Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
Szlovákia tiltani akarja a víz exportját Alkotmánymódosítást tervez a szlovák kormány a víz kivitelének tilalmáról. Ha szeptemberi ülésén elfogadja a törvényhozás a kormány törvényjavaslatát, akkor decembertől nem lehet exportálni a stratégiai nyersanyagnak számító ivó-, ásvány és geotermikus vizet. Kivétel csak a palackozott ásványvíz lesz illetve humanitárius helyzet esetén időlegesen feloldható a kiviteli stop. A korlátozás összefügghet azzal is, hogy a dél-szlovákiai Csallóköz alatt található a kontinens egyik legnagyobb ivóvíz tartaléka.
A kizsigerelt bolygó: mennyi marad Földünkből? Az idén minden eddiginél előbb, már ma, augusztus 19-én elérkeztünk a globális túlfogyasztás napjához. Az emberiség egyre gyorsabban fogyasztja a rendelkezésére álló erőforrásokat. Mára felhasználtuk azokat az erőforrásokat, amelyeknek fenntartható módon egy teljes évig elegendőnek kellett volna lenniük.
Jeles: jelnyelvi oktató alkalmazás gyerekeknek – bemutató a Szigeten Holnap a Sziget Fesztiválon próbálhatják ki első alkalommal az érdeklődők a főképp halló gyermekek számára készült jelnyelvi oktató alkalmazást, a „Jeles”-t. A Hallatlan Alapítvány és a Vodafone Magyarország Alapítvány által kifejlesztett „Jeles” hivatalosan szeptembertől lesz elérhető és ingyenesen letölthető iOS és Android eszközökre.
Világpremier: 3G-vel is lehet gyors a mobilnet A háromvivős HSDPA (—>High Speed Downlink Packet Access—>nagysebességű csomagkapcsolt letöltés) technológia világon először megvalósított élő bemutatóján 63 Mbit/mp használói irányú sebességet értek el; az EUL-MC (Enhanced Uplink Multi-carrier, azaz továbbfejlesztett, központi irányú többvivős technológia) 11,5 Mbit/mp sebességre volt képes. Az új 3G technológiamindeneddiginél jobb használói élmény nyújt a hálózati terheléstől függetlenül, akár a cella szélén is – tudatta az Infovilággal az Ericsson.
Az ABB részt vesz a hazai elektromos autózás fejlesztésében Az energetikai és automatizálási technológiák területén a világ élvonalához tartozó ABB elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felkérését az együttműködésre a hazai e-mobilitás elterjedését szolgáló kutatási és fejlesztési kezdeményezésben.
Pannon Park: világ minden tájáról várja a pesti állatkert a tervpályázatokat Fontos állomásához ért a Fővárosi Állat- és Növénykert középtávú fejlesztési programjának, azon belül a Pannon Parknak a megvalósítása. Máris lehet pályázni az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésére; a beadási határidőt augusztus 25-ig hosszabbították meg. A tervek elkészítésére az egész világról várnak pályázókat, ám a pályázaton a részvételt szigorú feltételekhez kötik.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >