: a Rexroth pneumobil-versenyének rajtja; a kép illusztráció.)
Tolmácskesztyűvel és okostelefonnal szót érthetnek a siketek A siketek és a hallók közti gördülékeny kommunikációhoz hamarosan elegendő lehet egy kesztyű és egy okostelefonos alkalmazás. A MTA SZTAKI kutatói és az Euronet Zrt. által fejlesztett Tolmácskesztyű prototípusát a Telenor okostelefon-akadémiáján bárki kipróbálhatta számos más innováció mellett.
Több mind vetélkedő – fiatal virtuózok népszerűsítik a komolyzenét Július közepéig várta a köztévé azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik kiválóan játszanak a klasszikus zene hangszereinek egyikén, illetve kiemelkedő teljesítményt nyújtanak énekben. Az előválogatáson túljutott kiválasztottaknak a képernyő előtt szurkolhatunk október közepétől. Az M1 műsorán látható Virtuózok című műsorsorozat hetente (pénteken) jelentkezik majd.
Szerencsés Ákos szerencséje A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület kihirdette „az év információbiztonsági szakdolgozata” pályázat nyertesét. Az idén már kilencedik alkalommal kiírt pályázat célja, hogy támogassa azokat a fiatal információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szakdolgozatukat az információbiztonság témakörében írják. Ez alkalommal Szerencsés Ákos – a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatója – szakdolgozat (BSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet.
Svájci napelemgyár épül Csornán Három éven belül elkészül Csornán a napelemgyár. A 2007-ben alapított svájci EcoSolifer cég a Győr–Moson–Sopron megyei városban építi meg 14,7 milliárd forintos beruházással a legújabb üzemét. Az EcoSolifer Modulgyártó Kft. termékei egyedülállóak lesznek a világon, ugyanis hatásfokban jóval meghaladják a piacon most kapható napelemeket. Egyedi kormánydöntés alapján az EcoSolifer egymilliárd forint támogatást kap a kétszáz munkahelyes, évente 160 MW kapacitású napelemgyártó üzem létesítéséhez.
Fizette az Európai Unió – napelemek szolgáltatják az áramot Budakeszin Csaknem százmillió forintos európai uniós támogatásból napelemes rendszert építettek ki a budakeszi polgármesteri hivatalban, a Széchenyi Általános Iskolában és a Pitypang Óvodában. A beruházás ma műszaki átadás-átvétellel zárult; a település környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézményekkel gazdagodott.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >