ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Exkluzív
Benyovszky-évfordulók: kiállítás, konferencia a Széchényi Könyvtárban A Nyitra vármegyei Verbón éppen 275 esztendővel ezelőtt, 1746. szeptember 20-án született – és Madagaszkár szigetén 230 éve elhunyt – gróf Benyovszky Móric magyar és lengyel főnemes, híres utazó, kalandor és író emlékének szentel konferenciát és kiállítást az Országos Széchényi Könyvtár. A Benyovszky-nap szeptember 26-án, hétfőn reggel kilenc órakor kezdődik a nemzeti könyvtár dísztermében, a Budavári Palota F-épületében.
Todoreszku–Horváth-gyűjtemény: páratlan kincsek közszemlén Feltárulnak Todoreszku Gyula földbirtokos, bibliofil könyvgyűjtő és felesége, Horváth Aranka páratlan értékű könyvtárának kincsei az Országos Széchényi Könyvtárban. A ritka könyvek mellett korabeli dokumentumok, valamint egykori bútoraik is segítenek megismerni a gyűjtő házaspárt és a gyűjtemény történetét.
Belépés a Gyönyörök Kertjébe – egy 500 éves titok nyomában Egyre ritkábban járunk moziba. A digitális tévéadások, a blue-ray lemezek, a nagy felbontású, nagyméretű (esetleg 3D-) televíziók és más technikai megoldások révén otthon is szinte tökéletes moziélményhez juthatunk, így egy-egy romantikus vagy akciófilm kedvéért már nehezebben ülünk be valahová, ahol...
Tíz éve – Gülen okán Az alábbi szöveg éppen évtizeddel ezelőtt hangzott el, azt követően, hogy Dániában kirobbant a Mohamed-karikatúrák miatti botrány. Akkor a Duna Televízióban dolgoztam, az azóta megszűnt Világpolitika című műsor felelős szerkesztőjeként. A botrány miatt elhatároztuk, hogy tartunk egy iszlám-napot, és megszólaltatjuk az iszlám országok nagyköveteit, illetve beszélünk az iszlám kultúráról. (A képen a szerző, dr. László József.)
Hatalmas hang – hatalmas szív: Gregory Porter a Montreali Jazzfesztiválon A Guinness rekordok könyve szerint a Montreali Jazzfesztivál a legnagyobb a világon. Az idén június 29–július 9. között több mint 800 koncertet hallgathat meg kétmillió ember, legtöbbjét ingyen. A nyitó nap estéjén adott nagy koncertet Gregory Porter, aki júliusban a Veszprémi Fesztiválon lép fel. (A szerző felvételeivel.)
Ötéves a Mojo Workings – blues magyar módra, sikeresen Koncerten mutatja be Just Another Button című vadonatúj lemezét az ötéves Mojo Workings június 29-én az óbudai Kobuci kertben.  A trió vezetőjét, a kitűnő szájharmonikást és elismert session (stúdió)-zenésszel, Szabó Tamással beszélgettem, aki a többi között elmondta: a Mojo 2011 tavaszán alakult a gitáros-énekes Honfi Imre Olivérrel és Horváth Jánossal. 

<   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >