ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Mozaik
Mednyánszky százezerért? Grafikai aukcióval kezdi idényét a BÁV  február 21-én. A festményekhez mérten még mindig nagyon kedvező ár jellemzi a grafikákat. Mednyánszky László, Bernáth Aurél, Kádár Béla, Aba-Novák Vilmos egy-egy festményéért akár tízmilliókat is ki kell fizetniük a gyűjtőknek, ugyanezen művészek egy-egy grafikájához akár százezer forint körüli összegért is hozzájuthatnak. Holott ezek a spontán témákat feldolgozó, virtuóz, részletekben gazdag alkotások ugyanolyan szerethetőek, mint az olajfestmények.
Bajban a denevérek! Megmentendő apróságok A nagy hideg miatt hirtelen sok lett az emberi segítségre szoruló denevér. A fagyban repülésre képtelenné vált apró állatok a földre zuhanva percek alatt elpusztulhatnak. Aki földre hullott denevért talál, egy kis gondossággal könnyen megmentheti a parányi bőregér életét. Képek: Lehoczky Krisztián.
Nagyvadakkal töltöttek egy dolgos napot a Bosch munkatársai A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. lelkes munkatársai az őszi idényt is önkéntes segítségnyújtással koronázták meg: a hétvégén a szúnyog-szigeti vadasparkot szépítették. A szervezők a munkálatok után látványetetéssel és állatkerti túrával is kedveskedtek a munkatársak családjainak.
Helyesírási hiba a ma megjelent postabélyegen! A Magyar Posta alkalmi bélyeg kibocsátásával örökíti meg a pesti menetrend szerinti közforgalmi lóvasút indulásának 150. évfordulóját. A bélyegképen a rendelkezésre álló források alapján rekonstruált egykori jármű, a borítékon a Vasárnapi Ujság 1866. július 22-i számában, F.L. monogrammal megjelent A pesti lóvonatu vaspálya című illusztráció részlete látható.
Újra pezsgett az élet a pesti Vörösmarty téren Régen volt ilyen nyüzsgés és jó hangulat a budapesti Vörösmarty téren. Könyvhét volt már sok éve, az idei éppen a 87-dik. De a légkör az utóbbi pár évben már alig hasonlított azokra az időkre, amikor valóban a könyv ünnepe volt, és nemcsak úgy rámondták.
Százezrek a Gyermekmentő Szolgálat kettős gyermeknapján László Attila koncertjén rajongói együtt énekeltek, táncoltak a művésszel, a koncert után közös fényképezésre is lehetőség nyílt. Ezzel a zenei programmal záródott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a fővárosi önkormányzat közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénye a pesti Városligetben. A hétvégén rengeteg színes, vidám program várta a gyerekeket, családokat: színpadi műsorok, kézműves-foglalkozások, vetélkedők, ügyességi és sportversenyek, arcfestők, ugrálóvárak... 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >