ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Tudomány
Kemény Gábor „az Idő költőjéről”, Krúdy Gyuláról Megjelent Kemény Gábornak „Krúdy körül – Stilisztikai tanulmányok és elemzések a 20. századi magyar irodalomról” című, 16 stilisztikai tanulmányt tartalmazó kötete a Tinta Könyvkiadónál. Az akadémiai doktor szerző a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának tanára, a magyar nyelvészet, stilisztika, nyelvművelés egyik legtöbbet publikáló jeles tudósa. Kemény Gáborral beszélgetett munkatársunk. (A képen: Krúdy Gyula.)
Mesterséges intelligencia: a Bosch tanulni tanítja az autókat Megalkotja a jövő önvezető autóinak agyát a Bosch. A Bosch ConnectedWorld 2017 nemzetközi konferencián Berlinben a technológiák és szolgáltatások beszállítója bemutatta az automatizált járművekhez szánt fedélzeti számítógépét. A mesterséges intelligencia (MI) jóvoltából ez a számítógép képes gépi tanulási módszereket alkalmazni.
„Nézz Kossuth szemébe!” – Ünnepi újdonságok a Nemzeti Múzeumban Március 15-ike ünnepének közeledtével a Magyar Nemzeti Múzeum két új szerzeményével örvendezteti meg látogatóit. Az újdonságokat ma, március 13-án mutatták be a sajtó képviselőinek. Első alkalommal látható Budapesten a Kossuth Lajosról az Egyesült Államokban 1852-ben készült dagerrotípia (vásárlási értéke 23 ezer dollár!) Kiállították továbbá a márciusi ifjak egyike, Oroszhegyi Józsa börtönévei alatt faragott emlékpoharát is.
Átalakuló drogfogyasztás, új kihívások A dizájner drogok néhány évvel ezelőtti megjelenése és elterjedése teljesen megváltoztatta a drogfogyasztási szokásokat, új kihívások elé állítva nemcsak az addikcióval foglalkozó szakembereket, hanem a társadalomtudósokat is. Amíg az általános kilátástalanság nem változik, addig továbbra is csak az lesz a cél, hogy az érintettek a szerek segítségével „kiszálljanak”. Az általánosan rossz fizikai és mentális állapot a droghasználat melegágya.
HUNGRAIL Vasútakadémiát alapítottak A vasúti alágazat versenyképességének növelése és a magas színvonalú szakemberképzés támogatása céljából a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület létrehozta a Vasútakadémiát, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegye a vasutas hivatást, valamint tovább-, illetve átképzésekkel segítse a munkatársak szakmai fejlődését, előrelépési lehetőségét, mérsékelje a szakemberhiányt és az elvándorlást.
Paks II gazdaságilag életképtelen beruházás​ Az Európai Bizottság határozata szerint is csak állami támogatással valósítható meg a tervezett paksi atomerőmű-beruházás. Ez azt jelenti, hogy a közel 4000 milliárd forintos beruházási költségeken felül további száz-, akár ezermilliárdokat kell majd Paks II-re áldozni a központi költségvetésből. Ezt az Energiaklub elemzése is bebizonyította. 

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >