17. AV Trend & Hifi Show
Nem engedélyezték a Central Digitális Média Kft. megvételét A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megtagadta a szakhatósági hozzájárulást, így a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megtiltotta a Magyar RTL Televízió Zrt. és a Central Digitális Média Kft. közötti összefonódást.
Ismét megtévesztették az üdülési joggal rendelkezőket A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyik vonatkozó döntése a HuPont Kft.-t, a Dial Tone Kft.-t, a Well4U Kft.-t és az Electronic Exchange and Earnings LLC-t (HuPont Kft.-t és társait), másik döntése a Bindsystem Hungary Kft.-t és a Solarpolar-Energetika 2020 Kft.-t érinti.
Árrögzítés, piacfelosztás, információcsere – 76 milliós büntetés A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Duna House Holding Nyrt. (DHH) és az Otthon Centrum Holding Kft. (OCH), valamint a Duna House Franchise Szolgáltató Kft. (DHF) és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft. (OCF) összehangolta árpolitikáját, egyúttal bizalmas, üzleti információkat osztott meg egymással keresztértékesítési együttműködéseikben.
Kartelleztek a bankok – erősítette meg a Kúria A Vj/74/2011/873. számú ügy bírósági felülvizsgálatakor a Kúria december 13-án a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésével egyezően megerősítette, hogy a bankok stratégiáikat összehangolták a deviza-jelzáloghitelek kiváltására alkalmas hitelek értékesítésének korlátozása céljából.
Jogsértők az Ultherapy reklámok — húszmilliós bírság A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Gemini-Tel Híradástechnikai Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. (Gemini-Tel), valamint a Solennis Orvostechnikai Kft. (Solennis) valótlanul állította, hogy az Ultherapy elnevezésű szolgáltatás kedvező hatású és hatékony eredményekkel jár. A GVH a jogsértésért összesen több mint 20 millió forint bírságot szabott ki a két vállalkozásra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.
Kétmilliós bírság a megtévesztő utazási hirdetésekért A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította: a Kaland Travel Kft. hiányos tájékoztatást adott az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról, és megtévesztette a fogyasztókat az utazások áráról közölt tájékoztatásokkal. A GVH a jogsértésért 2 000 000 forint bírságot szabott ki a Kaland Travel Kft.-re, és helyreigazító közlemény közzétételére is kötelezte a vállalkozást.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >