Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
Megnyílt az Artmagazin online változata Érdekes új kortárs művészeti fórumnak ígérkezik a megújult Artmagazin Online. Topor Tünde, a színes, „szélesvásznú”, tíz éve működő Artmagazin főszerkesztője mutatta be lapja interneten olvasható változatát, amely 2013-ban jelent meg Somogyi Hajnalka vezetésével, ám most új főszerkesztőt kapott Mucsi Emese személyében.
A világ zsidó aviátorai – egyedülálló kiállítás az Izraeli Kulturális Intézetben A Mensch Nemzetközi Alapítvány szervezésében, a holokauszt 70. évfordulóján Geiger András alapító elnök és Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke nyitotta meg a történelem leghíresebb zsidó aviátorairól szóló kiállítást. Az Izraeli Kulturális Intézetben (Budapest, VI., Paulay Ede utca 1.)  szeptember 3-ig megtekinthető kiállítás tovább vándorol Pozsonyba, Varsóba, Haifába és valószínűleg más kontinensekre. (A képen: Szenes Hanna.)
Ízzel-lélekkel 21. századi magyar konyha – paradicsom A paradicsom a magyar nyár legjobb ízeit egyesíti, konyhánk egyik legkitüntetettebb zöldsége. A paprikához hasonlóan a burgonyafélék családjából, a dél-amerikai Andok vidékéről származik. A közép-amerikai náhuatl indiánok nyelvén „a farkasok barackja”; vagyis a neve erősíti a vele szemben táplált gyanút, amely szerint mérgező rokonai miatt óvatosságra kényszerülünk.
Meghalt Esterházy Melinda Ausztria legvagyonosabb hölgye, Esterházy Pál herceg (1901-1989) özvegye 94 évesen halt meg. Nevéhez fűződik a magyar történelmi örökség részét képező kismartoni Esterházy-kastély és Fraknó várának állapotmegőrzése, azokban jelentős kiállítások rendezése. Ottrubay Melinda néven született Budapesten 1920-ban, Ottrubay Dezső törvényszéki elnök lányaként. A Magyar Állami Operaház primabalerinája lett. Ekkor, karrierje csúcsán ismerkedett meg későbbi férjével, akivel 1946-ban házasságot kötött.
Csukás István-díj új gyermekdaraboknak Őze Áron, a Pesti Magyar Színház igazgatója – a szerencsére még aktív – Csukás István íróról (képünkön) elnevezett díjat alapított új gyermekdarabok megírására. Az eseményt a Petőfi Irodalmi Múzeum égisze alá tartozó Mesemúzeumban jelentették be a sajtónak.
Jogot sért az orvos, aki feljelenti a drogfogyasztó pácienst A TASZ kérésére körlevélben utasította az országos tisztifőorvos az egészségügyi dolgozókat, hogy ne jelentsék a kábítószeres eseteket a rendőrségnek, mert ez jogsértő és káros. “Olyan esetről is tudunk, amikor a gyermekkórház orvosa még a drog miatt rosszul lett fiatalkorú lázlapját is kiadta az eljáró rendőrnek, ami teljesen elfogadhatatlan,” mondta Sárosi Péter, a TASZ drogpolitikai programvezetője.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >