Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.
Buena Vista Social Club: több, mint zene Hetvenesek, nyolcvanasok leheltek lelket az ifjabb, csüggeteg pesti közönségbe. Az ingerülten, türelmetlenül érkező emberek két-három szám után engedtek fel fokozatosan, és adták át magukat a kubai zene örömének – Buena Vista Social Club világkörüli búcsúkoncert-sorozatán, a Margitszigeten.
Kaposfest ötödször – a klasszikus zenei fesztiválok hazai királynője Ötödik alkalommal augusztus 13–19. között rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált (Kaposfestet), amelyen olyan világsztárok lépnek az idén is a színpadra, mint Rados Ferenc, Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Jan Erik Gustaffson, Kocsis Zoltán, Kirill Gernstein, az Amadinda Ütőegyüttes. A fesztivál művészeti vezetője Kokas Katalin hegedűművész.
Cirkuszok éjszakája a 125. születésnapon Szombat éjjel lesz a cirkuszok éjszakája. Ezt jelentette be Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) ügyvezető igazgatója. Ez alkalomból nemcsak a fővárosban, hanem Balatonfüreden, Balatonlellén és Siófok-Széplak-felsőn lesznek még cirkuszműsorok.
Menekülés Sanghajba – Komor Pál, az embermentő A Budapesti Történeti Múzeum (BTM) és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete rendezésében augusztus 21-ig időszaki kiállítás látható a Sanghajba menekült zsidókról és Komor Pál zsidómentő magyar diplomatáról. Egyben jó alkalmat kínál arra, hogy a 20. századi történelem egyik különös eseményével megismerkedjünk.
Barack négy csillaggal: csodálatos vízi világ Tiszakécskén Július 1-jén nyílik meg a dél-alföldi régió legújabb, négycsillagos szállodája, a Barack Thermal Hotel & Spa a Tisza-parti Termálfürdő területén, Budapesttől 133 km-re, csinos üdülőövezetben. Tiszakécske egyébként is remek adottságokkal rendelkezik az élő Tisza vadregényes kanyarulatában és a holt Tisza-ág között: könnyen elérhető onnan a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet, a Kürti Arborétum, a Hortobágyi Nemzeti Park. A közelben lovas tanya, kalandpark. Kedvező időjárását a sok napfénynek köszönheti. (lllusztráció: www.tuja.hu)
Állatkerti fiókkönyvtár és pampakifutó Mától vasárnapig tart az Állati (jó) könyvtár elnevezésű program a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ezalatt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár „állatkerti fiókkönyvtárral” várja a látogatókat. Az esemény hivatalos megnyitóján adták át az új Ausztrál ösvényt és a Pampakifutót is. (Képek: Kardos Angéla.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >