Tudomány
Egyedülálló és első: elektronikai és elektrotechnikai konferencia és szakkiállítás Egyre keményebb kihívásokkal kell szembenézniük az elektronikai és elektrotechnikai ipar szereplőinek. A hatékony működéshez élénk piaci mozgásra, folyamatos megújulásra, kapcsolatok építésére van szükség. Ebből a célból a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) – összefogva szakmai szövetségekkel, partnerekkel és a szakmédiával – az ágazat teljes vertikumát célzó konferenciákkal – munkamegbeszélésekkel összekötött, saját, önálló rendezvény, kiállítás létrehozását tűzte ki célul.
Tesla-motort épített a magyar szemorvos Svájcban – Nikola álmát Miklós valósította meg Százhuszonhét évvel ezelőtt, 1889-ben Nikola Tesla szabadalmaztatott egy motort, amely hőből nyerte ki... az energiát, de ő nem építette meg a motort. Egy magyar származású szemorvos, Nikolaus Vida Svájcban most bemutatta a Nikola Tesla ötlete alapján megépített, és persze működő termomágneses motort. (A képen: Nikola Tesla)
A magyaroknak továbbra sem érdeke Paks II megépítése A Greenpeace azt várja a magyar kormánytól: adjon valódi válaszokat a magyar adófizetők egészségét, biztonságát és pénzügyi helyzetét súlyosan befolyásoló kérdésekre Paks II-vel kapcsolatban. Ezeket ugyanis nem tisztázza a tegnap érkezett hír, mely szerint az Európai Bizottság megszüntette a Magyarország ellen folyó kötelezettségszegési eljárást Paks II ügyében.
A kis műhelytől a világmárkáig: 130 éves a Bosch Ez még nem látszik sikertörténetnek: az 1886 november 15-én alapított telephely dolgozóinak a száma 1891-re kettőről mindössze 15-re nőtt. Ugyanabban az évben a vállalat alaptőkéje majdnem teljesen elfogyott, Bosch édesanyja volt a kezes, és egyéb bankhitelek mellett a vállalat 1892-re a fizetésképtelenség határára sodródott...
A Bosch hálózatba kapcsolja a motorkerékpárt Két kategóriában három díjat nyert a Bosch a motorkerékpárok számára kínált rendszereivel. A motoros információs-rendszert a „Járműben található audió/videó” és a „Járművek intelligens rendszerei” kategóriákban tüntették ki. A kis motorkerékpárokhoz és robogókhoz kínált hálózatba kapcsolt biztonsági megoldás szintén a „Járművek intelligens rendszerei” kategóriában kapott elismerést.
Régi gép + hálózatba kapcsoltság = új előnyök Immár 129 éves, lábbal hajtható és az Ipar 1.0 igazi gyöngyszeme: személyesen a cégalapító, Robert Bosch dolgozott 1887-től évekig ezen a 300 kilogrammos öntöttvas esztergapadon. Egyebek mellett ezen készültek mágneses gyújtásrendszere alkatrészei is, amely első nagysikerű termékeként hozta meg az áttörést a vállalat számára a 19. század végén.

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >