ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Exkluzív
Séta az áram útján – technikatörténeti kirándulás a pesti Belvárosban A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum olyan program szervezésébe fogott, amely nem csupán a szakterület iránt érdeklődők, hanem a laikusok számára is igen szórakoztató módon, kétórás séta alkalmával mutatja be Budapest és az elektromosság közös történetét.
Kései búcsú – Zita Turgeman halálára „Zizi egy tündér!” – mondta Kertész Imre, amikor nem sokkal izraeli útja után dr. Gábor Miklós (Zita édesapja) megszólította az írót a Zeneakadémián egy koncert szünetében. A jeruzsálemi Jad Vasem Intézet, a Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága hívta meg Kertész Imrét, előadást tartandó 2002-ben. (Trom András írása eredetileg a Sófár című folyóirat 2007. április 29-i számában jelent meg.) 
Az ősi magyar motívumok enciklopédiája kifestőkben Élénk érdeklődés mellett mutatták be ma Horváth Ágnes ,,magyaros kifestőkönyveit” a budai Tinta Art Caféban. A kiadványokat Tasnádi Zsuzsa néprajzkutató, a Néprajzi Múzeum munkatársa méltatta. A kiadó ez alkalommal adta át a sikerlistás színezők összeállítójának az évenként odaítélt Tinta Arany Penna Díjat. Cserháthalápy Ferenc beszélgetett Horváth Ágnessel.
Hollywoodi színésznő születésnapja Pesten – Mr. Biggel Barátságos, otthonos légkörben ünnepelte harmincötödik születésnapját Moran Atias, Hollywoodban élő izraeli színésznő, aki a többszörös Emmy-jelölt Tyrant című sorozat újabb részeit forgatja Budapesten. Ebben játszik Chris Noth, vagyis Mr. Big, aki ott volt az ünnepségen is.
Concorde és TU-144 – Sinsheim megér egy napot Hatalmas magángyűjteményen alapuló közlekedési múzeumot (Auto & Technik Museum Sinsheim) csodálhatunk meg Németország legfejlettebb és nagyon szerethető, gazdag térségében, egy baden-württembergi kisvárosban, Sinsheimben. A kerékpároktól az autókon, a régi tankokon át a repülőgépekig minden látható itt, ami közlekedési eszköz.
Egy zenekar két ruhában: a The BlackBirds és az FG-4 évfordulói A Beatles emlékét ápoló, a liverpooliak dalait játszó The BlackBirds együttes az idén már a 12. születésnapjára készül az egész évet átszövő programmal. Az ugyanazokból a zenészekből álló FG-4 zenekar, amely az Illés és a Fonográf dalait tartja repertoárján, ugyancsak az idén – 10 esztendős, erről az évfordulóról is megemlékeznek a zenekar tagjai.

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >