ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Exkluzív
A táncoló karmester – Lisszabon szilvesztertől újévig Szolidan szemerkélt szilveszterkor az eső Lisszabon girbe-gurba utcáin. De ez nem zavart senkit. Béke volt a portugál fővárosban. Meg kell az ilyet mostanában becsülni. És volt újévi koncert is. A város nagy kulturális központjában, a Centro Cultural de Belém nagytermében.
Kell-e félnünk a migránsoktól? Abdul-Fattah Munifot, a Magyarországi Muszlim Egyház hittanárát kérte föl a MÚOSZ kül- és biztonságpolitikai szakosztálya, hogy válaszolja meg ezt a napjainkban igencsak időszerű kérdést. A magyar–jemeni származású kutató egyebek mellett a Koránról, a migránsokat övező tévhitekről beszélt, és tájékoztatást nyújtott a Magyarországon élő muszlimok közösségéről is. Az újságíró-szövetség székházában tartott előadás moderátora Benda László volt.
Találkozás Rónai Egonnal: A bátorság az interneten van A Sajtóházban szervezett szakmai fórumon szó volt a rendszerváltás előtti magyar újságírásról, a kereskedelmi rádiózás kezdeteiről, G-napról, a média gazdasági és politikai kiszolgáltatottságáról, az újságírók felelősségről. Rónai Egont Lampé Ágnes kérdezte. – Rónai:  „Szabad vagyok. Senki nem mondja meg, mit tegyek vagy ne tegyek”.
Traviata a bécsi Staatsoperben, ahová mindenki máshonnan jött Sokadszor láttam már Verdi operáját a bécsi Staatsoper Traviata-előadásán. Mégis, talán ez volt az első, amelynél minden pillanatban együtt éltem a színpadi világgal, és el is felejtettem, hogy van még más is körülöttem. Kint az utcán, az Operaház előtt hatalmas kivetítőn élőben nézheti bárki, aki leül az odakészített székekre, már az előadás megkezdése előtt, hogy mi zajlik bent a nézőtéren és a színpadon. Hogyan készítik elő azt, amit nemsokára már az operaelőadás részeként fognak látni a szerencsés bent ülők, mert…
Hogyan állunk? Merre tartunk? Helyzetjelentés – egy napba sűrítve A Metropol című ujság mai,  október 1-jei számából begyűjtötte: Kocsis Tamás, Aranytoll-életműdíjas újságíró, az Infovilág jeles szerzője, a Magyar Távirati Iroda sokszoros külföldi tudósítója, országos lapok vezető munkatársa, főszerkesztője. Először. „Nagy divat lett a vezető nélküli (autonóm) gépkocsik terjedése. Már a Google mellett a nagy autógyárak is lázasan fejlesztik őket....
Wien-Aspern: város a város peremén Autó nélküli város, 240 hektár gondosan megtervezett terület: 2030-ig húszezer lakos és húszezer új munkahely lesz Bécs egykori, a régi szép békeidőkben, 1912-ben fölavatott, 1977-ig szolgált repülőterének helyén, olyan környezetben, ahová már holnap szívesen beköltöznék az ember.

<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >