15. AV Trend & Hifi Show
EU-támogatással: játékos oktatással a jövőtudatos generációért A „Jövő+Fesztivál Magyarország” fesztiválsorozatot Székesfehérváron rendezték meg először. A program az idén a Földünkért-világnapon különleges szakmai nappal folytatódott, melynek helyszíne most az OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja volt a budapesti, VI. kerületi Benczúr utcában.
Sony World Photography Awards – keresik az ország legjobb fotósait A Sony Magyarország ismét meghirdeti az egyik legelismertebb fotográfiai versenyt, a Sony World Photography Awards-ot annak reményében, hogy megtalálja az ország legkiválóbb fotósait. A felhívás nyitott minden fotográfus számára. A nevezés ezen az oldalon keresztül ingyenes, mintegy 10 kategóriában.
Paksi tétlen nézelődés Nem kötelező letenni a voksát se pro, se kontra annak, aki elmegy Paksra, és megnézi az erőművet, meg a látogatóközpontban az atomenergia kutatásának és felhasználásának történetét. De akik írnak róla, azoknak különösen hasznos, ha látják is az erőművet. A MÚOSZ külpolitikai szakosztálya újságíróknak szervezett utat Paksra.
Élményt adó programozóiskola gyerekeknek A programozást egészen fiatal korban el lehet kezdeni; már az alsó tagozatosok is könnyen megtehetik az első lépéseket. Az ehhez szükséges tudást és az első sikerélményeket a Logiscool ez évben megnyílt budaörsi, gödöllői és budapesti iskolájában szerezhetik meg a gyerekek.
Az Európai Unió 1300 millió forinttal támogatja a Sulinet korszerűsítését Eszközcsere, szolgáltatásfejlesztés, sávszélesség-bővítés: korszerűsödik és új szolgáltatásokkal bővül a Sulinet infrastruktúra az oktatás és kutatás információs infrastruktúráját fejlesztő és működtető Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) Sulinet+ projektje részeként – hangzott el ma az NIIF Intézet tájékoztatóján.
A hatékony energiahasználat a legolcsóbb energiaforrás Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás - állítja a Nemzetközi Energiaügynökség legújabb jelentése. Sokat nyerhetnénk azzal, ha ugyanúgy költenénk a hatékonyságra, mint az energia előállítására. Az energiahatékonyság piaca folyamatosan növekszik: 2012-ben világszerte összesen 300 milliárd dollárt fordítottak ilyen célokra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >