ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Exkluzív
Sokkoló adatok Magyarország a Föld egészségi állapotáról Hazánkban a WWF Magyarország jubileumi eseményén mutatják be a világszerte ma megjelent Élő Bolygó Jelentést. A friss kutatási adatokon nyugvó kétéves, átfogó jelentés idei kiadása riasztó adatokat közöl: a Földön található gerinces fajok populációi 58%-kal szorultak vissza, az édesvizekben megfigyelt populációk 81%-os csökkenést mutatnak az 1970-i adatokhoz képest. 
Határtalan tehetség – Zichy megrajzolt hősei a Széchényi Könyvtárban A lehetetlenre vállalkoztak a Széchényi Könyvtár kurátorai, Szarka Anita és Szűts-Novák Rita, amikor az egyik ragyogó magyar képzőművész, Zichy Mihály életét és illusztrátori munkásságát bemutató kiállítást rendeztek az intézmény Ereklyeterében.
címkék: 
Cseh-vietnami fiú nyerte a német nyelvű érvversenyt Megvan az idei nemzetközi vitavetélkedő győztese! A cseh Khoi Nguyen nyerte a „Vitázik a világ ifjúsága” X. nemzetközi döntőjét. A német nyelvű retorika-vetélkedő négy legjobb ifjú vitázója ütköztette ma nézeteit a döntőben arról, hogy „Ki kell-e zárni államilag szervezett doppingolás esetén az adott országot a nemzetközi versenyekből?“ (Képek: Tomáš Železný)
Marienbadi fürdőlevél: békeévek andalító nyugalma Marienbad/Mariánské Lázně, 2016. szeptember 23. – Amikor az embernek elege lesz mindabból, amitől elege lehet – és ilyenből nagyon sok van –, és már olyan kimerült, hogy azt sem tudja lassan, fiú-e vagy lány, akkor ideje kilépni a napi mókuskerékből. Legalább egy kis időre. Legalább egy hétre. És elutazni valami olyan helyre, ahol még nyugalom van.
Egy remekmű receptje: mozikban a Casablanca digitális változata A híres történet szerint, amikor Sztálin a Moszfilm stúdiójában járt, megkérdezte hány filmet készítenek ott évente. — Hatvanat, főtitkár elvtárs - válaszolta az igazgató. — És ebből mennyi az igazán jó film? — Csak három vagy négy… - vallotta be a filmes. — Akkor miért nem csak azokat forgatják le? - kérdezte Sztálin…
Hajóstoppal a Föld körül – Veronika az Antarktiszra készül Édesanyja magyar, édesapja angol, s egy kis családi vitorláson nőtt föl a Földközi-tengeren. A fiatal hölgy – Wynne-Hughes Veronika – szakmája szerint pszichológus meg akarja valósítani élete nagy álmát: hajóstoppal utazik az Antarktiszra. Vagyis ellátásért cserébe matrózként segédkezik vitorlásokon. Pénzt nem kap, nem is kér, és reményei szerint bőven marad ideje a felfedezésre.

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >