Egyéb
A kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat Az MSZP szerint a kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat, akiknek elegük van a megalázásból. Korózs Lajos, az országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nyolc éve nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum mértéke, ami még mindig 28 500 forint, miközben... (Kép: abendzeitung.de)
Gépjármű-biztosítás: ami kötelező, az kötelező Annak a mintegy 120 ezer személyautó-tulajdonosnak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét. Mivel a március 1-jei határidő az összegnek a biztosítóhoz beérkezésére vonatkozik, csekken hétfőtől már senki se próbálja rendezni a kgfb-jét. 
Megannyi márciusi meglepetés – Óbudán Mi a közös, Vivaldiban, Szent Efrémben, Bartókban? Mind márciusi születésűek, s mindannyiukat egy-egy koncert köszönti az Óbudai Társaskörben. A sort Vivaldi nyitja március 5-én: 339. születésnapja előestéjén az Óbudai Kamarazenekar Hegyesi Gabriella szóló fuvolajátékával (Szent Efrém – mely számunkra elsősorban egy kórus – fennállásának 15. évfordulóját ugyancsak a társaskörben ünnepli egyházi védőszentjének pártfogó segítségével (március 4.). Bartók közelgő születésnapja alkalmából a magyar zeneszerző zseni tisztelegve pedig népszerű és kevésbé ismert, romantikusan szép műveit szólaltatják meg fiatal művészek (március 17.)
Abszurd jogsérelem a pszichiátriákon Sérül a nem-önkéntes pszichiátriai gyógykezelés alá vont személyek hatékony jogorvoslathoz való joga - állapította meg a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) beadványa alapján az állampolgári jogok biztosa. A jelentés a sürgősségi és a kötelező gyógykezeléssel kapcsolatos több más problémára is felhívta a figyelmet.
Ha a népszavazáson múlnék, biztosan visszalépnénk az olimpiarendezéstől Ha a Momentum kezdeményezése sikerrel jár, és kiírják a népszavazást, a budapestiek többsége amellett tenné le a voksát, hogy a főváros vonja vissza olimpiai pályázatát. Bár a népszavazásra az adminisztratív korlátozások miatt csak a bejelentett fővárosi lakosoknak lehet esélyük, a döntésen érdemben az sem változtatna, ha mindenki szavazhatna, ugyanis a vidékiek körében is egyértelmű többségben vannak azok, akik a visszalépést támogatják.
Orosz kibermaffia: napi 30 millió forint nyereség zsarolóvírusokból Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek. Ez csak az egyik megállapítása annak az összegző kutatásnak, amelyet a kibertanácsadó cég szakemberi végeztek az orosz anyanyelvű kiberbűnözői világról. 

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >