Egyéb
Https-forgalom: rossz, ha elemzik az antivírusok A Google, a Mozilla, a Cloudflare és két egyetem kutatói tanulmányban kritizálják, hogy az antivíruscégek végpontvédelmi termékei elfogják a https-forgalmat. A https-forgalom elemzése alapesetben nem lenne lehetséges. A vírusirtó szoftverek azonban telepíthetnek egy saját tanúsítványt, így már képesek elemezni a titkosított internet-kapcsolatokon átfutó adatokat.
A legszegényebbek költenék a legtöbbet a saját temetésükre Csak a magyarok harmada gondolja úgy, hogy teljesen saját magának kellene előteremtenie a temetésének költségeit, 44 százalék szerint ez mások, az állam, a hozzátartozók vagy az örökösök dolga – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból.
A hullaégető – amikor a múlt fogja a kezünket Megtéveszt a taps. Színházban ritka az ilyesmi, a dübörgő mindig a sikert, a halk, majdhogynem bénázó az udvarias elfogadást jelenti, ennél csak ritkábban többet. Most, hogy vége az előadásnak, már-már dermesztő a csend. A nézők kábán ülnek, egymást nézegetik, szinte kérdezik: tényleg csodát láttunk?
Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.
Telefonotok frissíteni nem kell félnetek jó lesz A többség – hozzáértés híján – nyűgnek tartja az okostelefonok szoftverfrissítéseit. Csakhogy: elhagyásuk kiberbiztonsági kockázat. Mi történik akkor, ha – mondjuk – az Amerikai Egyesült Államok elnökének a marokfonja sem naprakész? Belegondolni is szörnyű!
Rangja van a magyar szinkronnak – találkozó a szakma jeleseivel Szállóigévé vált: „Jobb, mint az eredeti!” – A tömegtermeléstől távoli műhelyek évtizedekig ontották magukból azokat a hanganyagokat, amelyek akár önmagukban képesek voltak sikerre vinni Magyarországon olyan filmeket, és amelyeknek máshol gyors bukás volt a sorsuk. (A képen: Harkányi Endre  Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.)

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >