ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Egyéb
Százötven esztendős a Magyar Posta – jubileumi kiállítás a Benczúr-házban Az idén másfélszáz éve alakult meg a Magyar Királyi Posta. A tiszteletre méltó évfordulóról vándorkiállítással is megemlékezik a budapesti Postamúzeum. A jubileum előestéjén jelent meg „A triciklivel kezdődött” című tanulmánykötet a múzeum gondozásában.
Caknem tizedével nőtt tavaly a casco átlagdíja A Netrisk.hu adatai szerint az autósok tavaly átlagosan 78 000 forintért kötöttek teljes körű casco biztosítást, ami kereken kilenc százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért szintet (71 600 Ft). A vezető online biztosításközvetítő portál statisztikái azt mutatják, hogy a szerződések csaknem ötödét új autókra kötik, ugyanakkor több mint a felük a megkötéskor legalább 6 éves autókhoz kapcsolódik.
Pártok támogatottsága: csökkenő Fidesz A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9-14. között, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot csökkenve 23 százalék. Az MSZP és Jobbik tábora nem változott, 13 és 10 százalék, így a pártok közt, a múlt hónapban kialakult különbség is megmarad.
A kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat Az MSZP szerint a kormány semmibe veszi a nyugdíjasokat, akiknek elegük van a megalázásból. Korózs Lajos, az országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, nyolc éve nem emelkedett az öregségi nyugdíjminimum mértéke, ami még mindig 28 500 forint, miközben... (Kép: abendzeitung.de)
Gépjármű-biztosítás: ami kötelező, az kötelező Annak a mintegy 120 ezer személyautó-tulajdonosnak, aki év végi évfordulóval kötötte újra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), március elsejéig kell rendeznie az esedékes, baleseti adóval növelt díjrészletét. Mivel a március 1-jei határidő az összegnek a biztosítóhoz beérkezésére vonatkozik, csekken hétfőtől már senki se próbálja rendezni a kgfb-jét. 
Megannyi márciusi meglepetés – Óbudán Mi a közös, Vivaldiban, Szent Efrémben, Bartókban? Mind márciusi születésűek, s mindannyiukat egy-egy koncert köszönti az Óbudai Társaskörben. A sort Vivaldi nyitja március 5-én: 339. születésnapja előestéjén az Óbudai Kamarazenekar Hegyesi Gabriella szóló fuvolajátékával (Szent Efrém – mely számunkra elsősorban egy kórus – fennállásának 15. évfordulóját ugyancsak a társaskörben ünnepli egyházi védőszentjének pártfogó segítségével (március 4.). Bartók közelgő születésnapja alkalmából a magyar zeneszerző zseni tisztelegve pedig népszerű és kevésbé ismert, romantikusan szép műveit szólaltatják meg fiatal művészek (március 17.)

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >