ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
Csoboth Edina nyerte a magyar nemzeti díjat A Sony World Photography Awards szakmai zsűrije ma bejelentette: Csoboth Edina „Oliver” című fotómunkája nyerte az idén a magyar nemzeti díjat. A nemzeti díj a világ legnagyobb fotóversenyének, a Sony World Photography Awards-nak világméretű programja, amely – szakmai tudástól függetlenül - minden fotós előtt nyitva áll.  Célja, hogy a nevezett 65 ország fotósainak fényképeiből kiválassza a legjobb, egyetlen képből álló művet.
Már nem Orbán az egyértelműen legnépszerűbb vezető politikus A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9–14. között 1054 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését. A múlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot növekedve 25 százalék.
,,Aki hallgat, az is beszél” Nemrég jelent meg Aczél Petra Neked van igazad? című könyve a Tinta Könyvkiadónál. Ebből az alkalomból beszélgetett a szerzővel tudósítónk, aki elsőként ezt kérdezte: A könyv címlapján csupán egy kulcs az illusztráció; melyik zárat nyitja ez a kulcs? (A képen a könyv írója, Aczél Petra.)
Cisco-jelentés a kiberbiztonságról: visszatérnek a klasszikus módszerek Éppen évtized óta teszi közzé a Cisco az éves biztonsági jelentését, követvén a kiber-bűnözéssel kapcsolatos fejleményekeket. Az idei a kiber-biztonsági támadások üzleti hatásait is vizsgálta, és a többi között megállapította: a kiber-biztonsági incidensek következtében a vállalatok bevételeik és ügyfeleik akár egyötödét is elveszíthetik.  
Kezdődik a nyári időszámítás – kisebb áramszámla, környezetvédelem Minden év március utolsó vasárnapján – az idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás és október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta hazánk – mindenekelőtt a lakosság – tetemes mennyiségű villamos energiát takarít meg.
Elsőként Szegedre gurul a fogászati rendelő Évek óta járja az országot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza: a gyógyítást önként és ingyen vállaló fogorvosok az idén is csaknem húsz helységet, jórészt iskolát keresnek föl vizsgálat, kezelés és szaktanácsadás céljából. A programot évek óta támogatja a Colgate-Palmolive Magyarország: fogkefét és fogkrémeket ajándékoznak a gyerekeknek, ezzel is segítik a helyes fogápolási szokások kialakítását. 

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >