A stressz gyilkol, milliók szenvednek tőle – és alig tudnak az ellenszeréről Akik tudják, azok is ritkán akarnak segíteni magukon. Európában évente 72 milliárd eurót emészt fel az agyi betegségek kezelése. Csaknem a kétszeresét, mint a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kezelése együttesen, amelyek ugyancsak rengetegbe, 32 milliárd euróba kerülnek. Ám ezek a betegségek szorosan kapcsolódnak az agyban lejátszódó folyamatokhoz, azok pedig a stresszhez.
Rafahi „Fekete Péntek”: bizonyítékok az Izrael által elkövetett háborús bűnökre Új bizonyítékokat tett közzé az Amnesty International és a Forensic Architecture, amelyek szerint egy izraeli katona elfogásának megtorlásaként az izraeli erők háborús bűnöket követtek el. A bemutatott bizonyíték, amely nagy mennyiségű multimédiás anyag elemzését is tartalmazza, rámutat a 135 civil életét követelő rafahi légi- és földi támadás módszeres és szándékos mivoltára, mely így az emberiség elleni bűntettek kategóriájába is sorolható.
Internetes zaklatás: tanácsok szülőknek pszichológusoktól Egyre nagyobb probléma az internetes zaklatás a digitális technológia terjedésével. A gyerekek negyedét érte már 12 és 17 év között valamilyen formában, ami súlyos következményekkel járhat: a gyerek zárkózottá. depresszióssá válik, az iskolában nyomást érez és agresszíven viselkedik, akár önpusztító magatartáshoz vezethet a számára megoldhatatlan, földolgozhatatlan állapot.
Az ész a fontos, nem a haj – Csatári Bence könyve a Kádár-korszak könnyűzenéjéről Bródy János dalsorát választotta könyve címének Csatári Bence (a képen) történész, újságíró, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tudományos kutatója. A szerző annak járt utána, hogyan igyekezett a hatalom ráerőltetni a fiatalokra saját akaratát 1956 és a rendszerváltás között.  
Saul fia -- „Kelet-Európában szégyen zsidónak lenni” Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje, a Saul fia a 68. Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját, a francia Francois Chalais-díjat, és a hangmérnöki munkáért a Vulcan-díjat is megkapta. A rendező-forgatókönyvíró már kisfilmjeivel is felhívta magára a figyelmet. A 2007-ben készült Türelem a velencei filmfesztiválon tartott nemzetközi premierjét követően több mint hatvan fesztiválon szerepelt, jelölték az Európai Filmakadémia 2008-i rövidfilm díjára is. Ezt követte a The Counterpart, majd két év múlva Az úr elköszön című alkotása. Budapesten született, Párizsban nevelkedett, ott járt egyetemre, majd New York-ban tanult filmkészítést, nagyjátékfilmjét pedig Magyarországon forgatta.
Frankl Péter ismét varázsolt a Zeneakadémián Várdai Istvánnal Napok óta töröm a fejem, hogyan csinálja Frankl Péter. Körülöttem negyvenesek, ötvenesek, hatvanasok kókadoznak, szenvednek, ő meg így nyolcvan felé erőteljes, friss férfi, káprázatos zongorajátékával ámulatba ejtette már megint a Zeneakadémia hallgatóságát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >