ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Magyarország--Európai Unió
Avramopoulosz EU-biztos budapesti sajtónyilatkozata Dimitrisz Avramopoulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztos ma Budapesten megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. A megbeszélést követően közös sajtótájékoztatót tartottak. Avramopoulosznak a sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozatát az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtófőnöke, Felix Bubenheimer – exkluzív közlésként – az Infovilág rendelkezésére bocsátotta magyarul.
Európai Szociális Alap: a humántőke-beruházások nagy nyertesei a magyarok Az Európai Szociális Alap (ESZA) napjainkban fontos szerepet játszik a munkahely-teremtésben, valamint az oktatás javításának, a közigazgatás korszerűsítésének és a társadalmi befogadásnak az előmozdításában, és ily módon valamennyi polgár számára a méltányosabb lehetőségek biztosításának kulcsfontosságú eszköze. A 2007–13-i programozási időszak nemrégiben közzétett értékelése jól bizonyítja az ESZA hatását: csak ebben az időszakban az alap segítségével legalább 9,4 millió európai lakos talált munkát, és 8,7 millió szerzett képesítést vagy bizonyítványt. További sikerekről, például a képzettségi szint növeléséről 13,7 millió érintett számolhatott be.
Júniusban megszűnnek a roamingdíjak: mobilbelfölddé válik az egész Európai Unió Az egész Európai Unióra érvényes politikai megállapodás jött létre a nagykereskedelmi roaming (mobiltelefon-barangoló) piacok szabályozásáról: ez a befejező lépés abban a folyamatban, amelynek köszönhetően az idén június 15-től életbe lépnek a belföldi díjas roamingszolgáltatások. Az Európai Bizottság, a Parlament és a Tanács képviselői rögzítették az árplafonokat, amelyeket a szolgáltatók egymásnak számolhatnak fel, ha ügyfeleik az EU-n belül más szolgáltató hálózatát használják. A megállapodást az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak hivatalosan is jóvá kell hagynia, ezt követően az Európai Unión...
Auf Wiedersehen Kelet-Európa Trumpék protekcionista politikája miatt? Az új amerikai protekcionista politika hozzájárulhat áttételesen ahhoz is, hogy látványosan csökkenjen a nagy német és más külföldi működőtőke-tulajdonosok, például az autógyárak érdeklődése az önmagukban véve csekély felvevő piacnak számító, de viszonylag olcsó közép-kelet-európai beruházások bővítése, pláne újak indítása iránt. Ez az egyik üzenete Jürgen Piepernek, aki a Metzler német befektetési bank és üzleti tanácsadó ház vezető elemzője, autóipari pénzügyi stratégája. A német veszteségek igencsak nagynak ígérkeznek, ha az új washingtoni adminisztráció büntetővámokkal sújtja a Mexikóból származó autóimportot.
címkék: 
Eurobarométer: a bevándorlás és a terrorizmus a legnagyobb kihívás az EU számára A közvélemény szerint továbbra is a bevándorlás és a terrorizmus az a két terület, amely a legnagyobb kihívás az Európai Unió számára, bár a szerepük némileg kevésbé hangsúlyos, mint a tavasszal készült legutóbbi felmérésben. A nyilvánosság továbbra is határozottan támogatja az Európai Unió prioritásait és politikáit, és e támogatás erősödött 2016 tavasza óta. Ezek a legutóbbi Standard Eurobarométer felmérés legfontosabb eredményei, amelyet ma, az „Európa jövőjéről” készített Eurobarométer tematikus felméréssel egyidejűleg tettek közzé.
Strukturális és beruházási alapok: Magyarország 11,6 milliárd euróhoz jutott A Bizottság ma első ízben adott ki eredményjelentést az öt strukturális alapra vonatkozóan. A jelentésből kiolvasható, hogy az utóbbi hónapokban látványosan gyorsult a beruházások üteme, a várakozások szerint a végrehajtás jövőre eléri az „utazósebességet”. A múlt év végéig 274 000 vállalkozás részesült a 2014–20-i európai strukturális és beruházási alapok (esb-alapok) támogatásából. Eddig 2,7 millió ember kapott támogatást ahhoz, hogy állást találjon vagy készségeit fejlessze, 11 millió hektárnyi mezőgazdasági földterületen sikerült javítani a biológiai sokféleséget, valamint 1 millió kezdeményezést választottak ki uniós támogatásra közel 60 milliárd euró összértékben.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >