ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
„Leszámolás velem” – egy kényes téma bravúros színrevitele A jó színház = katarzis. Nekem legalábbis. Összetett érzés, aminek végeredménye, hogy tapsolni még csak-csak tudok, de megszólalni, beszélgetni nemigen. Fejbe kólint az élmény, s az érzés hosszú ideig kiragad a mindennapok rutinjából. Legutóbb az Orlai Produkciós Iroda „Leszámolás velem” című monodrámája okozta ezt az állapotot. (A képen: a szerző.)
Winnetou visszatér Emlékszem a szinkronokra. Roger Moore „angyali” hangján egykoron csak Láng József szólalhatott meg, Tony Curtist Sztankay István, a női szépségeket Dallos Szilvia tolta a fülünkbe. Nekünk a magyar színészek voltak a sztárok, a világhírességek csak azért kellettek, hogy a film ne tűnjön föl rádiójátéknak.
A MÚOSZ állásfoglalása az etikátlan médiatartalmakról Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a magyar sajtóban kezd meghonosodni egy olyan, korábban csupán elvétve alkalmazott káros gyakorlat, amelyben a közzétett médiatartalmak publikálásának célja a valós információk és összefüggések bemutatása helyett a tény- és jogalap nélküli lejáratás, hírnévrontás és személyeskedés.
Https-forgalom: rossz, ha elemzik az antivírusok A Google, a Mozilla, a Cloudflare és két egyetem kutatói tanulmányban kritizálják, hogy az antivíruscégek végpontvédelmi termékei elfogják a https-forgalmat. A https-forgalom elemzése alapesetben nem lenne lehetséges. A vírusirtó szoftverek azonban telepíthetnek egy saját tanúsítványt, így már képesek elemezni a titkosított internet-kapcsolatokon átfutó adatokat.
A legszegényebbek költenék a legtöbbet a saját temetésükre Csak a magyarok harmada gondolja úgy, hogy teljesen saját magának kellene előteremtenie a temetésének költségeit, 44 százalék szerint ez mások, az állam, a hozzátartozók vagy az örökösök dolga – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült országos reprezentatív kutatásból.
A hullaégető – amikor a múlt fogja a kezünket Megtéveszt a taps. Színházban ritka az ilyesmi, a dübörgő mindig a sikert, a halk, majdhogynem bénázó az udvarias elfogadást jelenti, ennél csak ritkábban többet. Most, hogy vége az előadásnak, már-már dermesztő a csend. A nézők kábán ülnek, egymást nézegetik, szinte kérdezik: tényleg csodát láttunk?

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >