15. AV Trend & Hifi Show
Ismét alkalmazásfejlesztő verseny A tavalyi siker után idén is lesz Appra, magyar!. az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) védnökségével rendezett alkalmazásfejlesztő verseny célja a legkiválóbb magyar alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése. A kezdeményezést támogatja a Microsoft, a Quaestor és az eNET.
A messze látó tudomány hónapja Űrcsillagászat, genetika, vizuális informatika és agykutatás is szerepel a magyar tudomány ünnepe országszerte több, mint kétszáz rendezvényt kínáló programjában. A Magyar Tudományos Akadémia 11 évvel ezelőtt kezdeményezett és az idén „Messze látó tudomány” alcímű rendezvénysorozata elsősorban a jövőnket alakító technológiák és tudományos kutatások számára kínál bemutatkozási lehetőséget a november 3-át követő négy hét során.
Diplomaszerzés banki ösztöndíj-programmal Hét esztendeje fogott össze a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az MKB Bank, hogy felkarolja a tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő fiatalokat. A szerencsés kiválasztottak ösztöndíjat kapnak, s így akár felsőfokú képesítést is szerezhetnek.
EU-támogatással: játékos oktatással a jövőtudatos generációért A „Jövő+Fesztivál Magyarország” fesztiválsorozatot Székesfehérváron rendezték meg először. A program az idén a Földünkért-világnapon különleges szakmai nappal folytatódott, melynek helyszíne most az OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja volt a budapesti, VI. kerületi Benczúr utcában.
Sony World Photography Awards – keresik az ország legjobb fotósait A Sony Magyarország ismét meghirdeti az egyik legelismertebb fotográfiai versenyt, a Sony World Photography Awards-ot annak reményében, hogy megtalálja az ország legkiválóbb fotósait. A felhívás nyitott minden fotográfus számára. A nevezés ezen az oldalon keresztül ingyenes, mintegy 10 kategóriában.
Paksi tétlen nézelődés Nem kötelező letenni a voksát se pro, se kontra annak, aki elmegy Paksra, és megnézi az erőművet, meg a látogatóközpontban az atomenergia kutatásának és felhasználásának történetét. De akik írnak róla, azoknak különösen hasznos, ha látják is az erőművet. A MÚOSZ külpolitikai szakosztálya újságíróknak szervezett utat Paksra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >