A Dolgok Lelke – Fahidi Éva nem csak a könyvéről beszélt Jó, hogy vannak emberek, akiket őszintén lehet csodálni. Fahidi Évát lehet. Nem csak azért, mert még mindig szálfa termetű, elegáns, három világnyelven tud kedveset és okosat mondani, a szemében ragyogás van, amikor örül – és még csak 90 esztendős...
Ferihegyről startolt a Vízangyal a Földközi-tenger körberepülésére Ma 11 óra 47 perckor szállt fel a Liszt Ferenc Nemzetközi  Repülőtér 1-es termináljának előteréről a Magnus  Fusion  National  Geographic  Expedíció, amely egy 82 évvel ezelőtti magyar rekordnak állít emléket. Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotoriporter a Földközi-tengert repüli körbe, a mintegy 12 ezer km-es utat várhatóan 30 nap alatt teszi meg. (A szerző felvételeivel.)
A csábítás művészetéről Dienes Angéla Csábításra születtünk című, a Libri Kiadónál megjelent kötete adta az alkalmat a pesti New York Művész Páholy estjéhez, amelynek vendége a könyv szerzőjén kívül Csányi Vilmos etológus, Oldroyd Barbara énekesnő és Szily Nóra újságíró volt.
Újra Kaviár és lencse Az angyalföldi József Attila Színház mutatja be Giulio Scarnacci – Renzo Tarabu Kaviár és lencse című, sok sikert megért vígjátékát. Az előadást Verebes István rendezi. Képes tudósításunk a mai fotóspróbán készült.
Grammy, 2015: Sam Smith, az üstökös – Beyoncét újra ünnepelték Ötvenhetedik alkalommal vasárnap adták át Los Angelesben a zenei Oscarként is emlegetett Grammy-díjakat. Mint minden kitüntetésnek, ennek is minden évben megvannak nem csupán a nyertesei, de csalódásai is. Bár a díjakat kifejezetten a lemezeknek, produkcióknak adják, nyilván nem lehet őket függetleníteni az előadóktól.  
A stressz rombolja a memóriát, ám van ellenszere Szinte mindenki szenved a krónikus stressztől. Az agykutatók kimutatták, hogy nagyon szoros az összefüggés a stressz és az agyműködés között, súlyosan károsítja az agyat, sőt, a rettegett Alzheimer-kór fő okozója is. Az agykutatás középpontjába lépett jelenség azonban kezelhető; nem gyógyszerrel, hanem főleg a magatartás megváltoztatásával. A többi között erről beszélt dr. Ábrahám István neuro-endokrinológus a Professzionális Coaching Egyesület szakmai programján.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >