Tudomány
Nagy üzlet az akkumulátoros erőmű Tesla Motors Inc. jó ideje állítja, hogy sok kis akkumulátor együttes alkalmazása fölválthatja a fosszilis tüzelőanyagokat. Eddig ez inkább elmélet volt, most azonban megtörténhet az áttörés. A cég mindössze három hónap alatt összerakta a világ legnagyobb lítium-akkumulátor tároló erőművét Dél-Kaliforniában. 
Az év fiatal vezetője: Kindli Erna Mintegy negyven pályázó közül Kindli Erna, a Tresorit informatikai vállalkozás marketing- és értékesítési igazgatója lett „az év fiatal vezetője – 2016” pályázat győztese. A szervezők az idén kategória-győzteseket is hirdettek nonprofit, kkv- és nagyvállalati kategóriákban. (A képen: Kindli Erna; foto: Beszedics Szilvia.)
Németül jól kell tudni: új szakma a duális képzésben Új szakmai lehetőség nyílik az Audi Hungaria duális szakképzésében. A vállalat ugyanis különösen fontosnak tartja az érettségi utáni szakmai képzést is, idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővül a kínálat. Az oktatás nagyrészt német nyelven zajlik, középpontban az integrált szakmai készségek, tudás, személyes adottságok állnak.
Huszonötödször is: magyar innovációs nagydíj Az innovációs nagydíjon kívül összesen hat innovációs díjat osztanak ki az Országházban azok között, akik február 15-ig benyújtják munkájukat a magyar innovációs nagydíj pályázatra. A kiírók: a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány.
Szoftver segíti a színtévesztőket a tévézésben Tavaly januárban láttak hozzá a szakemberek a SeeColors szoftver kifejlesztéséhez, amely segít meghatározni a színtévesztés fajtáját, illetve a letöltött alkalmazással átkalibrálni a tévé képernyőjét. A néző ezt követően azokat a színeket is élvezheti, amelyek a képátalakítás nélkül számára láthatatlanok.
A magyarok 61 százaléka napenergiával fűtené a lakását Egy tanulmány szerint, melyet az E.ON rendelt meg az európai életkörülményekről, a németeknek csaknem a fele úgy véli, hogy a helyiségeket jobb lenne környezetbarát napenergiával fűteni. Ez azonban gyökeres változással járna, mivel a Kantar EMNID által készített reprezentatív felmérés azt is kiderítette, hogy Németországban a legtöbb lakóházat és lakást még mindig földgázzal vagy olajjal fűtik.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >