ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.
Telefonotok frissíteni nem kell félnetek jó lesz A többség – hozzáértés híján – nyűgnek tartja az okostelefonok szoftverfrissítéseit. Csakhogy: elhagyásuk kiberbiztonsági kockázat. Mi történik akkor, ha – mondjuk – az Amerikai Egyesült Államok elnökének a marokfonja sem naprakész? Belegondolni is szörnyű!
Rangja van a magyar szinkronnak – találkozó a szakma jeleseivel Szállóigévé vált: „Jobb, mint az eredeti!” – A tömegtermeléstől távoli műhelyek évtizedekig ontották magukból azokat a hanganyagokat, amelyek akár önmagukban képesek voltak sikerre vinni Magyarországon olyan filmeket, és amelyeknek máshol gyors bukás volt a sorsuk. (A képen: Harkányi Endre  Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.)
Momentum örökzöld Mi aztán tudunk titkot őrizni. Adhatják a körmöst, hasíthatják hátunkból a szíjat, akkor sem mondjuk meg, hogy mibe kerül Paks-2, kié a letelepedési biznisz, mennyit szórtunk ki az ablakon megutált olimpiára, nem használt tankönyvekre, senki által nem olvasott tanulmányokra. És nem áruljuk el, miként lesznek, százezres fizetésekből milliárdos vagyonok, istentagadókból igehirdetők, a mindennapos hazugságokból örök igazságok.
Víz és napja – élet és egészség A víz minden élet forrása. Földünk felszínének csaknem hetven százalékát víz borítja, sőt, testünk kétharmad része is ebből a nélkülözhetetlen elemből áll. Az emberiség ősidők óta tisztelettel tekint erre a természeti csodára, s hamar felismerte, hogy óvni, védeni kell bolygónk áttetsző kincsét.
A MÚOSZ állásfoglalása az Opimus-médiaüzletről A MÚOSZ felkéri a médiahatóságot és a versenyhivatalt, hogy vizsgálják meg az Opimus-csoport körül kiépülő médiabirodalom létrejöttének körülményeit, és gondoskodjanak arról, hogy az érintett piaci szegmensekben az új tulajdonos piacra lépése után is érvényesüljön a sajtó alkotmányban előírt sokszínűsége, a szabad tájékoztatás feltételeinek biztosítása, a politikai érdekcsoportoktól való függetlenség, valamint a tartalomelőállítók közötti verseny.

<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >