Ahol 8 millió emberre egy magyar szemorvos jut: Hajdú D. András képriportja Dr. Hardi Richárd önkéntes magyar szemész és misszionárius két Magyarországnyi területen látja el szakorvosi feladatait a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A hozzá tartozó területen nagyjából nyolcmillióan élnek, és Richárd az egyetlen szemorvos atérségben. Évente betegek százait operálja szürkehályoggal, a múlt 20 év alatt több mint 8000 embernek adta vissza a látását. (A képen: Hajdú D. András fotoművész; Gergerly Beatrix felvétele.)
Egy húron pendül Halper és Hendrix – hét remek egy korongon Halper László blues- és dzsessz-zenészről köztudott: első számú kedvence Jimi Hendrix. Nemrégiben, a múlt év végén jelent meg a „Halper Hendrix Experiment” című lemez, amelyen a budapesti Szimpla Kertben felvett koncert hallható – a rocktörténet legnagyobb gitárosának ismert dalaival.  
Az Európai Unió nagyvonalú támogatásával újjáépült a fertődi Esterházy-kastély Lezárult a fertődi Esterházy-kastély felújításának harmadik üteme. Az Európai Unió 1 milliárd 585 millió forintos támogatásával megújult az egykori jószágkormányzóság, vagyis a Kiskastély épülete, valamint barokk színháztörténeti kiállítással is gazdagodott Eszterháza.
A táncoló karmester – Lisszabon szilvesztertől újévig Szolidan szemerkélt szilveszterkor az eső Lisszabon girbe-gurba utcáin. De ez nem zavart senkit. Béke volt a portugál fővárosban. Meg kell az ilyet mostanában becsülni. És volt újévi koncert is. A város nagy kulturális központjában, a Centro Cultural de Belém nagytermében.
Kell-e félnünk a migránsoktól? Abdul-Fattah Munifot, a Magyarországi Muszlim Egyház hittanárát kérte föl a MÚOSZ kül- és biztonságpolitikai szakosztálya, hogy válaszolja meg ezt a napjainkban igencsak időszerű kérdést. A magyar–jemeni származású kutató egyebek mellett a Koránról, a migránsokat övező tévhitekről beszélt, és tájékoztatást nyújtott a Magyarországon élő muszlimok közösségéről is. Az újságíró-szövetség székházában tartott előadás moderátora Benda László volt.
Találkozás Rónai Egonnal: A bátorság az interneten van A Sajtóházban szervezett szakmai fórumon szó volt a rendszerváltás előtti magyar újságírásról, a kereskedelmi rádiózás kezdeteiről, G-napról, a média gazdasági és politikai kiszolgáltatottságáról, az újságírók felelősségről. Rónai Egont Lampé Ágnes kérdezte. – Rónai:  „Szabad vagyok. Senki nem mondja meg, mit tegyek vagy ne tegyek”.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >