ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
Abszurd jogsérelem a pszichiátriákon Sérül a nem-önkéntes pszichiátriai gyógykezelés alá vont személyek hatékony jogorvoslathoz való joga - állapította meg a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) beadványa alapján az állampolgári jogok biztosa. A jelentés a sürgősségi és a kötelező gyógykezeléssel kapcsolatos több más problémára is felhívta a figyelmet.
Ha a népszavazáson múlnék, biztosan visszalépnénk az olimpiarendezéstől Ha a Momentum kezdeményezése sikerrel jár, és kiírják a népszavazást, a budapestiek többsége amellett tenné le a voksát, hogy a főváros vonja vissza olimpiai pályázatát. Bár a népszavazásra az adminisztratív korlátozások miatt csak a bejelentett fővárosi lakosoknak lehet esélyük, a döntésen érdemben az sem változtatna, ha mindenki szavazhatna, ugyanis a vidékiek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik a visszalépést támogatják.
Orosz kibermaffia: napi 30 millió forint nyereség zsarolóvírusokból Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek. Ez csak az egyik megállapítása annak az összegző kutatásnak, amelyet a kibertanácsadó cég szakemberi végeztek az orosz anyanyelvű kiberbűnözői világról. 
Közérdeket szolgáló kampány a kórházi fertőzések ellen Kampányba kezd a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a kórházi fertőzések elleni fellépés végett. A jogvédő szervezet arra kéri az állampolgárokat, osszák meg azokat az eseteket, amelyekben ők vagy családtagjuk kórházi fertőzés áldozatai lettek. A TASZ a személyes történetek alapján arra szólítja fel az ÁNTSZ-t: folytasson soron kívüli ellenőrzéseket az érintett intézményekben, feltárva a fertőzések okait.
Zongoristák vetélkedője – Magyarországon lesz az előválogatás A budapesti Zeneakadémián tartja az előválogatást a 2017-i zongoraversenyéhez a New York Concert Artists & Associates. A fiatal zenészeket támogató szervezetet a világszerte ismert Klara Min zongoraművésznő alapította és vezeti. A felváltva New Yorkban és Berlinben élő művésznő az előválogatás előtti napon, február 24-én szólóestet ad a Régi Zeneakadémián.
A kétségbeesés tervrajza: nem szabad megismételni az EU–Törökország-alkut Az EU és Törökország között tavaly létrejött megállapodás menekültek és migránsok ezreit kényszeríti nyomorúságos és veszélyes körülmények közé, ezért semmi esetre sem szabad más országokkal hasonló alkukat kötni a jövőben – jelentette ki az Amnesty International az alku közelgő évfordulója előtt.

<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >