Egyéb
Közérdeket szolgáló kampány a kórházi fertőzések ellen Kampányba kezd a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a kórházi fertőzések elleni fellépés végett. A jogvédő szervezet arra kéri az állampolgárokat, osszák meg azokat az eseteket, amelyekben ők vagy családtagjuk kórházi fertőzés áldozatai lettek. A TASZ a személyes történetek alapján arra szólítja fel az ÁNTSZ-t: folytasson soron kívüli ellenőrzéseket az érintett intézményekben, feltárva a fertőzések okait.
Zongoristák vetélkedője – Magyarországon lesz az előválogatás A budapesti Zeneakadémián tartja az előválogatást a 2017-i zongoraversenyéhez a New York Concert Artists & Associates. A fiatal zenészeket támogató szervezetet a világszerte ismert Klara Min zongoraművésznő alapította és vezeti. A felváltva New Yorkban és Berlinben élő művésznő az előválogatás előtti napon, február 24-én szólóestet ad a Régi Zeneakadémián.
A kétségbeesés tervrajza: nem szabad megismételni az EU–Törökország-alkut Az EU és Törökország között tavaly létrejött megállapodás menekültek és migránsok ezreit kényszeríti nyomorúságos és veszélyes körülmények közé, ezért semmi esetre sem szabad más országokkal hasonló alkukat kötni a jövőben – jelentette ki az Amnesty International az alku közelgő évfordulója előtt.
Elhunyt Szalay Zoltán fotóriporter Életének 82. évében elhunyt Szalay Zoltán, a magyar fotóriporterek doyenje, képszerkesztő - tudatta a család kedden az MTI-vel. A közlés szerint Szalay Zoltánt kedden hajnalban otthonában érte a halál. Temetéséről később intézkednek.  Kiemelkedő tehetségét számos hazai és külföldi kiállításon bizonyíthatta. A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás szellemi atyja, ötletgazdája és harminc éven át, kisebb megszakítással, a kiállítások rendezője volt. (Foto: Szigeti Tamás)
Sebő 70 – monográfia a zenetudós  népzenészről Napra pontosan 70. születésnapján mutatták be ma Jávorszky Béla Szilárd vadonatúj könyvét a közkedvelt énekesről, gitárosról, tekerőlantosról, dalszerzőről, népzekekutatóról és népzenészről, a hazai táncház-mozgalom kezdeményezőjéről, a Nemzet Művészéről, a Kossuth-díjas Sebő Ferencről.
Mednyánszky százezerért? Grafikai aukcióval kezdi idényét a BÁV  február 21-én. A festményekhez mérten még mindig nagyon kedvező ár jellemzi a grafikákat. Mednyánszky László, Bernáth Aurél, Kádár Béla, Aba-Novák Vilmos egy-egy festményéért akár tízmilliókat is ki kell fizetniük a gyűjtőknek, ugyanezen művészek egy-egy grafikájához akár százezer forint körüli összegért is hozzájuthatnak. Holott ezek a spontán témákat feldolgozó, virtuóz, részletekben gazdag alkotások ugyanolyan szerethetőek, mint az olajfestmények.

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >