ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Tudomány
Tények, amiket a gáz fűtőértékről tudni illik Gyakran hallani – főként a fűtési szezonban – olyan véleményeket, amelyek szerint a földgáz fűtőértéke megváltozott, hiszen magasabb lett a gázszámla, vagy éppen más lett a gázláng színe. A feltételezés távol áll a valóságtól. A földgázelosztó a rendszerébe betáplált gáz elosztását végzi. A fűtőérték ’értékét’ sem befolyásolni, sem megváltoztatni nem tudja.
Számunkra lesújtó a legfrissebb PISA-felmérés eredménye Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa, valamint Douglas Frantz, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkár-helyettese ma mutatta be a 2015-i Nemzetközi tanulói teljesítménymérés (PISA-felmérés) eredményeit. A hatodik alkalommal, és ezúttal a világ 72 országában végzett vizsgálat a 15 éves tanulók teljesítményét hasonlítja össze.
Plüssmedvék nyerték a programozóbajnokságot Hatodik alkalommal az idén rendezték meg az Ericsson C++ programozóbajnokságát. A feladat a futball-téma köré íródott. A történet szerint egy focibajnokság van készülőben és ahhoz, hogy a csapatok eljussanak a mérkőzésig, először egyenként kell felfejleszteniük csapattagjaikat.
Mi volt itt a Naprendszer előtt? A tudományos alapkutatás „olimpiai aranyérmét” nyerte egy magyar csillagászcsoport, amelynek vezetője egy olasz kutatónő. Az MTA CSFK Csillagászati Intézetében arra keresik majd a választ, hogy a Földnek is otthont adó Naprendszer általános csillagrendszer-e a galaxisban, vagy ritka kivétel.
Nemzedékek kötelessége az emlékezés a gyógyíthatatlan sebek áldozataira Ha Szita Szabolcs nem lenne (már jó évtized óta) a Magyar Tudományos Akadémia doktora, akkor a minap megjelent munkája, a „Gyógyíthatatlan sebek / Magyarok az auschwitz-birkenaui lágerbirodalomban” című monográfiája – ez bizton állítható – azonnal szavatolná számára a tudományos fokozatot.
Magyar innovációs nagydíj-pályázat – huszonötödször Kiírta a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen, a díjjal hagyományosan az év legrangosabb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén.

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >