ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
Hollókői húsvéti fesztivál: lány s asszony nem marad szárazon Éppen harminc évvel ezelőtt választotta az UNESCO a világörökség részének az egyetlen magyar falut, a Palócföld szívét, Hollókőt. Az ottani házak, népviseletek, népszokások mind-mind az egyetemes kultúra részei, és a palócok büszkén s vidáman őrzik is a hagyományaikat. Húsvét közeledtével a lányok kinézik az udvar legszebb tyúkját, és különleges étrenddel dédelgetik, hogy minél gömbölyűbb tojásokat tojjék.
Tizenháromezer válasz: rugalmas munkahelyre, alkotói szabadságra vágynak a fiatalok A rugalmas munkavégzés és a kollégák személye a legfontosabb tényezők a jövő munkavállalói számára. Az alapfizetés is fontos, ám a relatív fontosságot tekintve az öt legfontosabb elem között a javadalmazáshoz kapcsolódó tényező csupán a harmadik. A PwC Magyarország 13 ezer közép- és felsőoktatási intézményben tanuló, 16–26 éves munkahely-választási igényeit, terveit elemezte.
A kormány ellehetetleníti a magyar piacon működő médiavállalatokat A kormány az Európai Bizottság 2016. november 4-i határozatára és az Európai Bíróság március 24-i végzésére reagálva tegnap benyújtotta azt törvénytervezetet, amely szerint az eddigi 5,3% helyett az idén január 1. és május 31. között 0% lesz a reklámadó mértéke, majd június elsejétől 9%-ra emelkedik az adóteher.
Ismét lesz karmesterverseny! – várják a jelentkezőket Felelevenítette az egykoron az egész ország által figyelemmel kísért nemzetközi karmesterversenyek hagyományát a Filharmónia Magyarország. Az eseményt októbertől decemberig rendezik meg. Eddig 26 országból – Kínától Oroszországon át Amerikáig – több mint száz pályázót regisztráltak, de május 1-jéig még nyitott a jelentkezés az 1979. január 1. után született karmesterek számára. (A képen: Sir Georg Solti.)
Elhurcolták „a bölcsesség szeretetének” tudósa szobrát Ma reggel – a fővárosi közgyűlés elé terjesztett és többségi javaslattal elfogadott határozat alapján – elhurcolták a világhírű magyar filozófus, esztéta, a 20. század egyik nagy gondolkodójának és tudományos iskolateremtőjének a szobrát a budapesti, XIII. kerületi Szent István parkból.
Mars, Seuso-kincsek, történelemhamisítás – kezdődik az Akadémia filmklubsorozata A Tanácsköztársaság története és a történelemhamisítás, Szigetvár ostroma egy játékprogrammal életre keltve, a 2033-i Mars-misszió, a dunai halak élővilága Budapestnél – csupán néhány azon témák közül, amelyekről több is megtudható az április 12-én kezdődő „Filmklub az Akadémián” sorozat vetítésein.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >