Egyéb
Jegyet ér a csók: szerelmespároknak fél áron A közelgő Bálint nap jegyében szombattól keddig, vagyis február 11-től 14-ig a szerelmespárok ketten egy jeggyel látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A jogosultság igazolásához csak annyi kell, hogy belépéskor csókot váltsanak egymással.  február 14-én ünnepli ugyanis negyedik születésnapját Asha, a Budapesten született elefántborjú.
Magyarítva: ha pofán nyomnak… Ha pofán vágnak, vágj vissza! Olykor rémségesen egyszerű a film megértése. A kulcsmondat, a tanulságok összegzése elhangzik, ha nagyon lírai, belekönnyezünk, amikor meg durva, mint az élet, akkor szólunk, hogy bocsi, erős lesz. Nem kell ide cenzúra, ízlésrendőrség, a Kojot című film attól felháborító, hogy igaz.
A legfrissebb 168 Órából: Valódi költő a Fidesz rejtőzködő szóvivője A Fidesz 2014-ben kinevezett, ritkán látott szóvivőjét a Nők 40, azaz a nagymama-nyugdíj apropóján nőkről, politikáról, nyugdíjasokról kérdeztük. Az amúgy versírással is foglalkozó képviselő asszony állítja: a Fideszben megbecsülik a nőket. Arról pedig, hová tűnt 2700 milliárd forint a magánnyugdíj-pénztárakból, érdekes elmélettel állt elő. Lampé Ágnes interjúja; a képeket Hermann Ildikó készítette.
Fél áron teljes élvezet a hazai fürdőkben Még javában dúlt az indián nyár, amikor a meteorológiai előrejelzés már azzal riogatott, hogy az idén szokatlanul hideg télnek nézünk elébe. És valóban. Az utóbbi hetekben többször süllyedt a hőmérő higanyszála nulla fok alá, mint afölé. Mit tehet Ilyenkor az ember? Bízik a természet körforgásában, hogy előbb vagy utóbb, de az idén is beköszönt a tavasz.
V. V. háborúja: Mit akar Oroszország? Háború Oroszországgal 2017. Egy magyarul most megjelent regény viseli ezt a címet. Főhőse egy családnév nélküli orosz államfő, akit – csakúgy, mint a hivatalban lévő elnököt – Vlagyimir Vlagyimirovicsként tisztelnek. Ez a V. V. érdekes módon minden ízében hasonlít nagyra becsült vendégünkre, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinra. A szerző egy brit nyugállományú NATO-tábornok, Sir Richard Shirreff (a képen; foto: gcsp.ch). A könyről Miklós Gábor eszmefuttatását adjuk közre a 168 Óra szerkesztőségének engedélyével.
Regiomontanus 550 éve érkezett Magyarországra Alkalmi bélyeg kibocsátásával köszönti a Magyar Posta Regiomontanus Magyarországra jövetelének 550. évfordulóját. A bélyeg Kara György grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült 200 ezer példányban. A 235 forint névértékű, négyszín-offszet eljárással készült  újdonság már kapható.

<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >