ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
Új módszerrel mutatható ki a cukorbetegség A gének és a szervezetben található zsírmolekulák évekkel azelőtt jelezhetik a 2-es típusú cukorbetegség várható kialakulását, hogy annak tünetei megmutatkoznának. A felfedezéshez két tudóscsoport eredményei vezettek el. Az egyik megtalálta a 2-es típusú diabétesz megjelenéséért felelős gént, az Elovl2-t.
Tragédiákról öt percben Az asszonnyal szemben kérek helyet és huppanok le a buszon. Kint zuhog. Rám mosolyog félszegen, aztán mintha ismernénk valahonnan egymást, talán innen, a Földről, megjegyzi, jólesik a földnek ez az eső. Tegnap remek idő volt, tett-vett a kertben, ami napról napra nagyobb lesz. Amíg ketten csinálták, csodájára járt a szomszédság. Mint egy kis paradicsom a családi ház körül.
címkék:  borsóbuszcukorbajesőházkertráktragédiavérnyomásözvegy
Krasznahorkai László lett az idei Aegon-díjas Magyarország legnagyobb pénzjutalommal járó magánalapítású elismerése az Aegon Művészeti Díj. Az immár tizenkettedik alkalommal átadott elismerés az előző év legkiemelkedőbb kortárs szépirodalmi alkotását díjazza. Az idén Krasznahorkai László kapta meg az Aegon Művészeti Díját és a vele járó nettó hárommillió forintot a Báró Wenckheim hazatér című regényéért.
Itt a jó idő! – kezdődik a Budapesti Tavaszi Fesztivál Rügyfakadáskor nemcsak egy-egy kellemes séta kedvéért célszerű otthonról kimozdulni, hanem érdemes ellátogatni Európa egyik kiemelkedően fontos összművészeti fesztiváljának programjaira is. A budapesti „kulturális tavasz” március 31-én kezdődik: a több mint három héten át tartó fesztiválon, rendhagyó rendezvényeken világsztároknak tapsolhat a közönség.
Nyári káprázat Pécsett – Zsolnay Fényfesztivál Tavaly látogatók tízezrei előtt mutatkozott be a baranyai megyeszékhelyen a Zsolnay Fényfesztivál. Az idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a pécsi belváros, az ország legjobb fényfestő-csapatai keltenek életre több mint tízezer négyzetméternyi vetített felületet, mely európai összehasonlításban is kimagasló, varázslatos látványosság.
Magyar Civil Becsületrend, 2017 Az Ars Humanica Hungarica Kör, a keresztény humánum alapvető értékeit képviselő és hirdető szellemi társulás, amelyet tudósok, egyházi személyek, művészek és a művészet pártolói hoztak létre, az idén hatodik alkalommal adta át az általa alapított Magyar Civil Becsületrend kitüntetéseit.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >