Tudomány
Plüssmedvék nyerték a programozóbajnokságot Hatodik alkalommal az idén rendezték meg az Ericsson C++ programozóbajnokságát. A feladat a futball-téma köré íródott. A történet szerint egy focibajnokság van készülőben és ahhoz, hogy a csapatok eljussanak a mérkőzésig, először egyenként kell felfejleszteniük csapattagjaikat.
Mi volt itt a Naprendszer előtt? A tudományos alapkutatás „olimpiai aranyérmét” nyerte egy magyar csillagászcsoport, amelynek vezetője egy olasz kutatónő. Az MTA CSFK Csillagászati Intézetében arra keresik majd a választ, hogy a Földnek is otthont adó Naprendszer általános csillagrendszer-e a galaxisban, vagy ritka kivétel.
Nemzedékek kötelessége az emlékezés a gyógyíthatatlan sebek áldozataira Ha Szita Szabolcs nem lenne (már jó évtized óta) a Magyar Tudományos Akadémia doktora, akkor a minap megjelent munkája, a „Gyógyíthatatlan sebek / Magyarok az auschwitz-birkenaui lágerbirodalomban” című monográfiája – ez bizton állítható – azonnal szavatolná számára a tudományos fokozatot.
Magyar innovációs nagydíj-pályázat – huszonötödször Kiírta a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot a Magyar Innovációs Alapítvány együttműködő partnereivel közösen, a díjjal hagyományosan az év legrangosabb műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítményét ismerik el – jelentette be Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) alapító elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub rendezvényén.
Zsidómentő lengyelekről nyílt kiállítás a budapesti Holokauszt Emlékközpontban Életüket kockáztatva – Zsidómentő lengyelek a vészkorszak idején címmel nyílt időszaki kiállítás kedden a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. A budapesti lengyel nagykövetséggel és a Lengyel Intézettel közös rendezésű kiállítás anyagát a Lengyel Zsidóság Történetének Múzeuma (Polin Múzeum) és a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma állította össze, az év végéig látható tárlat 18 panelen mutatja be a lengyel embermentőket.
Ipari forradalom? – irányított iparfejlesztés, 1946–56 Az 1956-i forradalom és szabadságharcot megelőző évtized gazdasági „fejlődéséből” ragad meg momentumokat az „Ipari forradalom?” című kamarakiállítás, amelyet ma délben dr. Zsigmond Gábor PhD., a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tudományos főigazgató-helyettese nyitott meg a Műszaki Tanulmánytárban.

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >