Egyéb
Itt a jó idő! – kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál Rügyfakadáskor nemcsak egy-egy kellemes séta kedvéért célszerű otthonról kimozdulni, hanem érdemes ellátogatni Európa egyik kiemelkedően fontos összművészeti fesztiváljának programjaira is. A budapesti „kulturális tavasz” március 31-én kezdődik: a több mint három héten át tartó fesztiválon, rendhagyó rendezvényeken világsztároknak tapsolhat a közönség.
Nyári káprázat Pécsett – Zsolnay Fényfesztivál Tavaly látogatók tízezrei előtt mutatkozott be a baranyai megyeszékhelyen a Zsolnay Fényfesztivál. Az idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a pécsi belváros, az ország legjobb fényfestő-csapatai keltenek életre több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet, mely európai összehasonlításban is kimagasló, varázslatos látványosság.
Magyar Civil Becsületrend, 2017 Az Ars Humanica Hungarica Kör, a keresztény humánum alapvető értékeit képviselő és hirdető szellemi társulás, amelyet tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói hoztak létre, az idén hatodik alkalommal adta át az általa alapított Magyar Civil Becsületrend kitüntetéseit.
Menedék – az élet írta film Nehéz filmet csak a mozgó képekért figyelni. Persze, hogy megérint a háborúba rángatott Varsó szépsége, a városi állatkert egzotikuma, a gettó, a halálvonat látványa, de a történet ennél több. Igaz. Valamikor az élet írta, szereplői születtek, meghaltak, ezért sem felejthetők.
Egyre inkább offline fenyegetésekké válnak az online veszélyek Kétségtelen, hogy fogyasztók online tevékenysége – az e-kereskedelemtől a távmunkáig – egyre inkább hatással van a fizikai világra is. Az Ericsson ConsumerLab legújabb jelentése az online és a valódi világ közötti határ elmosódását vizsgálta; a jelentés rávilágít, hogy az online tevékenységek fizikai veszélyekkel is járhatnak, a kutatás pedig azt is megvizsgálta, ez milyen hatással van a fogyasztók biztonságérzetére.
Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >