ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Exkluzív
Internetes zaklatás: tanácsok szülőknek pszichológusoktól Egyre nagyobb probléma az internetes zaklatás a digitális technológia terjedésével. A gyerekek negyedét érte már 12 és 17 év között valamilyen formában, ami súlyos következményekkel járhat: a gyerek zárkózottá. depresszióssá válik, az iskolában nyomást érez és agresszíven viselkedik, akár önpusztító magatartáshoz vezethet a számára megoldhatatlan, földolgozhatatlan állapot.
Az ész a fontos, nem a haj – Csatári Bence könyve a Kádár-korszak könnyűzenéjéről Bródy János dalsorát választotta könyve címének Csatári Bence (a képen) történész, újságíró, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tudományos kutatója. A szerző annak járt utána, hogyan igyekezett a hatalom ráerőltetni a fiatalokra saját akaratát 1956 és a rendszerváltás között.  
Saul fia -- „Kelet-Európában szégyen zsidónak lenni” Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje, a Saul fia a 68. Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját, a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját, a francia Francois Chalais-díjat, és a hangmérnöki munkáért a Vulcan-díjat is megkapta. A rendező-forgatókönyvíró már kisfilmjeivel is felhívta magára a figyelmet. A 2007-ben készült Türelem a velencei filmfesztiválon tartott nemzetközi premierjét követően több mint hatvan fesztiválon szerepelt, jelölték az Európai Filmakadémia 2008-i rövidfilm díjára is. Ezt követte a The Counterpart, majd két év múlva Az úr elköszön című alkotása. Budapesten született, Párizsban nevelkedett, ott járt egyetemre, majd New York-ban tanult filmkészítést, nagyjátékfilmjét pedig Magyarországon forgatta.
Frankl Péter ismét varázsolt a Zeneakadémián Várdai Istvánnal Napok óta töröm a fejem, hogyan csinálja Frankl Péter. Körülöttem negyvenesek, ötvenesek, hatvanasok kókadoznak, szenvednek, ő meg így nyolcvan felé erőteljes, friss férfi, káprázatos zongorajátékával ámulatba ejtette már megint a Zeneakadémia hallgatóságát.
Budapest Bár: Klezmer-lemez és élő bemutató Klezmer-albumot készített a népszerű és sikeres Budapest Bár zenekar; a korong tartalmát június 4-én, csütörtökön este mutatják be Budán, a MOM Kulturális Központban. A koncerten az alapzenekar tagjai – Farkas István brácsás, Farkas Róbert hegedűs, brácsás, Farkas Mihály cimbalmos, Farkas Richárd nagybőgős, Kisvári Ferenc dobos és Ökrös Károly harmonikás – lépnek fel. Vendégeik: a Kossuth-díjas Bangó Margit, Fekete László, a pesti, Dohány utcai zsinagóga főkántora, valamint Mező Misi énekes, a Magna Cum Laude frontembere, egyúttal a Budapest Bár tagja.
A katedrálistól az ördögharaptafűig – liechtensteini bélyegújdonságok a gyűjtők gyönyörűségére Napokon belül új szépségekkel gazdagíthatja gyűjteményét az, aki a világhírű liechtensteini bélyegekre szakosodott. Június 1-jén négy témakörben, 14 címletben jelentet meg remek grafikákat a hercegség postaigazgatásának bélyegágazata, a Philatelie Liechtenstein. Természetesen ez alkalommal is valamennyi gyűjtőnek szeretne a kedvében járni, a hagyományos sorozat mellett 4×8-as kisívet, négyes blokkot, egyes címletet, sorozatot és négyes blokkot első napi borítékon, maximum-kártyát egyaránt kínálnak a vaduziak.

<   6 7 8 9 10 11 12 13 14 15   >