ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Tudomány
Szoftver segíti a színtévesztőket a tévézésben Tavaly januárban láttak hozzá a szakemberek a SeeColors szoftver kifejlesztéséhez, amely segít meghatározni a színtévesztés fajtáját, illetve a letöltött alkalmazással átkalibrálni a tévé képernyőjét. A néző ezt követően azokat a színeket is élvezheti, amelyek a képátalakítás nélkül számára láthatatlanok.
A magyarok 61 százaléka napenergiával fűtené a lakását Egy tanulmány szerint, melyet az E.ON rendelt meg az európai életkörülményekről, a németeknek csaknem a fele úgy véli, hogy a helyiségeket jobb lenne környezetbarát napenergiával fűteni. Ez azonban gyökeres változással járna, mivel a Kantar EMNID által készített reprezentatív felmérés azt is kiderítette, hogy Németországban a legtöbb lakóházat és lakást még mindig földgázzal vagy olajjal fűtik.
Nem csak múzeum, látványműhely is – új főigazgató a PIM élén Átvette öt évre szóló megbízását az emberi erőforrások miniszterétől Prőhle Gergely. A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új főigazgatójának mai beiktatásán a tárcavezető hangsúlyozta: az a jó vezető, aki személyiségével „fazont” szab egy-egy intézménynek. A most leköszönő E. Csorba Csilla irányításával a PIM az addiginál nyitottabbá, látogatottabbá vált, és az új főigazgatónak érdemes megőriznie az elért eredményeket.
Évindító – YouTube Híradóval Hétfőtől nézhető a Középsuli csatornáján az elsősorban diákokat megszólító YouTube Híradó, amely a legfrissebb és legérdekesebb online híreket, videókat és különlegességeket foglalja össze. Az „adásra” egyelőre kéthetente kattinthatunk rá.
Genetika és környezet: az autizmus-kutatás friss eredményei Meredeken emelkedik az autizmussal diagnosztizáltak száma, amit teljes egészében sem az eddiginél nagyobb figyelem, sem a növekvő diagnosztikus pontosság nem magyaráz. Az autizmus iránti társadalmi és tudományos érdeklődést szem előtt tartva, az MTA a magyar tudomány ünnepén kiemelt előadást szentelt a területnek.
Kiválasztották az ABB egyetemi ösztöndíj-pályázatainak győzteseit Kiválasztották az ABB Kft. ösztöndíjaira kiírt pályázatok győzteseit. Január végén kezdődik a cég két egyetemi programja, melyet a vállalat az energetika és automatizálás területén tanuló, végzős egyetemi és főiskolai hallgatók számára hozott létre. Az ABB ösztöndíjra 3. éves BSc, 4. vagy 5. éves MSc műszaki felsőoktatási hallgatók pályázhattak.

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >