ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Tudomány
Kutatók a Balaton jegén Az utóbbi évek enyhe telei után idén újra befagyott a Balaton – az időjárási helyzet a tudósoknak is kedvezett. Kihasználva, hogy a tó jege elérte a 30 cm-es vastagságot, az MTA kutatói fúróexpedíciót szerveztek a jégre. A tavi üledékek, így a Balaton üledékének a vizsgálatával ugyanis jobban megismerhetők a földtörténeti közelmúltban lejátszódott éghajlati változások, egyben a jelenlegi globális felmelegedés várható hatásainak megértéséhez is közelebb juthatunk.
Sötét energia nélkül is megérthető a táguló Világegyetem Az ELTE kutatói a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society Letters című rangos nemzetközi csillagászati folyóiratban jelentették meg legújabb eredményeiket: vizsgálataik szerint sötét energia nélkül is meg lehet magyarázni az Univerzum gyorsulva tágulását. Az Univerzum 13,7 milliárd évvel ezelőtt keletkezett az Ősrobbanás során. 
Hófehérke és a törpék várják a pályázókat Pályázatot hirdet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szociálisan hátrányos körülmények között élő, kiemelkedő eredménnyel tanuló, a zene és általában a művészetek iránt különös érdeklődést tanúsító általános iskolások részére, akik szeretnék megnézni a budapesti Erkel Ferenc Színház Hófehérke és a 7 törpe című táncjáték előadását. 
Bekker Balázsé a Komáromy Gábor-ösztöndíj A kommunikációs szolgáltatásaival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban jelen lévő Cook Communications pr-ügynökség, valamint a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) arról értesítette szerkesztőségünket, hogy Bekker Balázs (20), a Budapesti Corvinus Egyetem szociológiaszakos hallgatója nyerte el az idei Komáromy Gábor-ösztöndíjat.
KRESZ-teszt diákoknak – a nyeremény: ingyen jogsi, robogó Háromfordulós KRESZ-versenyt hirdetett a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A játék ingyenes online-teszttel kezdődött, amit bárki kitölthet, a következő két fordulóban viszont már csak a legügyesebb 14–24 év közöttiek vehetnek részt. A szervezők két nyertest hirdetnek, az egyik ingyen szerezhet jogosítványt, a másik egy robogót kap.
A legjobb matek- és fizikatanárokat keresik – megvalósulhat egy álom Általános és középiskolákban fizikát vagy matematikát oktató pedagógusok nyerhetik el az Ericsson Magyarország kutatási és fejlesztési igazgatósága által 1999-ben alapított díjat, melynek célja az itthon és a nagyvilágban is kiemelkedő matematikai és természettudományos alapképzés támogatása, elismerése és erősítése.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >