ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Exkluzív
Halper László újabb zenészlegendái Halper László sorrendben harmadik, igazából negyedik alkalommal jelentetett meg könyvet a számára kiemelkedően fontos zenészlegendákról, példaképekről, pályatársakról. A szerző maga is kitűnő gitáros, rádiós szerkesztő. Az egykori Rádió C munkatársa volt.
Bécs már most is okos város, de még okosabb lesz Pár éve vonult be a hazai szóhasználatba a kifejezés: élhető város. Ezzel igyekeztek összefoglalni azt, milyen lehet az a hely, ahol jó élni. Bécs ilyen. És még ilyenebb lesz. A város gondosan kidolgozott stratégiát valósít meg már évek óta azért, hogy Smart City, vagyis okos város legyen. Ennek számtalan jelével lehet már most is találkozni.
Bécsi békesség A válsághelyzet bevezetésének napján sikerült felkapaszkodnom a Bécsbe induló buszra. Tolongva, morogva, de sikerült. Attól kezdve már minden simán ment. A busz akadálytalanul suhant át a határon, a tiszta utcák, házak közé, egészen az Osztrák Köztársaság békét, jólétet, nyugalmat sugalló fővárosáig.
Rhoda Scott nem egyedül jött – Két szenzációs asszony koncertje Hogyan szabad felszabadulni? – ezt mutatta, éreztette meg két szenzációs művész, Rhoda Scott és Miss LaVelle White. Az évtizedek óta jól ismert orgonaművésznő az amerikai soul bluse klasszisával jött Magyarországra. Ketten egyetlen koncertet adtak – fergeteges volt.
A stressz gyilkol, milliók szenvednek tőle – és alig tudnak az ellenszeréről Akik tudják, azok is ritkán akarnak segíteni magukon. Európában évente 72 milliárd eurót emészt fel az agyi betegségek kezelése. Csaknem a kétszeresét, mint a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kezelése együttesen, amelyek ugyancsak rengetegbe, 32 milliárd euróba kerülnek. Ám ezek a betegségek szorosan kapcsolódnak az agyban lejátszódó folyamatokhoz, azok pedig a stresszhez.
Rafahi „Fekete Péntek”: bizonyítékok az Izrael által elkövetett háborús bűnökre Új bizonyítékokat tett közzé az Amnesty International és a Forensic Architecture, amelyek szerint egy izraeli katona elfogásának megtorlásaként az izraeli erők háborús bűnöket követtek el. A bemutatott bizonyíték, amely nagy mennyiségű multimédiás anyag elemzését is tartalmazza, rámutat a 135 civil életét követelő rafahi légi- és földi támadás módszeres és szándékos mivoltára, mely így az emberiség elleni bűntettek kategóriájába is sorolható.

<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >