ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Tudomány
Zsidómentő lengyelekről nyílt kiállítás a budapesti Holokauszt Emlékközpontban Életüket kockáztatva – Zsidómentő lengyelek a vészkorszak idején címmel nyílt időszaki kiállítás kedden a budapesti Holokauszt Emlékközpontban. A budapesti lengyel nagykövetséggel és a Lengyel Intézettel közös rendezésű kiállítás anyagát a Lengyel Zsidóság Történetének Múzeuma (Polin Múzeum) és a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériuma állította össze, az év végéig látható tárlat 18 panelen mutatja be a lengyel embermentőket.
Ipari forradalom? – irányított iparfejlesztés, 1946–56 Az 1956-i forradalom és szabadságharcot megelőző évtized gazdasági „fejlődéséből” ragad meg momentumokat az „Ipari forradalom?” című kamarakiállítás, amelyet ma délben dr. Zsigmond Gábor PhD., a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tudományos főigazgató-helyettese nyitott meg a Műszaki Tanulmánytárban.
Egyedülálló és első: elektronikai és elektrotechnikai konferencia és szakkiállítás Egyre keményebb kihívásokkal kell szembenézniük az elektronikai és elektrotechnikai ipar szereplőinek. A hatékony működéshez élénk piaci mozgásra, folyamatos megújulásra, kapcsolatok építésére van szükség. Ebből a célból a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) – összefogva szakmai szövetségekkel, partnerekkel és a szakmédiával – az ágazat teljes vertikumát célzó konferenciákkal – munkamegbeszélésekkel összekötött, saját, önálló rendezvény, kiállítás létrehozását tűzte ki célul.
Tesla-motort épített a magyar szemorvos Svájcban – Nikola álmát Miklós valósította meg Százhuszonhét évvel ezelőtt, 1889-ben Nikola Tesla szabadalmaztatott egy motort, amely hőből nyerte ki... az energiát, de ő nem építette meg a motort. Egy magyar származású szemorvos, Nikolaus Vida Svájcban most bemutatta a Nikola Tesla ötlete alapján megépített, és persze működő termomágneses motort. (A képen: Nikola Tesla)
A magyaroknak továbbra sem érdeke Paks II megépítése A Greenpeace azt várja a magyar kormánytól: adjon valódi válaszokat a magyar adófizetők egészségét, biztonságát és pénzügyi helyzetét súlyosan befolyásoló kérdésekre Paks II-vel kapcsolatban. Ezeket ugyanis nem tisztázza a tegnap érkezett hír, mely szerint az Európai Bizottság megszüntette a Magyarország ellen folyó kötelezettségszegési eljárást Paks II ügyében.
A kis műhelytől a világmárkáig: 130 éves a Bosch Ez még nem látszik sikertörténetnek: az 1886 november 15-én alapított telephely dolgozóinak a száma 1891-re kettőről mindössze 15-re nőtt. Ugyanabban az évben a vállalat alaptőkéje majdnem teljesen elfogyott, Bosch édesanyja volt a kezes, és egyéb bankhitelek mellett a vállalat 1892-re a fizetésképtelenség határára sodródott...

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >