ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Válság, recesszió
Nyugat-Európa jó, Kína rossz piac Kiran Ganesh (a képen), a svájci vagyonkezelő, az UBS vezető portfólió-stratégája pozitív végkifejletet sejt Görögország kapcsán. A Zentai Péternek (Alapblog) adott interjújában hangooztatja azt ameggyőződését, hogy június 30-a előtt átfogó megállapodás jön létre az IMF és Görögország között.
Ismét fellendülőben a világgazdaság – fenntarthatósága vitatható Növekvő üzleti bizalomról és derűlátó gazdasági kilátásokról számoltak be a világ vezető pénzügyi szakemberei az idei harmadik negyedévben. A közép- és kelet-európai térségben azonban továbbra is megoszlanak a vélemények a növekedés fenntarthatóságáról - mutatott rá közös tanulmányában az ACCA és az IMA.
Drasztikus áfa-csökkentést sürgetnek a tojástermelők A tojáspiaci szereplők arra kérik a vidékfejlesztési minisztert, hogy a baromfi- és a sertéshúsok mellett az étkezési tojás általános forgalmi adójának (áfa) csökkentését is javasolja a kormánynak. Ha a 27 százalékos áfát a tojásnál is 10 százalék alá lehetne szorítani, megállna az ágazatban zajló zsugorodási folyamat, a várható fogyasztásnövekedés pedig újra lendületbe hozhatná a termelési kedvet.
Júliusban megtorpant a GKI–Erste-konjunktúraindex emelkedése Júliusban megtorpant a GKI-Erste konjunktúra-index (szezonális hatásoktól megtisztított) értékének májusban és júniusban tapasztalt emelkedése. A GKI által, az EU támogatásával végzett felmérés szerint a minimális korrekció az üzleti várakozások némi romlásának következménye, a fogyasztói várakozások ugyanis kissé javultak.
Váratlan bizalomnövekedés a V4-ek a körében – tartóssága vitatható Habár az új üzleti lehetőségek száma továbbra is alacsony, mégis erőteljes bizalomnövekedés volt tapasztalható a V4-ek, azaz a visegrádi országok (Cseh-, Lengyel-, Magyarország és Szlovákia) körében – derül ki az ACCA és az IMA 2013 első negyedéves világgazdasági helyzetfelméréséből
Árverés: bezárt a győri Magna Steyr A rossz piaci helyzet és a csökkenő rendelésállomány miatt bezár a győri Magna Steyr Engineering Center Hungária Kft. A döntés 42 munkatársat érint, többsége tavaly megkapta a felmondólevelét. A cég a teljes irodai felszerelését online árverésen értékesíti.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >