ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
Hanti Vilmos fotókiállítása Kubáról „Pillanatok Castro Kubájából 2007” címmel rendezett Hanti Vilmos fotókiállítást, melyet ma, március 2-án nyitottak meg a budapesti Aranytíz Kultúrházban. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ), valamint az Ellenállók Nemzetközi Szövetségének (FIR) elnöke tíz évvel ezelőtt járt Kubában, és akkor készítette képeit. (A fotón: Hanti Vilmos az unokájával.)
Pá, pá kedves öt karika! Visszavonuló. Már hivatalos, nem akarjuk a 2024-i olimpiát. A Fővárosi Közgyűlés belátta, nincs közakarat, ráadásul a vetélytársaknak könnyű teher, amibe mi belerokkannánk. Elmarad a népszavazás, a sportból nem lesz háború. Egy örökké békétlen, saját magát is feldaraboló, a hibáiból soha sem tanuló országnak nem való olimpia. (A képen: a szerző.)
Amiről az orvos nem mindig beszél – egészségmagazin a Kossuthtól „Ne árts, segíts és tájékoztass!” – Ez lehetne a mottója a most útjára indított új egészségmagazinnak, amely Magyarországon a sokatmondó Amiről az orvos nem mindig beszél címet kapta. Az eredeti brit folyóirat (What doctors don't tell you) – a magyar kiadással együtt – immár a világ 14 országában jelenik meg.
Nyomtató: a biztonság mostohagyereke Kevesen tudják: a világhálóra (vagy csak a helyi hálózatra) csatlakoztatott munkahelyi, intézményi nyomtató is biztonsági kockázat lehet. Rengeteg rosszindulatú szoftver, zsarolóvírus és egyéb beavatkozás számára lehet kiskapu a kellő biztonsági védelem nélkül működtetett nyomtató.
Közös fellépést az öngyilkosságra buzdító netes tartalmak ellen Az eddiginél sokkal nagyobb társadalmi összefogást várnak a médiumoktól és az internetezőktől a Safer Internet Program (SIP) hazai képviselői a közösségi médiában megjelenő, autoagresszióra (önsebzésre) buzdító oldalakkal és a rosszindulatú kommentelőkkel szemben. 
Hegedűbe zárt történelem – japán szólista a Müpa-ban Hamarosan a világhírű hegedűművésszel, Akiko Suwanaival lép színpadra a Pannon Filharmonikusok zenekara. A nemzetközi Csajkovszkij-verseny eddigi legfiatalabb győztesének mély és érzelmekkel átitatott játékát hallhatja a Müpa közönsége a március 10-i koncerten. Az estet Enescu I. román rapszódiája és Sibelius népszerű II. szimfóniája keretezi. Az együttest az észt Olari Elts dirigálja.

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >