ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Tudomány
Milliószor gyorsabban vizsgálható a mozgó, gondolkodó agy magyar kutatók új módszerével A Rózsa Balázs (MTA KOKI és PPKE) és kutatótársai által kifejlesztett módszerrel éber, aktívan mozgó állatok agyának nagy idegsejthálózatai vizsgálhatók. Ez segítheti az agy információ-kódolásának megismerését nemcsak egészséges állatokban, hanem különféle betegségekben is. A kutatók cikkét a Neuron című szakfolyóirat kiemelt írásai sorában közölte.
Lőrincze Lajos emlékére: könyvtárbővítés fél áron Pályázatot írt ki a Tinta Könyvkiadó a magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv új, korszerű szótáraival témakörben – közölte szerkesztőségünkkel Kiss Gábor, a kiadó Lőrincze Lajos-díjas igazgató-főszerkesztője. Az indíttatásról elmondta: egy felmérés szerint a hazai könyvtárak nagy többségében ugyanis csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók.
Nagy üzlet az akkumulátoros erőmű Tesla Motors Inc. jó ideje állítja, hogy sok kis akkumulátor együttes alkalmazása fölválthatja a fosszilis tüzelőanyagokat. Eddig ez inkább elmélet volt, most azonban megtörténhet az áttörés. A cég mindössze három hónap alatt összerakta a világ legnagyobb lítium-akkumulátor tároló erőművét Dél-Kaliforniában. 
Az év fiatal vezetője: Kindli Erna Mintegy negyven pályázó közül Kindli Erna, a Tresorit informatikai vállalkozás marketing- és értékesítési igazgatója lett „az év fiatal vezetője – 2016” pályázat győztese. A szervezők az idén kategória-győzteseket is hirdettek nonprofit, kkv- és nagyvállalati kategóriákban. (A képen: Kindli Erna; foto: Beszedics Szilvia.)
Németül jól kell tudni: új szakma a duális képzésben Új szakmai lehetőség nyílik az Audi Hungaria duális szakképzésében. A vállalat ugyanis különösen fontosnak tartja az érettségi utáni szakmai képzést is, idegen nyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző szakmával bővül a kínálat. Az oktatás nagyrészt német nyelven zajlik, középpontban az integrált szakmai készségek, tudás, személyes adottságok állnak.
Huszonötödször is: magyar innovációs nagydíj Az innovációs nagydíjon kívül összesen hat innovációs díjat osztanak ki az Országházban azok között, akik február 15-ig benyújtják munkájukat a magyar innovációs nagydíj pályázatra. A kiírók: a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >